Ελλαδα

«Μας είπαν πως είχε πιει λίγο νερό», λέει ο πατέρας της 8χρονης που πνίγηκε σε πισίνα κατασκήνωσης στη Χαλκιδική

«Προκύπτουν σοβαρές και εγκληματικές παραλείψεις» ανέφερε από την πλευρά του ο δικηγόρος της οικογένειας

Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Χαλκιδική: Τι αναφέρει ο πατέρας της 8χρονης που πνίγηκε στην πισίνα - «Προκύπτουν σοβαρές και εγκληματικές παραλείψεις» ανέφερε από την πλευρά του ο δικηγόρος της οικογένειας

«Με πήραν τηλέφωνο και μου είπαν ότι η κόρη μου είχε πιει λίγο νερό, ότι ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις της», είπε ο πατέρας της άτυχης 8χρονης που έχασε τη ζωή της μέσα σε πισίνα κατασκήνωσης στη Χαλκιδική.

Ο πατέρας της 8χρονης, Χρήστος Καζάζης, μίλησε στην εκπομπή Live News του Mega, εξηγώντας τον τρόπο με τον οποίο έμαθε πως το αγγελούδι του έφυγε από τη ζωή όσο ήταν διακοπές σε κατασκήνωση. Ο ίδιος μάλιστα, προχώρησε και σε μία αποκάλυψη υποθέτοντας το τι μπορεί να προκάλεσε τον πνιγμό της ανήλικη στη Χαλκιδική.

«Μας είπαν πως είχε πιει λίγο νερό», λέει ο πατέρας της 8χρονης που πνίγηκε σε πισίνα κατασκήνωσης στη Χαλκιδική

«Μας τηλεφώνησαν από την κατασκήνωση περίπου στις 16.01 και παραξενευτήκαμε, καθώς γνωρίζαμε ότι αυτή είναι ώρα φαγητού για τα παιδιά. Το σηκώνουμε και ρωτούν: "Είστε η μητέρα της Αγγελικής;". Όταν απαντήσαμε καταφατικά, μας είπαν πως "η Αγγελική ήπιε λίγο νερό". Στη συνέχεια αυτός που μας πήρε, έκανε μια παύση και έπειτα πρόσθεσε πως το παιδί δεν είχε τις αισθήσεις του» δήλωσε ο πατέρας της Αγγελικής.

Συνεχίζοντας την περιγραφή του, ο πατέρας της ανήλικης ανέφερε τα εξής: «Στο δρόμο που ξεκινάμε μας λένε πίσω και λένε "μην ξεκινάτε. Το παιδί έχει διασωληνωθεί και φεύγει για το ΑΧΕΠΑ". Ξεκινήσαμε πήγαμε στο ΑΧΕΠΑ και περιμέναμε να έρθει. Από τα πρώτα στοιχεία προκύπτουν σοβαρές και εγκληματικές παραλείψεις από τα άτομα της κατασκήνωσης».

Η 10χρονη αδερφή του άτυχου κοριτσιού κατέθεσε στους αστυνομικούς ότι την τελευταία φορά που είδε την αδερφή της ήταν μέσα στην πισίνα, ενώ υπογράμμισε πως δεν είχε γίνει καταμέτρηση των παιδιών. Παράλληλα, όπως μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός υπάρχουν πολλές αναφορές σε καταθέσεις που κάνουν λόγο για θολή πισίνα.

Οι Αρχές καταλήγουν στο σενάριο πως ενδεχομένως η 8χρονη βρισκόταν στην πισίνα χωρίς να την επιτηρεί κανείς, είχε πνιγεί και δεν έγινε άμεσα αντιληπτή επειδή το νερό της πισίνας ήταν θολό.

Ανακλήθηκε η άδεια λειτουργίας της κατασκήνωσης που πνίγηκε η 8χρονη στην Χαλκιδική

Στην ανάκληση της άδειας λειτουργίας της κατασκήνωσης στην Κρυοπηγή Χαλκιδικής, όπου πνίγηκε το οχτάχρονο κορίτσι.

Να θυμίσουμε πως από την πρώτη στιγμή είχαν σφραγιστεί οι δύο πισίνες της κατασκήνωσης, στη μία εκ των οποίων πνίγηκε το παιδί, καθώς είχαν εντοπιστεί παραλείψεις. Η απόφαση ανάκληση της άδειας λειτουργίας της κατασκήνωσης ελήφθη από την Περιφέρεια Χαλκιδικής αυτή τη φορά, καθώς η ανάκληση των αδειών λειτουργίας στις δύο πισίνες είχε γίνει από τον δήμο της περιοχής του Δήμου Κασσάνδρας.

Η Περιφέρεια οδηγήθηκε στην απόφαση ανάκλησης, χωρίς όμως μέχρι τουλάχιστον μέχρι χθες το βράδυ οι περισσότεροι γονείς να έχουν ενημερωθεί για το τι θα γίνει με τα παιδιά τους.

Χαλκιδική: Οι γονείς αναμένουν ενημέρωση για το πώς θα παραλάβουν τα παιδιά τους

Άξιο αναφοράς είναι το γεγονός πως αρκετοί γονείς δήλωσαν στην ΕΡΤ ότι τηλεφωνούσαν στην κατασκήνωση και τους μετέφεραν ότι δεν έχουν λάβει ακόμη την απόφαση ανάκλησης της άδειας λειτουργίας για να ξέρουν τι ακριβώς θα γίνει με τα παιδιά.

Πάντως, το πιθανότερο είναι τα παιδιά, αφού παραλάβουν οι υπεύθυνοι της κατασκήνωσης τη σχετική απόφαση, να μετακινηθούν τελικά με τα λεωφορεία της κατασκήνωσης, όπως ακριβώς δηλαδή έφτασαν εκεί, ενώ ήδη κάποιοι γονείς έχουν πάει να τα παραλάβουν.