Ελλαδα

Ροζ κοκαΐνη: Εμφανίστηκε στην Ελλάδα ξανά το σπάνιο ναρκωτικό

Τι είναι, γιατί λέγεται έτσι και πότε είχε φτάσει πρώτη φορά στην χώρα μας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ροζ κοκαΐνη: Εμφανίστηκε στην Ελλάδα ξανά το σπάνιο ναρκωτικό - Τι είναι, γιατί λέγεται έτσι και πότε είχε φτάσει πρώτη φορά στην χώρα μας
Ροζ κοκαΐνη: Εμφανίστηκε στην Ελλάδα ξανά το σπάνιο ναρκωτικό - Τι είναι, γιατί λέγεται έτσι και πότε είχε φτάσει πρώτη φορά στην χώρα μας © Unsplash

Ροζ κοκαΐνη: Εμφανίστηκε στην Ελλάδα ξανά το σπάνιο ναρκωτικό - Τι είναι, γιατί λέγεται έτσι και πότε είχε φτάσει πρώτη φορά στην χώρα μας

Στα χέρια της Αστυνομίας έπεσε ένα από τα πιο σπάνια ναρκωτικά, αυτό της ροζ κοκαΐνης, μετά από επιχείρηση που στήθηκε στην Αθήνα.

Η ροζ κοκαΐνη εντοπίστηκε στην κατοχή ενός 30χρονου, ο οποίος έκρυβε σχεδόν ένα κιλό σε σπίτι στην Αθήνα, όπου, μάλιστα, βρέθηκαν και διάφορες άλλες ποσότητες ναρκωτικών ουσιών.

Οι Αρχές εκμεταλλεύτηκαν πληροφορίες που έφτασαν στα χέρια τους και ανέφεραν πως η ροζ κοκαΐνη εμφανίστηκε και στη χώρα μας και κατόπιν πολύπλευρης επιχείρησης της Δίωξης ναρκωτικών εντοπίστηκε τόσο το ναρκωτικό όσο και μέλη του κυκλώματος που θα την διακινούσαν.

Αξίζει να σημειωθεί πως είναι η δεύτερη φορά που εντοπίζεται το σπάνιο ναρκωτικό στην Ελλάδα αφού η πρώτη φορά που έκανε την εμφάνιση του στη χώρα μας ήταν πριν από περίπου τέσσερα χρόνια και πάλι στη Μύκονο. Σύμφωνα με τις Αρχές, πρόκειται για ένα εισαγόμενο ναρκωτικό που μεσουρανεί στη Λατινική Αμερική ενώ εδώ και έναν χρόνο έχει εμφανιστεί και στην Ευρώπη.

Τι είναι η ροζ κοκαΐνη;

Ουσιαστικά δεν πρόκειται για κοκαΐνη απλά δανείζεται την ονομασία του γνωστού ναρκωτικού. Πρόκειται για ένα τυπικό τριφασικό ναρκωτικό, ένα μείγμα κεταμίνης με διεγερτικά όπως το ecstasy ή το speed, ένα είδος αμφεταμίνης.

Η παραπλανητική ονομασία του, μάλιστα, είναι και αυτή στην οποία οφείλεται η αρκετά υψηλή τιμή του καθώς πολλοί έμποροι ναρκωτικών εκμεταλλεύονται το γεγονός ότι οι «πελάτες» μπερδεύουν τη μία ουσία με την άλλη και πωλούν τα πάντα σε υψηλό κόστος

Μερικές φορές μυρίζει σαν φράουλα και έχει διάφορα ονόματα όπως «τούσι» και «τουσίμπι». Ένα μόνο γραμμάριο κοστίζει 90, 100 ή 120 δολάρια.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.