Ελλαδα

Πέθανε ο δημοσιογράφος Παύλος Γερακάρης

Την απώλεια του Παύλου Γερακάρη σε ηλικία 75 ετών θρηνεί η ελληνική δημοσιογραφία

Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
UPD

Πέθανε ο δημοσιογράφος Παύλος Γερακάρης - Την απώλεια του Παύλου Γερακάρη σε ηλικία 75 ετών θρηνεί η ελληνική δημοσιογραφία

Την απώλεια του Παύλου Γερακάρη θρηνεί η ελληνική δημοσιογραφία. Ο επίτιμος πρόεδρος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου (ΠΣΑΤ) άφησε σήμερα (4/9) την τελευταία του πνοή σε ηλικία 75 ετών.

Απόφοιτος της Παντείου γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Κορυδαλλό, ενώ ο Παύλος Γερακάρης σε διάφορες εφημερίδες και έντυπα, αλλά και στην τηλεόραση και το ραδιόφωνο της ΕΡΤ, όπου υπήρξε προϊστάμενος του αθλητικού τμήματος.

Διετέλεσε ακόμη τακτικό μέλος του Πειθαρχικού συμβουλίου της ΕΣΗΕΑ και πρόεδρος του δευτεροβάθμιου Πειθαρχικού συμβουλίου της Ένωσης.

O γνωστός δημοσιογράφος παραθέριζε στο εξοχικό του στο Βραχάτι, όπου και εντοπίστηκε νεκρός στη θάλασσα ενώ σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες υπέστη ανακοπή. 

Η ανακοίνωση της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής για τον θάνατο του Πάυλου Γερακάρη

«Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή εκφράζει τη θλίψη της για τον ξαφνική απώλεια του Παύλου Γερακάρη που επί πολλά χρόνια υπηρέτησε την αθλητική δημοσιογραφία. Ο εκλιπών εργάστηκε επί τρεις και πλέον δεκαετίες στην Τηλεόραση και Ραδιοφωνία της ΕΡΤ, καθώς και στις μεγαλύτερες αθηναϊκές εφημερίδες. Κάλυψε ως σχολιαστής διεθνείς αγώνες όλων των αθλημάτων και επιπέδων σε δεκάδες αποστολές σε ολόκληρο τον κόσμο, ενώ εργάστηκε και στις Υπηρεσίες Τύπου στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004.

Ηταν πάντα κοντά στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή και στις προσπάθειες των αθλητών μας σε όλους τους κορυφαίους διεθνείς αγώνες. Παράλληλα είχε αναπτύξει έντονη συνδικαλιστική δράση, φτάνοντας να είναι και Πρόεδρος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου αλλά και μέλος των πειθαρχικών συμβουλίων της ΕΣΗΕΑ, δίνοντας πολλές μάχες για τους συναδέλφους του. Ο Πρόεδρος της ΕΟΕ Σπύρος Καπράλος, εκφράζοντας όλα τα μέλη της Ολομέλειας της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής εκφράζει τα ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια του Παύλου Γερακάρη, στους οικείους του και τα μέλη της οικογένειας των αθλητικών συντακτών.»

Τεράστια απώλεια για τον ΠΣΑΤ και την Αθλητική Δημοσιογραφία

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου, με βαθιά οδύνη αποχαιρετά ένα από τα πολυτιμότερα και πλέον ιστορικά στελέχη του, τον Παύλο Γερακάρη, που «έφυγε» σήμερα από τη ζωή σε ηλικία 75 ετών. Ο επίτιμος πρόεδρος του Συνδέσμου μας, που διετέλεσε πρόεδρος του Δ.Σ. το διάστημα 2006-2012 και ήταν μέλος του παρόντος Διοικητικού Συμβουλίου, σημάδεψε μια ολόκληρη εποχή στην αθλητική δημοσιογραφία και υπήρξε ένας από τους πιο χαρισματικούς δημοσιογράφους. Γεννήθηκε το 1949 και μεγάλωσε στον Κορυδαλλό, όπου και ασχολήθηκε με τα κοινά της πόλης του, έχοντας εκλεγεί και στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κορυδαλλού.

