Ελλαδα

Στις 20 Ιανουαρίου η δίκη για τον θάνατο του Αντώνη Καργιώτη

Μέλος του πληρώματος του Blue Horizon τον έσπρωξε στη θάλασσα

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Αντώνης Καργιώτης
Αντώνης Καργιώτης: Στις 20 Ιανουαρίου η δίκη για τον θάνατό του

Αντώνης Καργιώτης: Στις 20 Ιανουαρίου η δίκη για τον θάνατό του - Συγκέντρωση στη μνήμη του στον Άγιο Νικόλαο Κρήτης

Στις 20 Ιανουαρίου 2025 αναμένεται να ξεκινήσει η δίκη για τον θάνατο του 36χρονου Αντώνη Καργιώτη. Ήταν 5 Σεπτεμβρίου όταν μέλος του πληρώματος του Blue Horizon έσπρωξε τον νεαρό άνδρα στη θάλασσα, στην προσπάθειά του να επιβιβαστεί. 

Όπως έχει γίνει γνωστό, ο Αντώνης Καργιώτης ταξίδευε συχνά από την Κρήτη στον Πειραιά. Ο άνδρας είχε επιβιβαστεί κανονικά με εισιτήριο από νωρίς στο «Blue Horizon», για κάποιο λόγο όμως κατέβηκε για λίγο και όταν συνειδητοποίησε ότι ξεκινούσε, έτρεξε να προλάβει. Ο Αντώνης Καργιώτης σπρώχτηκε με βία από τον καταπέλτη με αποτέλεσμα να βρεθεί μέσα στη θάλασσα και να χάσει τη ζωή του.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cveo1crhp9pt)

Σύμφωνα με το cretalive.gr, η πολύκροτη δίκη έχει προγραμματιστεί για τις 20 Ιανουαρίου του 2025 στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Πειραιά, όπως έγινε γνωστό, και νομικοί κύκλοι ήδη τονίζουν ότι υπάρχει κίνδυνος για τη συμπλήρωση του 18μηνου καθώς οι μάρτυρες είναι πάρα πολλοί. Όπως είναι γνωστό, τέσσερις είναι οι κατηγορούμενοι από το πλήρωμα, πλοίαρχος και ύπαρχος που είναι προφυλακισμένοι, ενώ με όρους έχουν αφεθεί ελεύθεροι υποπλοίαρχος και ναύκληρος

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-d16ixf1zgk5d)

Συγκέντρωση στη μνήμη του Αντώνη Καργιώτη στον Άγιο Νικόλαο

Συγκέντρωση στη μνήμη του Αντώνη Καργιώτη ετοιμάζουν στον Άγιο Νικόλαο για τον έναν χρόνο από τον θάνατο του, ζητώντας «καμία συγκάλυψη στο έγκλημα».  Η συγκέντρωση αναμένεται να πραγματοποιηθεί το απόγευμα της Πέμπτης, στις 19:00, στην κεντρική Πλατεία της πόλης.

Σε κοινό κάλεσμα τους ο Σύλλογος εργαζόμενων Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου, η Ομάδα Γυναικών Αγίου Νικολάου (μέλος της ΟΓΕ), το Συνδικάτο Εργαζόμενων Επισιτισμού - Τουρισμού «ΤΑΛΩΣ», ο Σύλλογος Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Λασιθίου αναφέρει:

«ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΩΜΑΤΕΙΑ - ΦΟΡΕΙΣ - ΝΕΟΛΑΙΑ – ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΣΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ - ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ την Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2024 και ώρα 19:00 στην κεντρική Πλατεία της πόλης του Αγίου Νικολάου, καταδικάζοντας το έγκλημα που κόστισε τη ζωή στον 36χρονο Αντώνη.

Δε θα αφήσουμε να ξεχαστούν οι φριχτές εικόνες της δολοφονίας του 36χρονου συντοπίτη μας Αντώνη Καρυώτη, από τον καταπέλτη του πλοίου «Blue Horizon» ώστε να μην επαναληφθεί αυτή η ρατσιστική κτηνωδία.

Τα σωματεία υψώνουν φωνή αγώνα ενάντια στον ακραίο ευτελισμό και την απαξίωση της ανθρώπινης ζωής, καταδικάζοντας τις εγκληματικές ευθύνες της εφοπλιστικής εταιρείας, του υπουργείου Ναυτιλίας, των υπηρεσιών του, όπως και ορισμένων μελών του πληρώματος. Το έγκλημα αυτό δε θα ξεχαστεί! Ήταν… ΑΚΟΜΑ ΕΝΑ ΕΓΚΛΗΜΑ ΠΟΥ ΓΕΜΙΣΕ ΟΡΓΗ, ΕΙΤΕ ΜΕ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ ΕΙΤΕ ΜΕ ΤΗ ΖΩΗ».

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.