Ελλαδα

Safe Youth: Πώς λειτουργεί το panic button για ανήλικους

Οι διευκρινίσεις της εκπροσώπου Τύπου της ΕΛ.ΑΣ.

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
UPD

Safe Youth: Πώς λειτουργεί το panic button για ανήλικους - Οι διευκρινίσεις της εκπροσώπου Τύπου της ΕΛ.ΑΣ.

H εφαρμογή Safe Youth απευθύνεται σε ανήλικους και μαθητές και αποτελεί το κουμπί πανικού που θα μπορούν να ενεργοποιούν όταν βρίσκονται σε κίνδυνο. 

Η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ., Κωνσταντίνα Δημογλίδου, υπογράμμισε σε δηλώσεις της στο Mega ότι «πρόκειται για μία εφαρμογή που θα την έχουμε μέσα στον επόμενο μήνα και θα λέγεται ''SafeYouth''. Θα μπορούν να τη χρησιμοποιήσουν τόσο οι ανήλικοι όσο και οι ενήλικοι. Η εφαρμογή απευθύνεται και στους γονείς και στα παιδιά. Όταν κατεβάζει κάποιος την εφαρμογή ζητείται η ηλικιακή του ομάδα, οπότε θα έχει πρόσβαση σε συγκεκριμένο ενημερωτικό υλικό. Στους ανήλικους δίνεται η δυνατότητα να ενεργοποιούν το emergencey button όταν βρίσκονται σε κίνδυνο είτε βρίσκονται εντός της οικογένειας είτε βρίσκεται εκτός της οικογενειακής στέγης».

Δωρεάν η εγκατάσταση της εφαρμογής Safe Youth

«Θα πρέπει και εμείς να προστατεύσουμε αντίστοιχα την αστυνομία για να μην χρησιμοποιείται αλόγιστα η συγκεκριμένη εφαρμογή. Αυτή η εφαρμογή έχει πολλές δικλείδες ασφάλειας για να μπορούμε να εξακριβώνουμε αν το περιστατικό είναι πραγματικό. Η εφαρμογή είναι δωρεάν. Δεχόμαστε ένα σύνδεσμο γεωεντοπισμού και έχουμε και τα στοιχεία του παιδιού όπως το κινητό του τηλέφωνο καθώς έχει γίνει προεγγραφή» διευκρίνισε η κ. Δημογλίδου για την εφαρμογή. 

Η διαδικασία που θα ακολουθείται θα είναι αντίστοιχη με τη διαδικασία που γίνεται για τα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας. Η εφαρμογή θα είναι διαθέσιμη τέλη του μήνα, αρχές του επόμενου.