Ελλαδα

Η Εμμανουέλα Κατζουράκη διαψεύδει ότι μίλησε για σεξουαλική κακοποίησή της

Κάνει λόγο για «κοπτοραπτική»

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Εμμανουέλα Κατζουράκη: Διαψεύδει τα περί σεξουαλικής κακοποίησής της

Διαψεύδει τα περί σεξουαλικής κακοποίησής της η αθλήτρια της σκοποβολής Εμμανουέλα Κατζουράκη με 2 αναρτήσεις της στο Instagram.

Η Εμμανουέλα Κατζουράκη κατηγορεί την δημοσιογράφο ότι η περιγραφή που έβαλε στο podcast είναι παραπλανητική και την κατηγορεί ότι έκοψε πολλά πράγματα στο τελικό ηχητικό που ανέβασε στην πλατφόρμα.  Η αθλήτρια μίλησε στο SportsPodcast και στην Αργυρώ Γιαννουδάκη, για πολλά θέματα, όπως είναι οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Παρισιού, αλλά και την παράνομη οπλοχρησία και οπλοκατοχή στην Κρήτη (η καταγωγή της είναι από τα Χανιά). Η Ολυμπιονίκης έστειλε και γραπτή δήλωση η οποία ανέβηκε στην ιστοσελίδα του Πανελληνίου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου (ΠΣΑΤ) και στην οποία αναφέρει ότι άκουσε ένα σεξιστικό σχόλιο στα 16 της και ταρακουνήθηκε.

Η γραπτή της δήλωση

«Δεν περίμενα ποτέ να πάρει τέτοια τροπή το θέμα. Δεν είπα ποτέ ούτε ότι είμαι θύμα βιασμού, ούτε ότι “Υφίσταμαι σεξουαλική παρενόχληση από τα 16 μου μέχρι και σήμερα” Ο τίτλος είναι παραπλανητικός και είναι απαράδεκτος αυτός που το έγραψε έτσι και θεώρησε ότι έχει καλύψει το θέμα. Ήθελε να βγάλει έναν δυνατό τίτλο, τελικά ξεκίνησε μια απίστευτη παραπληροφόρηση. Να ακούσει όποιος θέλει το podcast, θα δει πόσο ξεκάθαρη ήμουν. Θα καταλάβει οτι προσπάθησα να θίξω το πόσο λυπηρό είναι που όλες οι γυναίκες περνάμε καθημερινά από καταστάσεις που μας φέρνουν σε ιδιαίτερα δύσκολη θέση, και εκεί ανέφερα το σεξιστικό σχόλιο που άκουσα στα 16 μου και με ταρακούνησε. Έχω ακούσει διαφορα σεξιστικά σχόλια, χρόνια τώρα, και είναι κρίμα που το λέω, αλλά δεν είναι κάτι πρωτάκουστο, ρωτήστε μια οποιαδήποτε γυναίκα δίπλα σας, κάτι ανάλογο θα έχει περάσει και εκείνη. Απαράδεκτο το ότι κατέληξε έτσι το πράγμα, εγώ ήθελα να περάσω το μήνυμα πως δεν πρέπει να είναι ταμπού τέτοια θέματα, και οτι είναι σημαντικό το να μιλήσεις χωρίς να υπάρχει στίγμα. Λυπάμαι που δεν κατάφερα να το περάσω αυτό το μήνυμα. Δεν είμαι θύμα βιασμού. Δεν θεωρώ ότι έδειξα κάτι τέτοιο. Παρακαλώ τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης για τη διόρθωση και την αποκατάσταση των γεγονότων.

Εμμανουέλα Κατζουράκη».