Ελλαδα

Με επιπλοκές ο τοκετός της γυναίκας του παλαιοχριστιανού - Προσπάθησε να γεννήσει σπίτι

Γιατί δεν μπορεί να δει το παιδί

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο 45χρονος Μανώλης, ο πατέρας της οικογένειας παλαιοχριστιανών στην Κορινθία
Ο παλαιοχριστιανός της Κορινθίας ετοιμάζει δικό του κόμμα © Youtube

Παλαιοχριστιανοί: Γέννησε η γυναίκα του μετά από 42 εβδομάδες κύησης

Η 40χρονη παλαιοχριστιανή έφερε στον κόσμο το 5ο παιδί της οικογένειας μετά από σχεδόν 10 μήνες κύησης και παραλίγο να χάσει τη ζωή της από ακατάσχετη αιμορραγία μετά τη γέννα ενώ κινδύνευσε και το βρέφος, το οποίο νοσηλεύεται.

Η παλαιοχριστιανή με το όνομα Σεβαστή πριν από μία εβδομάδα έφερε στον κόσμο το πέμπτο παιδί της οικογένειας. Ένα κοριτσάκι σχεδόν 4 κιλά. Όμως, τόσο η μαμά, όσο και το μωρό κινδύνευσαν να μην τα καταφέρουν διότι η Σεβαστή, είχε αποφασίσει να γεννήσει στο σπίτι μόνη της, με τη βοήθεια μόνο μιας μαίας, χωρίς κανέναν προγεννητικό έλεγχο, έχοντας ήδη στο ιστορικό της τέσσερις καισαρικές τομές.

Βλέποντας τη γυναίκα του να αιμορραγεί ακατάσχετα, ο σύζυγος της πήρε την απόφαση να ζητήσει βοήθεια. «Είχαμε κάποια περιπέτεια, γιατί είχε επιπλοκές. Η σύζυγος ήθελε να προσπαθήσει να γεννήσει στο σπίτι, δεν ήταν δυνατόν. Την φέραμε εσπευσμένα στο νοσοκομείο, δεν ήθελε, αλλά είναι πολλές φορές που συγκρούονται τα πιστεύω ενός ανθρώπου με το τι πρέπει να γίνει. Ήταν δύσκολη η θέση μου», είπε.

Οι γιατροί έκαναν τα αδύνατα δυνατά να κρατήσουν μητέρα και μωρό στη ζωή. Η Σεβαστή μπήκε αμέσως στο χειρουργείο.

Τελικά, σύμφωνα με όσα μετέδωσε το Mega, η Σεβαστή και το μωρό επέζησαν, με τους γιατρούς να την σώζουν από βέβαιο θάνατο, αγνοώντας τις παράλογες απαιτήσεις του συζύγου της, αλλά και της ίδιας, περί δήθεν αλλοίωσης του… dna της με τη λήψη αίματος, αλλά και της όποιας βοήθειας στο μωρό με τη λήψη ενέσιμων φαρμάκων.

Το μωρό, η Άννα όπως έχουν αποφασίσει να την ονομάσουν, συνεχίζει να νοσηλεύεται στη μονάδα νεογνών, με τους γιατρούς να είναι ακόμα επιφυλακτικοί για την πορεία της.

Μετά την απίστευτη αυτή περιπέτεια, κοινωνικός λειτουργός συνάντησε την Σεβαστή και τελικά, αποφασίστηκε το μωρό να παραμείνει στο νοσοκομείο έως ότου ελεγχθούν οι συνθήκες στις οποίες πρόκειται να ζήσει το υπόλοιπο της ζωής του, απόφαση με την οποία το ζευγάρι διαφωνεί.

«Είμαστε καλά κι εγώ και η μπέμπα. Αφήνουμε τα προβλήματά μας πίσω. Η κοινωνική υπηρεσία του νοσοκομείου δεν φέρθηκε όπως θα έπρεπε… Έκανε ανάκριση σε έναν άνθρωπο που βρισκόταν σε αφασία», είπε η Σεβαστή, η οποία συμπλήρωσε πως ο σύζυγός της της έσωσε τη ζωή.

Το ζευγάρι ισχυρίζεται ότι πλέον ζει με τα παιδιά του σε περιοχή της Αττικής, κοντά στη φύση, όχι σε σπηλιά ωστόσο, όπως αυτήν της ορεινής Κορινθίας, απομονωμένοι ξανά, από τον πολιτισμό.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.