Ελλαδα

Τι λέει η διοίκηση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας για την κατάρρευση τμήματος οροφής

«Αναφορές ότι η μεσοτοιχία ήταν έτοιμη να καταρρεύσει είναι ανακριβείς», δηλώνει σε ανακοίνωσή της

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Τι λέει η διοίκηση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας για την κατάρρευση τμήματος οροφής

Η Διοίκηση του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας απάντησε σχετικά με το περιστατικό που σημειώθηκε με την πτώση τμήματος οροφής στο εξωτερικό ιατρείο της Ουρολογικής Κλινικής.

Υπενθυμίζεται ότι από την πτώση της οροφής τραυματίστηκε μία γυναίκα από το Βόλο, η οποία επέστρεψε στο σπίτι της με πόνους στο κεφάλι και το χέρι.

Η ανακοίνωση της διοίκησης του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας

«Η Διοίκηση του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, απαντώντας στα σημερινά δημοσίευμα ηλεκτρονικού τύπου σχετικά με την κατάρρευση οροφής του νοσοκομείου χθες Δευτέρα 26.08.2024 στο Εξωτερικό Ιατρείο της Ουρολογικής Κλινικής και τον τραυματισμό ασθενούς από το Βόλο», παραθέτει τα εξής:

Το σύστημα οροφής των Εξωτερικών Ιατρείων αποτελείται από πλάκες ψευδοροφής ορυκτής ίνας διαστάσεων 60X60cm. Στο σημείο αυτό θα θέλαμε να καταστήσουμε σαφές ότι, η όποια ενδεχόμενη πτώση πλάκας αυτής (της οροφής), δεν δύναται να προκαλέσει τραυματισμό, διότι όταν υγρανθεί όπως στη συγκεκριμένη περίπτωση – διαλύεται σε μικρότερα κομμάτια τα οποία έχουν την "υφή" πεπιεσμένου χαρτιού.

Πράγματι χθες παρουσιάσθηκε διάβρωση σε μία από τις πλάκες της οροφής των Εξωτερικών Ιατρείων της Ουρολογικής Κλινικής η οποία οφειλόταν συμπυκνώματα του συστήματος κλιματισμού – μονάδα ανεμιστήρα-στοιχείο (Fan- coil unit) FCU. Δυστυχώς η διάβρωση της πλάκας δεν ήταν εμφανής διά γυμνού οφθαλμού και κατά συνέπεια δε θα μπορούσε να γίνει αντιληπτή από τις υπηρεσίες του νοσοκομείου ή και οποιονδήποτε άλλον, ώστε να πραγματοποιηθεί έγκαιρα έλεγχος και να αποκατασταθεί η βλάβη.

Μετά το συμβάν κλήθηκε αρμόδιος υπάλληλος της Τεχνικής Ξενοδοχειακής Υπηρεσίας του νοσοκομείου που εκτελούσε βάρδια και ο οποίος προέβη άμεσα στις απαιτούμενες ενέργειες για την αποκατάσταση του προβλήματος.

Η αναφορά των δημοσιευμάτων ότι η "μεσοτοιχία ήταν έτοιμη να καταρρεύσει" είναι ανακριβής και δεν υφίσταται κανένα πρόβλημα σε αυτή.

Η Διοίκηση του νοσοκομείου επικοινώνησε με την οικογένεια της ασθενούς και δεν αναφέρθηκε κανένα πρόβλημα υγείας της εξαιτίας του συμβάντος. Εξάλλου εξετάστηκε την ίδια ώρα από τους ιατρούς και αποχώρησε από το νοσοκομείο».