Ελλαδα

Hellenic Train για περιστατικό στη Λιβαδειά: Το προσωπικό δεν τήρησε τα προβλεπόμενα πρωτόκολλα

«Αναλαμβάνουμε την ευθύνη» τονίζει η ανακοίνωση της εταιρείας

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Hellenic Train για περιστατικό στη Λιβαδειά: Το προσωπικό δεν τήρησε τα προβλεπόμενα πρωτόκολλα
Hellenic Train για περιστατικό στη Λιβαδειά: Το προσωπικό δεν τήρησε τα προβλεπόμενα πρωτόκολλα © ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ EUROKINISSI

Λιβαδειά: Η νέα ανακοίνωση της Hellenic Train - «Αναλαμβάνουμε την ευθύνη» τονίζει η εταιρεία

«Το προσωπικό μας δεν τήρησε τα προβλεπόμενα πρωτόκολλα ασφαλούς επιβίβασης και αποβίβασης επιβατών, καθώς και τον κώδικα συμπεριφοράς της εταιρείας μας», δηλώνει με σημερινή ανακοίνωσή της η Hellenic Train για το περιστατικό που σημειώθηκε το περασμένο 7 Σεπτεμβρίου στη Λιβαδειά, όπου οι πόρτες του τρένου έκλεισαν πριν προλάβει να αποβιβαστεί μια γυναίκα.

Hellenic Train για περιστατικό στη Λιβαδειά: Το προσωπικό δεν τήρησε τα προβλεπόμενα πρωτόκολλα

Οπως αναφέρει η εταιρεία «απολογούμαστε για το περιστατικό στη Λιβαδειά … και από την ενδελεχή εσωτερική έρευνα που διεξήχθη, με απογοήτευση διαπιστώσαμε ότι τόσο οι μηχανοδηγοί όσο και οι συνοδοί καμπίνας δεν συμμορφώθηκαν με τις προβλεπόμενες διαδικασίες.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-d41h0h0q794x)

»Θεωρούμε το συγκεκριμένο περιστατικό απαράδεκτο και, ως εκ τούτου, θα επιβάλουμε αυστηρές κυρώσεις στους εμπλεκόμενους, με στόχο να αποτρέψουμε παρόμοια περιστατικά στο μέλλον. Αναλαμβάνουμε πλήρως την ευθύνη και λυπούμαστε ειλικρινά για το ατυχές αυτό περιστατικό».

Και καταλήγει η ανακοίνωση της Hellenic Train: «Δεσμευόμαστε να ενισχύσουμε περαιτέρω την εκπαίδευση του προσωπικού μας, ώστε να διασφαλίσουμε ότι τέτοιες μεμονωμένες περιπτώσεις δεν θα επαναληφθούν. Στόχος μας παραμένει η συνεχής βελτίωση των υπηρεσιών μας, με απόλυτη προτεραιότητα την ασφάλεια και την εμπιστοσύνη των επιβατών μας».

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-d41shejg53c9)

Το περιστατικό στη Λιβαδειά

Πριν ακόμη ολοκληρωθεί η αποβίβαση στο τρένο, έκλεισε τις πόρτες ξεκίνησε εκ νέου το ταξίδι, εγκλωβίζοντας μία μητέρα με τρία παιδιά, από τα οποία το ένα είχε κατέβει στο διάζωμα, το άλλο ήταν στα χέρια της και το τρίτο ήταν μέσα στο τρένο. Όπως κατήγγειλε ο πρώην βουλευτής της ΝΔ Αντρέας Κουτσούμπας «έτρεξα με έναν συνεργάτη μου φωνάζοντας στο μηχανοδηγό να σταματήσει». Αυτό έγινε μετά από απόσταση 50μ.περίπου στο τέλος του διαζώματος, αναπτύξει ταχύτητα η αμαξοστοιχία. Το τρένο σταμάτησε, άνοιξαν και πάλι πόρτες για να απεγκλωβιστεί η μητέρα και τα παιδιά της.

Εκεί διαπιστώθηκε ότι είχε μόνο ελαφρά τραύματα, ενώ είχε πάθει σοκ. Σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλει ο πρώην βουλευτής της ΝΔ Ανδρέας Κουτσούμπας «ενημέρωσα αμέσως την Εισαγγελέα της Λιβαδειάς, τον Αστυνομικό Διευθυντή Λιβαδειάς, αλλά και τον Υπουργό Υποδομών Μεταφορών για το περιστατικό». Ο ίδιος περιγράφει πως δέχτηκε απειλές από το προσωπικό του τρένου ότι θα κατηγορηθεί για παρακώλυση συγκοινωνιών και ότι καθυστερεί την αναχώρηση του τρένου όταν ζήτησε να ακινητοποιηθεί το τρένο. Το τρένο αναχώρησε από το σταθμό της Λιβαδειάς, ενώ αργότερα όταν το τρένο έφτασε στο Λιανοκλάδι οι αστυνομικοί περίμεναν και συνέλαβαν το μηχανοδηγό αλλά και τον επόπτη της αμαξοστοιχίας έτσι ώστε να διερευνηθεί το περιστατικό.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.