Ελλαδα

Το σχέδιο αναδιάρθρωσης της ΕΛ.ΑΣ που παρουσίασε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης στο Υπουργικό Συμβούλιο

Προ των πυλών οι αλλαγές μέσα στις επόμενες ημέρες

Γιώργος Σόμπολος
Γιώργος Σόμπολος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Το σχέδιο αναδιάρθρωσης της ΕΛ.ΑΣ που παρουσίασε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης στο Υπουργικό Συμβούλιο
Το σχέδιο αναδιάρθρωσης της ΕΛ.ΑΣ που παρουσίασε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης στο Υπουργικό Συμβούλιο © Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Ελληνική Αστυνομία: Το σχέδιο αναδιάρθρωσης που παρουσίασε ο Χρυσοχοΐδης - Προ των πυλών οι αλλαγές μέσα στις επόμενες ημέρες

Σημαντικές αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας της αστυνομίας, επιφέρει το σχέδιο αναδιάρθρωσης της ΕΛ.ΑΣ. που παρουσίασε νωρίτερα σήμερα στο υπουργικό συμβούλιο ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Το σχέδιο αναδιάρθρωσης της ΕΛ.ΑΣ που παρουσίασε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης στο Υπουργικό Συμβούλιο 

Η νέα αστυνομία που οραματίζεται ο Μ.Χρυσοχοίδης, αποσκοπεί στο να γίνει πιο ευέλικτη και αποτελεσματική για την προστασία των πολιτών. Η ουσιαστικότερη αλλαγή, είναι η δημιουργία της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος. Πρόκειται για την διεύθυνση που θα υπάγεται απευθείας στον αρχηγό του σώματος και θα απαρτίζεται από τις σημερινές υποδιευθύνσεις Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων, Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας, Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων, Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Περιβάλλοντος, Δίωξης Ναρκωτικών και Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους.

Η αποκαλούμενη «Greek Mafia», σοβαρά εγκλήματα, οργανωμένες ομάδες κακοποιών, κλέφτες-διαρρήκτες, κυκλώματα διακίνησης ναρκωτικών-όπλων-αναβολικών και μια σειρά σοβαρών εγκληματικών περιστατικών θα αναλαμβάνονται από τα στελέχη της συγκεκριμένης διεύθυνσης. Θα κινούνται σε ολόκληρη την Ελλάδα χωρίς περιορισμούς, χωρίς να αντιμετωπίζουν «γραφειοκρατικές τρικλοποδιές», σε μια προσπάθεια να χτυπούν τις οργανωμένες εγκληματικές ομάδες όσο το δυνατό γρηγορότερα. Βέβαια, για να αποδειχθεί πραγματικότητα αυτό το σχέδιο χρειάζονται και αλλαγές στο ισχύον νομοθετικό πλαίσιο που πιθανολογείται πως σύντομα θα υπάρξουν.

Η αστυνομία, όπως τη γνωρίζαμε εως σήμερα, θα αλλάξει μέσα στις επόμενες εβδομάδες. Η γνωστή σε όλους Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής που περιελάβανε τις παραπάνω υποδιευθύνσεις, μαζί με την Άμεση Δράση και άλλες χαμηλότερου ενδιαφέροντος γραφεία, πλέον, θα απασχολείται με την αντιμετώπιση της μικροεγκληματικότητας εντός των γεωγραφικών ορίων της Αττικής, θα δημιουργηθούν ομάδες περιπολιών για την αντιμετώπιση των παιδικής παραβατικότητας και γενικότερα, θα ασχολείται πλέον με μορφές εγκληματικότητας που δεν παρουσιάζουν διάρθρωση και οργάνωση.

Οι αστυνομικοί που υπηρετούν αυτή τη στιγμή στην Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής είναι διχασμένοι αφού σύμφωνα με το σχέδιο της αναδιάρθρωσης, όσοι συμμετάσχουν στην νέα διεύθυνση, δεν θα διατίθενται για μέτρα σε γήπεδα, πορείες, συγκεντρώσεις κλπ. Δημιουργούνται αστυνομικοί δύο ταχυτήτων, χωρίς να υπάρχει ιδιαίτερη μνεία για το που θα βρεθούν οι αστυνομικοί που θα αναλάβουν την εκτέλεση των καθηκόντων καθημερινότητας.

Για τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοίδη, όπως παρουσίασε το σχέδιο της αναδιάρθρωσης, η νέα αστυνομία θα αποκτήσει πολλά στοιχεία από ξένες διωκτικές υπηρεσίες, όπως αυτή της Αμερικής αλλά και του Γαλλικού μοντέλου που ισχύει αυτή τη στιγμή. Όλα αυτά τα στοιχεία, προσαρμόστηκαν στην ελληνική πραγματικότητα και η ηγεσία του υπουργείου, ευελπιστεί η αποτελεσματικότητα των αλλαγών να φέρουν ξανά τους πολίτες κοντά στην αστυνομία.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.