Ελλαδα

Φιλοθέη: Τα κίνητρα πίσω από την άγρια συμπλοκή μεταξύ νεαρών

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως για το αιματηρό επεισόδιο

Γιώργος Σόμπολος
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Φιλοθέη: Τα κίνητρα πίσω από το αιματηρό επεισόδιο μεταξύ νεαρών - Νέα στοιχεία έρχονται στο φως

Τα κίνητρα της συμπλοκής ανάμεσα σε τουλάχιστον 15 άτομα τα ξημερώματα στη Φιλοθέη, διερευνούν οι αστυνομικοί εξετάζοντας σοβαρά το ενδεχόμενο οπαδικής βίας. Δύο οχήματα, φέρεται να παρακολουθούσαν τρίτο όχημα στο οποίο επέβαινε παρέα τεσσάρων ατόμων.

Στην οδό Ολυμπιονίκου διαδόχου Κωνσταντίνου στη Φιλοθέη, φαίνεται πως ακινητοποίησαν το όχημα και περίπου 10 άτομα κατέβηκαν και άρχισαν να χτυπούν τόσο το όχημα με ρόπαλα και άλλα αντικείμενα όσο και τους επιβάτες. Ένας εκ των συνεπιβατών κατάφερε και πρόλαβε να βγει από το αυτοκίνητο και πήδηξε τα σιδερένια κάγκελα πίσω από τα οποία βρίσκεται ένα δασάκι. Το ύψος όμως ήταν αρκετό με αποτέλεσμα ο νεαρός να τραυματιστεί ελαφρά από την πτώση. Οι δράστες, αφού ολοκλήρωσαν το έργο τους, έσπευσαν να εξαφανιστούν, ενώ περίοικοι που άκουσαν το περιστατικό κάλεσαν το ΕΚΑΒ. Τρία άτομα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες από όπου έλαβαν εξιτήριο στις έξι το πρωί.

Αμέσως μετά το περιστατικό οι αστυνομικοί έστησαν μπλόκα σε διάφορα σημεία της Αττικής εντοπίζοντας ένα ύποπτο όχημα με δύο επιβάτες στη λεωφόρο Κηφισίας. Όπως προέκυψε το όχημα ταιριάζει με ένα εκ των οχημάτων που ενεπλάκησαν στο περιστατικό. Οι δύο μάλιστα επιβάτες, έχουν ερευνηθεί κατά το παρελθόν για περιστατικά οπαδικής βίας, οι οποίοι μέχρι και αυτή την ώρα αρνούνται την οποιαδήποτε εμπλοκή στην υπόθεση του ξυλοδαρμού.

Τέτοιο περιστατικό βίας, καταγράφεται για πρώτη φορά στην περιοχή της Φιλοθέης με τους αστυνομικούς να συγκεντρώνουν υλικό από κάμερες ασφαλείας σπιτιών κοντά στο σημείο της συμπλοκής. Τα κίνητρα ακόμη δεν έχουν ξεκαθαρίσει αφού τα θύματα της επίθεσης υποστήριξαν πως δεν γνωρίζουν για ποιο λόγο τους επιτέθηκαν. Όμως υπάρχουν αρκετές ενδείξεις που οδηγούν στο συμπέρασμα πως ίσως όλα να συνέβησαν είτε για προσωπικές είτε για οπαδικές διαφορές.