Ελλαδα

Βόλος: Καθάρισε ο Παγασητικός από τα νεκρά ψάρια

Συνολικά συλλέχθηκαν 270 τόνοι ψαριών που κατευθύνθηκαν για καύση

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Βόλος: Καθάρισε ο Παγασητικός από τα νεκρά ψάρια
Βόλος: Καθάρισε ο Παγασητικός από τα νεκρά ψάρια © Magnesia News

Βόλος: Καθάρισε ο Παγασητικός από τα νεκρά ψάρια - Συνολικά συλλέχθηκαν 270 τόνοι ψαριών που κατευθύνθηκαν για καύση

Μετά από μία εβδομάδα αποκομιδής και σχεδόν 15 ημέρες μετά την εμφάνιση των νεκρών ψαριών που κατέκλυσαν τον Βόλο, η Περιφέρεια Θεσσαλίας ανακοίνωσε ότι πλέον ο Παγασητικός είναι «καθαρός», ενώ ενθαρρυντικές είναι και οι ενδείξεις για την ποιότητα των νερών κολύμβησης.

Στο 100% ολοκληρώθηκε η αποκομιδή των ψαριών τόσο από τον Παγασητικό, στο λιμάνι του Βόλου και στις γύρω παραλίες, όσο και από τον χείμαρρο Ξηριά, σε μήκος 7-8 χιλιομέτρων. Όπως φαίνεται και από το βίντεο της Περιφέρειας δεν υπάρχουν νεκρά ψάρια σε κανένα ορατό σημείο. Αξίζει να σημειωθεί ότι ποσότητα εγκλωβισμένων ψαριών υπάρχει μέσα στη σήραγγα, που συνδέει το θυρόφραγμα της λίμνης Κάρλας, με τον Ξηριά. Σε εκείνο το σημείο, δεν μπορούν να επιχειρήσουν συνεργεία.

Περιφέρεια Θεσσαλίας: Έτσι είναι σήμερα ο Παγασητικός Αποκαταστάθηκε το παραλιακό μέτωπο @highlight

Posted by magnesianews.gr on Wednesday, September 4, 2024

Συνολικά συλλέχθηκαν 270 τόνοι ψαριών που κατευθύνθηκαν για καύση

Συνολικά συλλέχθηκαν 270 τόνοι ψαριών που κατευθύνθηκαν για καύση, ενώ άλλοι 100 τόνοι που κατά 95% ήταν χώμα και 5% ψάρια κατευθύνθηκαν για υγειονομική ταφή σε επίσημα εγκεκριμένο χώρο στο Δήμο Ρήγα Φεραίου, σύμφωνα με τα στοιχεία της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Τα καλά νέα είναι πως από τις δειγματοληψίες του ΕΛΚΕΘΕ προέκυψε πως τα νερά κολύμβησης στις 7 ακτές που είχαν πλημμυρίσει με νεκρά ψάρια, είναι πλέον κατάλληλα αλλά οι παραλίες θα δοθούν επίσημα σε χρήση όταν δώσει το «πράσινο φως» και ο ΕΟΔΥ.

Συγκροτήθηκε επίσης διεπιστημονική ομάδα με πρωτοβουλία της Περιφέρειας η οποία θα εκπονήσει μελέτη για την ορθή διαχείριση των υδάτων τόσο στην Κάρλα όσο και στν Παγασητικό.

Πηγή: ΕΡΤ

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.