Ελλαδα

Παλαιοχριστιανοί: Σε δομή θα μεταφερθεί το νεογέννητο βρέφος

«Θα κινηθώ νομικά» προειδοποιεί ο Μανώλης

Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Παλαιοχριστιανοί: Σε δομή θα μεταφερθεί το νεογέννητο βρέφος - «Θα κινηθώ νομικά» προειδοποιεί ο Μανώλης

Σε δομή αναμένεται να καταλήξει το βρέφος των Παλαιοχριστιανών από την Κορινθία, καθώς η Πρόνοια με εισαγγελική απόφαση το πήρε.

Η Σεβαστή πριν από λίγο καιρό έφερε στον κόσμο το πέμπτο παιδί της οικογένειας των Παλαιοχριστιανών. Το κοριτσάκι του Μανώλη Καλαϊτζιδάκη και της συζύγου του, Σεβαστής, κινδύνεψε σοβαρά, όπως και η μητέρα του, μετά την απόφασή της να γεννήσει στο σπίτι μόνη της, μόνο με τη βοήθεια μιας μαίας και χωρίς κανέναν προγεννητικό έλεγχο, έχοντας ήδη στο ιστορικό της τέσσερις καισαρικές τομές.

Παλαιοχριστιανοί: Σε δομή θα μεταφερθεί το νεογέννητο βρέφος

Μετά από την αυτή περιπέτεια, κοινωνικός λειτουργός συνάντησε την Σεβαστή και τελικά, αποφασίστηκε το μωρό να μην δοθεί στους γονείς, αλλά να μεταβεί το βρέφος σε δομή, απόφαση με την οποία το ζευγάρι διαφωνεί.

Η απόφαση ελήφθη μετά την διαπίστωση ότι οι συνθήκες κάτω από τις οποίες διαβιεί η οικογένεια δεν μπορούν να εγγυηθούν ένα ασφαλές περιβάλλον για το παιδί.

Σύμφωνα με το ζευγάρι των Παλαιοχριστιανών, το βρέφος δεν το δίνουν ούτε στους ίδιους, με τη Σεβαστή να βλέπει το παιδί μόνο για να το θηλάσει.

«Σήμερα που το είδε η σύντροφός μου το αεροβάπτισε, αυτό έχει να το δει η ανθρωπότητα επί Χότζα. Μια μάνα αυτή τη στιγμή δεν μπορεί να πάρει το παιδί της, δεν μπορεί να το θηλάσει με μία εισαγγελική απόφαση που δεν μας έχει κοινοποιηθεί, οπότε πάνω σε τι θα πρέπει να απολογηθούμε ή να αντιταχθούμε» είπε ο Μανώλης, ο οποίος σημείωσε πως θα προβεί σε νομικές ενέργειες στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου.

Η Σεβαστή ανέφερε: «Παραμένουμε ακόμη εδώ (στο νοσοκομείο) και την μπέμπα τώρα μπορώ να την δω 12:30 – 13:30, 18:30 – 19:30 για θηλασμό και τίποτα άλλο. Υπάρχει πιθανόν κάποια εισαγγελική παραγγελία λόγω της κοινωνικού λειτουργού».

Το νέο σπίτι των Παλαιοχριστιανών και η απροθυμία να το δηλώσουν στις κοινωνικές υπηρεσίες

Ο 45χρονος Μανώλης άνοιξε το σπίτι του στην κάμερα του Mega κοι μοιράστηκε πως περνάει την καθημερινότητά του ανάμεσα στο νοσοκομείο και στο νέο σπίτι που ζει με την σύζυγο και τα παιδιά τους.

Το μυαλό του, όπως μας λέει, βρίσκεται συνεχώς στην σύζυγο του Σεβαστή και στο παιδί που έφερε στο κόσμο. Ξέρει πως ακόμα τα δύσκολα δεν έχουν περάσει για το νεογέννητο κοριτσάκι.

Μετά την γέννα, κοινωνικός λειτουργός συνάντησε την Σεβαστή και τελικά, αποφασίστηκε το μωρό να παραμείνει στο νοσοκομείο έως ότου ελεγχθούν οι συνθήκες στις οποίες πρόκειται να ζήσει το υπόλοιπο της ζωής του, απόφαση με την οποία το ζευγάρι διαφωνεί.

«Δεν είμαι πρόθυμος να δηλώσω στις κοινωνικές υπηρεσίες τίποτα, γιατί είμαστε θρησκευτική μειονότητα. Δεν μπορούν οι κοινωνικές υπηρεσίες να κάνουν έλεγχο σε μειονοτικές κατοικίες», είπε.

«Το παιδί είναι καλύτερα, σιτίζεται με γάλα της μητέρας του σε μεγαλύτερο βαθμό κάθε μέρα. Περιμένουμε να έρθει σε μία κατάσταση που η μητέρα του να μπορεί να το θηλάσει φυσικά», είπε ο 45χρονος πατέρας.