Ελλαδα

Χαλκιδική: 16χρονος τραυματίστηκε σοβαρά κατά τη διάρκεια καταδίωξης

Ήταν συνεπιβάτης μοτοσυκλέτας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μηχανή ΔΙΑΣ
Μηχανή ΔΙΑΣ © Eurokinissi/Φωτογραφία Αρχείου

Χαλκιδική: 16χρονος τραυματίστηκε σοβαρά κατά τη διάρκεια καταδίωξης - Ήταν συνεπιβάτης μοτοσυκλέτας

Σοβαρά τραυματίστηκε ένας 16χρονος κατά την διάρκεια καταδίωξης που σημειώθηκε στην Χαλκιδική το βράδυ της Δευτέρας.

Ο 16χρονος ήταν συνεπιβάτης μοτοσυκλέτας και τραυματίστηκε σοβαρά όταν η μηχανή που οδηγούσε φίλος του καρφώθηκε σε δέντρο στην προσπάθειά τους να διαφύγουν αστυνομικού ελέγχου. Όπως αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες, όλα έγιναν λίγο μετά τις 23:00, στο 1ο χλμ. Επαρχ. Οδού Νέων Μουδανιών-Τρίγλιας Χαλκιδικής, όταν στον 18χρονο οδηγό της μοτοσυκλέτας έγινε σήμα από αστυνομικούς να σταματήσει. Όπως διαπιστώθηκε, τη στιγμή που οι αστυνομικοί πλησίασαν το δίκυκλο ο 16χρονος συνεπιβάτης κρατούσε ένα πιστόλι, προτεταμένο προς άγνωστη κατεύθυνση, το οποίο αργότερα αποδείχθηκε ότι ήτανε ψεύτικο.

Ακολούθησε καταδίωξη και στην προσπάθεια του να ξεφύγει ο νεαρός οδηγός πραγματοποιούσε επικίνδυνους ελιγμούς και όταν επιχείρησε να περάσει από δεξιά προπορευόμενο όχημα, η μοτοσικλέτα εξετράπη δεξιά της πορείας της και καρφώθηκε σε δέντρο τραυματίζοντας τον 16χρονο σοβαρά.

Οι δύο τραυματίες μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης όπου νοσηλεύονται φρουρούμενοι. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ανήλικος νοσηλεύεται στη μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσηλευτικού ιδρύματος, καθώς η κατάσταση της υγείας του κρίνεται πιο σοβαρή.

Να σημειωθεί, ακόμα, πως ο 18χρονος οδηγός, δε διέθετε άδεια οδήγησης ενώ η μοτοσυκλέτα που οδηγούσε δεν είχε πινακίδα κυκλοφορίας, καθώς είχε αφαιρεθεί από αστυνομικούς σε προγενέστερο χρόνο λόγω τροχονομικής παράβασης.

Για την υπόθεση έχει σχηματιστεί δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της απείθειας, της επικίνδυνης οδήγησης και του Νόμου περί όλων. Επιπλέον, αναζητούνται για να συλληφθούν στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας και οι γονείς του 16χρονου που κατηγορούνται για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.