Ελλαδα

Κακοκαιρία ΑΤΕΝΑ: Ειδοποίηση 112 σε περιοχές της Δυτικής Ελλάδας

To φαινόμενο αναβαθμίστηκε σύμφωνα με το τελευταίο δελτίο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Γυναίκες κάτω από ομπρέλα
© ΜΑΡΙΑΝΘΗ ΤΣΟΜΠΑΝΟΠΟΥΛΟΥ / EUROKINISSI

Κακοκαιρία ΑΤΕΝΑ: Ειδοποίηση 112 σε περιοχές της Δυτικής Ελλάδας

Για έντονα καιρικά φαινόμενα στις περιοχές τους ειδοποιήθηκαν οι κάτοικοι της Αχαΐας και της Ηλείας λίγο μετά τις 18.00 της Δευτέρας καθώς ως γνωστόν ξεκινά η κακοκαιρία Atena.

Η κακοκαιρία Atena αναβαθμίστηκε σύμφωνα με το τελευταίο, επικαιροποιημένο, έκτακτο δελτίο καιρού και θα χτυπήσει τις εξής περιοχές:

  • Από το βράδυ της Δευτέρας (9/9) μέχρι τις μεσημβρινές ώρες της Τρίτης (10/9) στα νησιά του Ιονίου, στην Ήπειρο, στη δυτική Στερεά και στη δυτική Πελοπόννησο. Τα φαινόμενα τη νύχτα έως τις πρωινές ώρες της Τρίτης (10/9) προβλέπεται να είναι ιδιαίτερα έντονα.
  • Από τα ξημερώματα της Τρίτης (10/9) μέχρι αργά το απόγευμα στη δυτική Μακεδονία και στη Θεσσαλία.
  • Από τις προμεσημβρινές ώρες της Τρίτης (10/9) μέχρι το μεσημέρι της Τετάρτης (11/9) στην κεντρική και στην ανατολική Μακεδονία και στις Σποράδες.
  • Από το βράδυ της Τρίτης (10/9) έως τις απογευματινές ώρες της Τετάρτης (11/9) στη Θράκη και στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου

Σε συναγερμό η Πολιτική Προστασία - Κικίλιας: Η κακοκαιρία «ATENA» θα έχει μεγαλύτερη διάρκεια, δεν αποκλείονται πλημμυρικά φαινόμενα

Συνεδρίασε η επιστημονική Επιτροπή Εκτίμησης Κινδύνου και συγκλήθηκε διυπουργική σύσκεψη υπό τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Κικίλια, ενόψει των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων που αναμένονται στη χώρα.

Όπως δήλωσε ο υπουργός, «με βάση την εκτενή ενημέρωση της Επιτροπής Εκτίμησης Κινδύνου και σύμφωνα με το δελτίο της ΕΜΥ, από απόψε το βράδυ και για τις επόμενες ημέρες θα εκδηλωθούν επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα σε πολλές περιοχές της χώρας», ενώ επισήμανε ότι «δεν πρόκειται για μια καλοκαιρινή αστάθεια, αλλά για ένα φθινοπωρινό σύστημα». «Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι η κακοκαιρία θα έχει μεγαλύτερη διάρκεια, άρα δεν αποκλείονται τοπικά πλημμυρικά φαινόμενα», υπογράμμισε ο κ. Κικίλιας. Συγκεκριμένα ο κ. Κικίλιας δήλωσε: «Με βάση την εκτενή ενημέρωση της Επιτροπής Εκτίμησης Κινδύνου και σύμφωνα με το δελτίο της ΕΜΥ, από απόψε το βράδυ και για τις επόμενες ημέρες θα εκδηλωθούν επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα σε πολλές περιοχές της χώρας. Δεν πρόκειται για μια καλοκαιρινή αστάθεια, αλλά για ένα φθινοπωρινό σύστημα. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι η κακοκαιρία θα έχει μεγαλύτερη διάρκεια, άρα δεν αποκλείονται τοπικά πλημμυρικά φαινόμενα.

Πιο συγκεκριμένα, από σήμερα το βράδυ μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες θα σημειωθούν μεγάλα ύψη βροχής κυρίως στο Ιόνιο, ενώ θα επηρεαστούν και η Ήπειρος, η Δυτική Στερεά και η Δυτική Πελοπόννησος. Επίσης, αύριο από τις πρώτες πρωινές ώρες μέχρι και το απόγευμα η κακοκαιρία θα πλήξει τη Δυτική και την Κεντρική Μακεδονία, καθώς και τη Βόρεια και Δυτική Θεσσαλία. Έχει συγκληθεί ήδη συνεδρίαση διυπουργικής επιτροπής με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων φορέων, δηλαδή των σωμάτων ασφαλείας και των ενόπλων δυνάμεων, της τοπικής αυτοδιοίκησης, των παραχωρησιούχων αυτοκινητοδρόμων κλπ. για την προετοιμασία και τον συντονισμό του κρατικού μηχανισμού».

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.