Ελλαδα

Δήμος Αθηναίων: Ξεκινούν τη Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου τα προγράμματα κολύμβησης

Αθλητικά προγράμματα για όλες τις ηλικίες στα δημοτικά κολυμβητήρια της πόλης

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Δήμος Αθηναίων: Τα προγράμματα κολύμβησης από 2 Σεπτεμβρίου - Αθλητικά προγράμματα για όλες τις ηλικίες στα δημοτικά κολυμβητήρια της πόλης

Τη Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου ξεκινάει η νέα αθλητική περίοδος στα κολυμβητήρια του Δήμου Αθηναίων.

Ανταποκρινόμενος στις αυξανόμενες ανάγκες των δημοτών για σωματική άσκηση και ευεξία, ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων προσφέρει προγράμματα κολύμβησης που καλύπτουν όλες τις ηλικιακές ομάδες, στα τέσσερα δημοτικά κολυμβητήρια: Σεράφειο, Γουδή, Κολοκυνθούς και Γκράβας.

Τα προγράμματα κολύμβησης του Δήμου Αθηναίων

1. Aqua aerobic (Υδρογυμναστική)
Αεροβική άσκηση στη μεγάλη πισίνα με συνοδεία μουσικής και χρήση οργάνων γυμναστικής (λάστιχα, μακαρόνια, βαράκια, σωσίβια). Το πρόγραμμα συμπεριλαμβάνεται στη μηνιαία συνδρομή.

2. Εκμάθηση Παιδικής Κολύμβησης
Τα παιδιά ηλικίας από 5 έως 12 ετών μαθαίνουν τα βασικά στυλ κολύμβησης (ελεύθερο, ύπτιο, πρόσθιο και πεταλούδα) υπό την καθοδήγηση εξειδικευμένων Καθηγητών Φυσικής Αγωγής. Το πρόγραμμα προσαρμόζεται στις ηλικιακές ομάδες για να ενισχύσει τη σωστή τεχνική και την αυτοπεποίθηση των μικρών κολυμβητών.

3. Εκμάθηση Εφήβων & Ενηλίκων
Οι έφηβοι (13-18 ετών) και οι ενήλικες (18 και άνω) που επιθυμούν να βελτιώσουν τις κολυμβητικές τους ικανότητες, συμμετέχουν σε ένα πρόγραμμα που περιλαμβάνει τη διδασκαλία όλων των στυλ κολύμβησης, για κάθε επίπεδο. Οι συμμετέχοντες καθοδηγούνται από Καθηγητές Φυσικής Αγωγής, οι οποίοι τους βοηθούν να τελειοποιήσουν την τεχνική τους και να ενισχύσουν τη φυσική τους κατάσταση.

4. Baby Swimming (Βρεφική Κολύμβηση)
Τα βρέφη ηλικίας 6 έως 36 μηνών (3 ετών) συμμετέχουν σε ολιγομελή τμήματα στη μικρή πισίνα του Σεράφειου κολυμβητηρίου, υπό την καθοδήγηση εξειδικευμένου προσωπικού και με την παρουσία του γονέα/συνοδού, σε ολιγομελή τμήματα. Μέσα από το παιχνίδι στο νερό, το πρόγραμμα ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, βελτιώνει την καρδιοαναπνευστική λειτουργία, και συμβάλλει στην ανάπτυξη του νευρικού συστήματος και των κινητικών δεξιοτήτων των βρεφών.

Για πληροφορίες - εγγραφές, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν στη γραμματεία τoυ εκάστοτε κολυμβητηρίου:

Σεράφειο: Πειραιώς & Πέτρου Ράλλη, τηλ.: 210 3313334

Γουδή: Κανελλοπούλου & Κοκκινοπούλου 5, Γουδή, τηλ.: 210 7771990 & 210 7794407

Κολοκυνθούς: Λεάνδρου & Ιφιγένειας, Κολωνός, τηλ.: 210 5153725

Γκράβας: Πασσώβ 10, Άνω Πατήσια, τηλ.: 210 2282714 & 210 2287506

Περισσότερες πληροφορίες και την τιμολογιακή πολιτική μπορείτε να δείτε στο link: https://opanda.gr/index.php/kolimvitiria