Ελλαδα

Σάμος: Αγνοείται για 6η μέρα η Ολλανδή τουρίστρια

Στις έρευνες έχει πάρει μέρος και η κόρη της αγνοούμενης

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Σάμος: Αγνοείται για 6η μέρα η Ολλανδή τουρίστρια
Σάμος: Αγνοείται για 6η μέρα η Ολλανδή τουρίστρια © (ΜΑΝΩΛΗΣ ΘΡΑΒΑΛΟΣ/EUROKINISSI)

Σάμος: Αγνοείται για 6η μέρα η Ολλανδή τουρίστρια - Στις έρευνες έχει πάρει μέρος και η κόρη της αγνοούμενης

Άκαρπες παραμένουν για 6η ημέρα οι έρευνες για τον εντοπισμό της 65χρονης Ολλανδής τουρίστριας στη Σάμο.

Στην Ολλανδία επέστρεψε η πρώτη ομάδα έρευνας που είχε αναλάβει να συνδράμει στην αναζήτηση της 65χρονης Brigitte στη Σάμο, η οποία εξαφανίστηκε στις 22 Αυγούστου στο Ευπαλίνειο όρυγμα.

Σε ανάρτησή τους στα κοινωνικά δίκτυα, η Εθνική Ομάδα Drone και το Ίδρυμα MTL ανέφεραν ότι, μετά από εντατική αναζήτηση στα βουνά της Σάμου, επέστρεψαν στην Ολλανδία χωρίς να έχουν καταφέρει να βρουν κάποιο ίχνος της Brigitte.

Στην ανακοίνωσή τους αναφέρουν:

«Μετά από μια εντατική αναζήτηση στα βουνά του ελληνικού νησιού Σάμος, η Εθνική Ομάδα Drone και το Ίδρυμα MTL επέστρεψαν στην πατρίδα. Τις τελευταίες ημέρες, αναζητούσαμε από νωρίς το πρωί μέχρι αργά το βράδυ την Brigitte, που έχει εξαφανιστεί από τις 22 Αυγούστου στην περιοχή του Πυθαγορείου.

»Λίγο μετά την εξαφάνισή της, η οικογένεια μας ζήτησε να βοηθήσουμε στην αναζήτηση. Αμέσως εκείνη τη νύχτα, συγκροτήσαμε μια ομάδα και συγκεντρώσαμε όλες τις δυνατές πληροφορίες. Την επόμενη μέρα, ολοκληρώσαμε όλες τις επίσημες διαδικασίες, με αποτέλεσμα να ταξιδέψουμε γρήγορα στη Σάμο.

»Βάλαμε τα δυνατά μας ώστε να φτάσουμε το συντομότερο δυνατό στο σημείο και να ξεκινήσουμε την αποστολή αναζήτησης και διάσωσης. Οι πρώτες ώρες και μέρες είναι κρίσιμες σε τέτοιες καταστάσεις. Δυστυχώς, παρά τις προσπάθειές μας, δεν καταφέραμε να βρούμε κανένα ίχνος της Brigitte. Έχουμε πλέον αντικατασταθεί από μια άλλη ολλανδική ομάδα αναζήτησης, που με σκύλους θα συνεχίσει την αναζήτηση στην περιοχή με την ελπίδα να την βρει.

»Είμαστε απίστευτα περήφανοι για την ομάδα μας, που παρά τις εξαιρετικά υψηλές θερμοκρασίες έδωσε τον καλύτερό της εαυτό για αυτή την αποστολή. Με συγκρατημένη αναπνοή συνεχίζουμε να παρακολουθούμε την αναζήτηση στη Σάμο και ελπίζουμε σε μια ανατροπή. Ευχόμαστε στην οικογένεια πολλή δύναμη σε αυτή τη δύσκολη στιγμή».

Η αναζήτηση της 65χρονης Brigitte συνεχίζεται τώρα από μια νέα ολλανδική ομάδα αναζήτησης, η οποία χρησιμοποιεί σκύλους στην προσπάθειά της να εντοπίσει την εξαφανισμένη γυναίκα. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες η 65χρονη είχε συνομιλήσει με την φίλη της όταν έφτασε στη βόρεια πύλη. Στην περιοχή υπάρχουν απόκρημνα σημεία με πηγάδια, με σπηλιές.

Στις έρευνες παίρνουν μέρος, η ΕΛ.AΣ με περιπολίες και έρευνες στην περιοχή και στον αστικό ιστό, η Πυροσβεστική Υπηρεσία με την 14η ΕΜΟΔΕ και την ομάδα drone ΙΚΑΡΟΣ, η ΕΟΔ με πεζοπόρο τμήμα, τον διασωστικό σκύλο Speedy, (ο οποίος έχει τραυματιστεί στα πόδια από την προσπάθεια) και την ομάδα drone ΔΑΙΔΑΛΟΣ.

Στις έρευνες συνδράμει και η κόρη της αγνοούμενης

Με πληροφορίες από Samos24

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.