Ελλαδα

Μία 73χρονη παγίδευσε απατεώνα που προσπάθησε να της κλέψει 170.000€

Της τηλεφώνησε με την πρόφαση ότι ο γιος της ενεπλάκη σε τροχαίο

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Ιωάννινα: Πώς 73χρονη παγίδευσε απατεώνα που προσπάθησε να την κλέψει - Της τηλεφώνησε με την πρόφαση ότι ο γιος της ενεπλάκη σε τροχαίο

Μία 73χρονη γυναίκα από τα Ιωάννινα κατάφερε να παγιδεύσει έναν 39χρονο Βούλγαρο, ο οποίος προσπάθησε να της κλέψει 170.000€ δήθεν για να αποφύγει τις συνέπειες ο γιος της που είχε προκαλέσει θανατηφόρο τροχαίο.

Συγκεκριμένα, η 73χρονη από τα Ιωάννινα δέχθηκε τηλεφώνημα από έναν άγνωστο που παρίστανε τον αστυνομικό και την ενημέρωνε πως ο γιος της είχε εμπλακεί σε τροχαίο. Μάλιστα, προσποιήθηκε ότι πίστεψε όσα της έλεγε ο δράστης και συμφώνησε να του δώσει 60.000€ σε προκαθορισμένο σημείο που θα τον συναντούσε.

Ωστόσο, ειδοποίησε την αστυνομία, η οποία βρέθηκε στο σημείο και συνέλαβε επ’ αυτοφώρω τον 39χρονο αλλοδαπό, την στιγμή που παραλάμβανε τα χρήματα τα οποία επιστράφηκαν στην ηλικιωμένη.

Στην κατοχή του Βούλγαρου κατασχέθηκαν 1.560 λέβα και το Ι.Χ. αυτοκίνητο με το οποίο πήγε στο ραντεβού και οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ιωαννίνων, όπου του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για εγκληματική οργάνωση και απάτη, ενώ ερευνάται η ταυτότητα των συνεργών του και η τυχόν εμπλοκή τους και σε άλλες παρόμοιες υποθέσεις.