Ελλαδα

Αύριο Τετάρτη το πρώτο κουδούνι στα σχολεία για τον αγιασμό

Η εγκύκλιος του Υπουργείου Παιδείας

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Σχολεία: Αύριο το πρώτο κουδούνι για τον Αγιασμό - Η ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας

Το πρώτο κουδούνι της νέας χρονιάς θα ηχήσει αύριο (11.9) το πρωί στα σχολεία όλης της χώρας για τον καθιερωμένο αγιασμό. 

Τόσο στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας, όσο και στα σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης οι μαθητές θα βρεθούν στο προαύλιο για την πρώτη καλημέρα, την τελετή του αγιασμού, αλλά σε κάποια σχολεία και για να λάβουν τα πρώτα βιβλία. 

Σχολεία: Η εγκύκλιος του Υπουργείου Παιδείας για τον αγιασμό

Ήδη, το Υπουργείο Παιδείας απέστειλε εγκύκλιο στα σχολεία, δίνοντας το χρονοδιάγραμμα για την τελετή του αγιασμού. 

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, κατά την πρώτη ημέρα έναρξης των μαθημάτων, την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου, ο καθιερωμένος αγιασμός θα πραγματοποιηθεί στον αύλειο χώρο του σχολείου σύμφωνα με τον προγραμματισμό της εκάστοτε σχολικής μονάδας που θα κοινοποιηθεί στους γονείς. Στην πρωτοβάθμια ο αγιασμός τελείται το χρονικό διάστημα από τις 8:15 με 9:30. Αμέσως μετά τον αγιασμό, οι μαθητές θα μεταβούν στις τάξεις για να λάβουν τα βιβλία και το ωρολόγιο πρόγραμμα.

Οι μεγαλύτεροι μαθητές - των Γυμνασίων και Λυκείων - θα ενημερωθούν από τα σχολεία τους για την ώρα του αγιασμού, ο οποίος τελείται μεταξύ 8:30-11:00. Μετά τον αγιασμό, οι μαθητές παραλαμβάνουν βιβλία και το ωρολόγιο πρόγραμμα μαθημάτων, τα οποία ξεκινούν την επομένη.