Ελλαδα

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η πρώτη μεταμόσχευση καρδιάς-πνευμόνων στην Ελλάδα

Η ανάρτηση του Υπουργού Υγείας, Αδ. Γεωργιάδη

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
χειρουργοι, νοσοκομειο
Περισσότερα από ένα νοσοκομεία συνεργάστηκαν για την επιτυχία της μεταμόσχευσης © Unsplash/Natanael Melchor/Φώτο Αρχείου

Η επέμβαση πριν από πέντε χρόνια θα θεωρούνταν ανέφικτη, γράφει σε ανάρτησή του ο υπουργός Υγείας

Με επιτυχία έγινε η πρώτη μεταμόσχευση καρδιάς-πνευμόνων στη χώρα, όπως αναφέρει ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ.

Ο υπουργός γράφει ότι «όλοι οι κρίκοι της αλυσίδας αποδείχτηκαν ανθεκτικοί» και εξηγεί ότι περισσότερα από ένα νοσοκομεία συνεργάστηκαν για την επιτυχία της επέμβασης.

Το τελικό αποτέλεσμα «πριν από πέντε χρόνια θα θεωρούνταν ανέφικτο για την ελληνική υγειονομική πραγματικότητα».

Συγκεκριμένα έγραψε τα εξής: «Πριν από λίγη ώρα ολοκληρώθηκε επιτυχώς, η πρώτη μεταμόσχευση καρδιάς πνευμόνων στην Ελλάδα. Πρόκειται για γυναίκα 52 ετών, μητέρα ενός μικρού παιδιού, η οποία έλαβε το δώρο ζωής από 49χρονη δότρια από το νοσοκομείο Σωτηρία. Όλοι οι κρίκοι της αλυσίδας αποδείχτηκαν ανθεκτικοί.

Τα πολλαπλά επεισόδια αιμόπτυσης αντιμετωπίστηκαν από το σύστημα επείγουσας ιατρικής των νοσοκομείων της Θεσσαλίας και του νοσοκομείου Αττικόν, η γυναίκα ήταν σε μακροχρόνια παρακολούθηση και χορήγηση εξειδικευμένων παρεμβατικών θεραπειών στο Αττικόν, η διαχείριση της δότριας ήταν υποδειγματική στο νοσοκομείο Σωτηρία και τέλος οι μεταμοσχευτικές ομάδες καρδιάς και πνευμόνων σε συνεργασία με την αναισθησιολογική ομάδα του Ωνασείου καρδιοχειρουργικού κέντρου συνέβαλαν σε κάτι, που πριν 5 χρόνια θα θεωρούνταν ανέφικτο για την ελληνική υγειονομική πραγματικότητα. είμαστε περήφανοι για όλες τις ομάδες μας, συνεχίζουμε δυνατά. Καλή ανάρρωση στη λήπτρια, θερμές ευχαριστίες και ευγνωμοσύνη στην οικογένεια της δότριας».

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η κατασκευασμένη νοσταλγία του «δημοκρατικού» καλοκαιριού της μεταπολίτευσης
Η κατασκευασμένη νοσταλγία του «δημοκρατικού» καλοκαιριού της μεταπολίτευσης

Οι σημερινοί άνθρωποι ούτε μπορούν ούτε και θα ήθελαν την αναβίωση ενός τέτοιου μοντέλου. Ζούμε στην εποχή άλλωστε του εκδημοκρατισμού της επιθυμίας που είναι ταυτόχρονα πλήρως εξατομικευμένη

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.