Ελλαδα

Airbnb: Σε ποιες περιοχές της Αθήνας μπαίνει «κόφτης» αδειών

Το μήνυμα Μητσοτάκη από τη ΔΕΘ για τη βραχυχρόνια μίσθωση

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ακίνητα στην Αθήνα
Airbnb: Σε ποιες περιοχές της Αθήνας μπαίνει «κόφτης» αδειών © ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ / EUROKINISSI

Airbnb: Σε ποιες περιοχές της Αθήνας μπαίνει «κόφτης» αδειών - Το μήνυμα Μητσοτάκη από τη ΔΕΘ για τη βραχυχρόνια μίσθωση

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προανήγγειλε από τη 88η ΔΕΘ την απαγόρευση νέων βραχυχρόνιων μισθώσεων στα 3 κεντρικά διαμερίσματα της Αθήνας τουλάχιστον για έναν χρόνο, ανακοινώνοντας τα μέτρα της κυβέρνησης σχετικά με τη βραχυχρόνια μίσθωση ακινήτων μέσω Airbnb και άλλων πλατφορμών.

Ο πρωθυπουργός ρωτήθηκε για τα διαμερίσματα που νοικιάζονται στην Αθήνα μέσω Airbnb και σημείωσε ότι «η άλλη όψη του Airbnb είναι ότι δίνεται η δυνατότητα σε ιδιοκτήτες ακινήτων να εκμεταλλευτούν με μεγαλύτερη ευελιξία την περιουσία τους. Και θέλω να θυμίσω χρησιμοποιώ τον όρο Airbnb αλλά μιλάμε για τις πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης. Υπάρχει και μεγάλη φορολογική διαφάνεια και δυνατότητα του κράτους να εισπράξει τα έσοδα από αυτήν την οικονομική δραστηριότητα. Γι’ αυτό και απαιτείται μια ισορροπία και ο αριθμός των ακινήτων που νοικιάζονται στην Αθήνα μέσα από τις πλατφόρμες είναι πάρα πολύ μικρός σε σχέση με τα κλειστά διαμερίσματα».

Ο κ. Μητσοτάκης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο το μέτρο του «κόφτη» νέων αδειών για Airbnb να επεκταθεί και σε άλλες περιοχές όπου ενδέχεται να καταγραφεί κορεσμός. 

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-d40txveq07qx)

Airbnb: Οι περιοχές όπου απαγορεύονται οι νέες άδειες 

Σύμφωνα με «Το Βήμα», οι περιοχές στις οποίες απαγορεύονται για τουλάχιστον έναν χρόνο οι νέες βραχυχρόνιες μισθώσεις είναι: 

Σε όλο το κέντρο της Αθήνας (Koυκάκι, Θησείο, Πετράλωνα, Παγκράτι) μέχρι και τον Νέο Κόσμο, σταματά για έναν χρόνο η έκδοση νέων αδειών για ιδιοκτήτες που θέλουν να μπουν στις πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης.

Πιο συγκεκριμένα η έκδοση αδειών για:

  • Το 1ο δημοτικό διαμέρισμα Αθήνας που περιλαμβάνει το κέντρο των Αθηνών με το λεγόμενο εμπορικό τρίγωνο (Στάδιο-Ομόνοια-Πλάκα).
  • Το 2ο δημοτικό διαμέρισμα Αθήνας που περιλαμβάνει τις ΝΑ συνοικίες από Νέο Κόσμο μέχρι Στάδιο.
  • Το 3ο δημοτικό διαμέρισμα Αθήνας που περιλαμβάνει τις ΝΔ συνοικίες Αστεροσκοπείου, Πετραλώνων, Μεταξουργείου και Θησείου.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.