Ελλαδα

Οι Παλαιοχριστιανοί ζουν σε σπίτι αλλά δεν θέλουν να το δείξουν στις κοινωνικές υπηρεσίες

Στο νοσοκομείο παραμένουν το βρέφος και η μητέρα του

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
UPD

Παλαιοχριστιανοί: Το νέο σπίτι και η κατάσταση του βρέφους - «Δεν μπορούν οι κοινωνικές υπηρεσίες να κάνουν έλεγχο σε μειονοτικές κατοικίες» δηλώνει ο Μανώλης

Η 40χρονη παλαιοχριστιανή έφερε στον κόσμο το 5ο παιδί της οικογένειας μετά από σχεδόν 10 μήνες κύησης και παραλίγο να χάσει τη ζωή της από ακατάσχετη αιμορραγία μετά τη γέννα ενώ κινδύνευσε και το βρέφος, το οποίο νοσηλεύεται.

Όμως, τόσο η μαμά, όσο και το μωρό των παλαιοχριστιανών κινδύνευσαν να μην τα καταφέρουν διότι η Σεβαστή, είχε αποφασίσει να γεννήσει στο σπίτι μόνη της, με τη βοήθεια μόνο μιας μαίας, χωρίς κανέναν προγεννητικό έλεγχο, έχοντας ήδη στο ιστορικό της τέσσερις καισαρικές τομές.

Η απόφασή της να μην κάνει κανένα προγεννητικό έλεγχο,, κρατά για ακόμα μια μέρα την ίδια στο νοσοκομείο «Αλεξάνδρα» και το βρέφος που έφερε στον κόσμο, μέσα σε θερμοκοιτίδα.

Το νέο σπίτι των Παλαιοχριστιανών και η απροθυμία να το δηλώσουν στις κοινωνικές υπηρεσίες

Ο 45χρονος Μανώλης άνοιξε το σπίτι του στην κάμερα του Mega κοι μοιράστηκε πως περνάει την καθημερινότητά του ανάμεσα στο νοσοκομείο και στο νέο σπίτι που ζει με την σύζυγο και τα παιδιά τους.

Το μυαλό του, όπως μας λέει, βρίσκεται συνεχώς στην σύζυγο του Σεβαστή και στο παιδί που έφερε στο κόσμο. Ξέρει πως ακόμα τα δύσκολα δεν έχουν περάσει για το νεογέννητο κοριτσάκι.

Μετά την γέννα, κοινωνικός λειτουργός συνάντησε την Σεβαστή και τελικά, αποφασίστηκε το μωρό να παραμείνει στο νοσοκομείο έως ότου ελεγχθούν οι συνθήκες στις οποίες πρόκειται να ζήσει το υπόλοιπο της ζωής του, απόφαση με την οποία το ζευγάρι διαφωνεί.

«Δεν είμαι πρόθυμος να δηλώσω στις κοινωνικές υπηρεσίες τίποτα, γιατί είμαστε θρησκευτική μειονότητα. Δεν μπορούν οι κοινωνικές υπηρεσίες να κάνουν έλεγχο σε μειονοτικές κατοικίες», είπε.

«Το παιδί είναι καλύτερα, σιτίζεται με γάλα της μητέρας του σε μεγαλύτερο βαθμό κάθε μέρα. Περιμένουμε να έρθει σε μία κατάσταση που η μητέρα του να μπορεί να το θηλάσει φυσικά», είπε ο 45χρονος πατέρας.