Ελλαδα

Κακοκαιρία στην Αθήνα: Πλημμύρησαν οι δρόμοι – Καραμπόλα στη λεωφόρο Κηφισίας

Απελπιστικό το σκηνικό με τη σφοδρή βροχόπτωση στην πρωτεύουσα

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Κακοκαιρία στην Αθήνα: Πλημμύρησαν οι δρόμοι – Καραμπόλα στη λεωφόρο Κηφισίας

Σημαντικά προβλήματα έχει προκαλέσει η κακοκαιρία στο οδικό δίκτυο της Αθήνας τις τελευταίες ώρες, κυρίως τα δυτικά και νότια της πόλης, μετά τη σφοδρή βροχόπτωση που σημειώθηκε το μεσημέρι.

Οι οδοί Πέτρου Ράλλη, Πειραιώς, Συγγρού, τούνελ επί της Ποσειδώνος και η Αγίου Γεωργίου γύρω από τη Λαχαναγορά του Ρέντη, γέμισαν με νερό, καθιστώντας δύσκολη την κυκλοφορία τόσο των οχημάτων, όσο και των πεζών.

Νωρίτερα, λόγω της συσσώρευσης υδάτων είχε διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων επί της Δαβάκη στην Καλλιθέα, από το ύψος της Χρυσοστόμου Σμύρνης. Μέσα σε 40 λεπτά, ωστόσο, η κυκλοφορία αποκαταστάθηκε.

Κακοκαιρία: Κλειστοί δρόμοι και καραμπόλες

Οι δρόμοι στα Νότια Προάστια έχουν «ξεχειλίσει», καθώς ο καιρός, νωρίς το μεσημέρι του Σαββάτου (31/8), επιδεινώθηκε ραγδαία στην Αττική προκαλώντας αρκετά κυκλοφοριακά προβλήματα σε διάφορους δήμους.

Μεταξύ των περιοχών, που επλήγησαν από την κακοκαιρία ήταν το Μοσχάτο, η Καλλιθέα, όπου λόγω συσσώρευσης υδάτων έγινε διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων επί της οδού Δαβάκη, από τη συμβολή της οδού Χρυσοστόμου Σμύρνης, στο ρεύμα προς Νέα Σμύρνη.

Αντίστοιχα, στη Νέα Σμύρνη οι δρόμοι μετατράπηκαν σε «ποτάμια» δυσχεραίνοντας την κυκλοφορία των οχημάτων που βρίσκονταν στην περιοχή.

Μια καραμπόλα, στην οποία ενεπλάκησαν πέντε οχήματα, σημειώθηκε επί της λεωφόρου Κηφισίας, στο ύψος της οδού Ολυμπιονικών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά το ατύχημα - που έγινε λίγο πριν τις τρεις, στο ρεύμα προς Κηφισιά, κοντά στη συμβολή με την Κατεχάκη - δεν προέκυψε κάποιος τραυματισμός, ωστόσο η Τροχαία προέβη σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και η κίνηση ήταν πολύ αυξημένη στο σημείο.

Ακόμη, το νερό που έπεσε στην περιοχή, προκάλεσε δυσχέρεια των οχημάτων στη λεωφόρο Ποσειδώνος στο ύψος της λεωφόρου Καλαμακίου, στην περιοχή του Αλίμου, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Πειραιά.