Ήταν απόφοιτος του Πολιτικού Τμήματος του Παντείου Πανεπιστήμιου Αθηνών και στη μακρά περίοδο των περίπου 40 ετών δημοσιογραφίας, ασχολήθηκε κυρίως με το αθλητικό ρεπορτάζ, αλλά στις αρχές της δεκαετίας του ’80 εργάστηκε σε αθηναϊκές εφημερίδες στο πειραϊκό, ναυτιλιακό, δικαστηριακό, στρατιωτικό και ελεύθερο ρεπορτάζ. Διετέλεσε διευθυντής των αθλητικών τμημάτων των εφημερίδων «Επικαιρότητα», «Ελεύθερη Γνώμη», «Πρώτη», «Ώρα για Σπορ», «ΝΕΑ ΩΡΑ», ενώ ήταν και διευθυντής Αθλητικών στην «ΕΡΤ-2». Εργάστηκε επίσης στις εφημερίδες «Αθλητική Ηχώ», «Μακεδονία-Θεσσαλονίκη», «Ελευθεροτυπία» (πρωινή και κυριακάτικη), «Μεσημβρινή», «Μπάλα».

Στη διάρκεια της καριέρας του, κάλυψε αθλητικές διοργανώσεις όλων των μεγεθών για τον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο σε όλο τον κόσμο, πέντε Ολυμπιακούς Αγώνες, παγκόσμια πρωταθλήματα ποδοσφαίρου, παγκόσμια και ευρωπαϊκά πρωταθλήματα κλασικού αθλητισμού, υγρού στίβου, ποδηλασίας, πυγμαχίας, άρσης βαρών και άλλων αθλημάτων. Ήταν Υπεύθυνος Τύπου Διεκδίκησης Ολυμπιακών Αγώνων «Αθήνα 2004» και Υπεύθυνος Ελληνικού Τύπου για την ίδια διοργάνωση. Από το 1980 υπήρξε ενεργός στο Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου, τον οποίο και υπηρέτησε από τις θέσεις του Γενικού Γραμματέα, του Α΄Αντιπροέδρου και του Προέδρου. Διετέλεσε ακόμη τακτικό μέλος του Πειθαρχικού συμβουλίου της ΕΣΗΕΑ και πρόεδρος του δευτεροβάθμιου Πειθαρχικού συμβουλίου της ΕΣΗΕΑ.

Η συνδικαλιστική του δράση ήταν επίσης σημαντική. Υπερασπίστηκε σθεναρά τα δικαιώματα των συναδέλφων του και των πολιτών για ανεξάρτητη και αντικειμενική ενημέρωση. Ανάπτυξε δράση και στο κοινωνικό πεδίο, με την συμμετοχή του σε κινήσεις και πρωτοβουλίες για το φυσικό περιβάλλον και με διαλέξεις για τα σοβαρά ζητήματα της βίας των γηπέδων, του ντόπινγκ, του ρατσισμού και των ναρκωτικών, ενώ έλαβε μέρος, ως μέλος του Δ.Σ. της «Γραμμής Ανθρωπιάς», στην προσπάθεια του Δήμου Κορυδαλλού για ανακούφιση αναξιοπαθούντων συμπολιτών του. Ο ΠΣΑΤ θρηνεί έναν μεγάλο δημοσιογράφο, έναν σημαντικό συνδικαλιστή, έναν σπουδαίο άνθρωπο, που με καθαρή φωνή, έδινε πολλά χρόνια μάχες για τον Σύνδεσμο και τον κλάδο μας.

Το Δ.Σ. του ΠΣΑΤ απευθύνει τα πιο θερμά του συλλυπητήρια στη σύζυγό του Εύα και στον γιο του Σπύρο. Το κενό που αφήνει είναι δυσαναπλήρωτο.

Η νεκρώσιμος ακολουθία θα τελεστεί την Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου και ώρα 17:30 στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Βραχατίου.