Ελλαδα

Ένταση ανάμεσα στον πατέρα του 19χρονου που σκοτώθηκε στο λούνα παρκ και τη δήμαρχο Κασσάνδρας

Τεταμένη ήταν η ατμόσφαιρα στο δικαστικό μέγαρο Πολυγύρου

Newsroom
6’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Λούνα παρκ: Καυγάς του πατέρα του 19χρονου με τη δήμαρχο Κασσάνδρας - Πειθαρχική δίωξη στη δήμαρχο Κασσάνδρας - Τι σημαίνει αυτό για τη συνέχεια της υπόθεσης

Ένταση επικράτησε το πρωί της Τρίτης στο δικαστικό μέγαρο Πολυγύρου, όταν ο πατέρας του 19χρονου Γιάννη που σκοτώθηκε στο λούνα παρκ στο Πευκοχώρι της Χαλκιδικής, ήρθε πρόσωπο με πρόσωπο με τη δήμαρχο Κασσάνδρας, Αναστασία Χαλκιά.

Η δήμαρχος Κασσάνδρας το είπε πώς είναι «μαζί» του και ο πατέρας του 19χρονου, που έχασε τη ζωή του στο λούνα παρκ, απάντησε σε έντονο ύφος «Σε τι είσαι μαζί μου;». «Αν ήσουν δίπλα μου, θα με είχες στηρίξει και θα άφηνες τα λαμόγια με τις γραβάτες και θα ερχόσουν κοντά μου.

»Το παιδί μου δεν το ‘φερες και ούτε θα το φέρεις. Έχε τον νου σου. Εγώ τα ‘χω με τους εισαγγελείς. Δε θα σας σώσει τίποτα. Δε με ενδιαφέρουν ούτε τα εκατομμύρια που βγάζεις ούτε τίποτα. Δε θα σας περάσει. Θα σας συνθλίψω. Δεν ξέρεις τι θα γίνει. Δεν ντρέπεστε λίγο για όλα αυτά που κάνετε;», είπε ο κ. Καμπαΐλης.

«Με 250 ευρώ αγοράζεις βεβαίωση»: Τι καταγγέλλει ιδιοκτήτης λούνα παρκ που αρνήθηκε να αγοράσει το crazy dance

Συνεχίζονται οι αποκαλύψεις για τη λειτουργία του λούνα παρκ στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής, στο οποίο έχασε τη ζωή του ο 19χρονος Γιάννης. Το παιχνίδι crazy dance, στο οποίο επέβαινε ο νεαρός, ήταν «παλιοσίδερα» και φέρεται να προοριζόταν για να καταστραφεί και να γίνει σκραπ. Ωστόσο, καταγγελίες που έρχονται στο φως της δημοσιότητας δείχνουν το πόσο εύκολο είναι να εκδοθούν βεβαιώσεις καλής λειτουργίας. 

Σύμφωνα με ιδιοκτήτη λούνα παρκ, που μιλώντας στον ΣΚΑΪ θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του, το συγκεκριμένο παιχνίδι προοριζόταν για παλιοσίδερα και όταν του προτάθηκε να το αγοράσει, εκείνος αρνήθηκε. Όπως υποστηρίζει, με 250 ευρώ μπορεί κάποιος να πάρει βεβαίωση καλής λειτουργίας ανεξαρτήτως της κατάστασης των μηχανημάτων. Ο επιχειρηματίας κατήγγειλε τις απαράδεκτες συνθήκες και πρακτικές που υφίστανται εδώ και δεκαετίες στον χώρο, σημειώνοντας: «πρέπει κάποια στιγμή το απόστημα να σκάσει».

Επιπλέον, ο επιχειρηματίας υποστήριξε ότι η συγκεκριμένη κατασκευή δεν φτιάχτηκε σε πιστοποιημένη, σοβαρή τεχνική εταιρεία αλλά σε γκαραζιέρη της γειτονιάς, με αποτέλεσμα να μην παρέχει καμία απολύτως ασφάλεια, και αφετέρου πως όλο το σύστημα που ασχολείται με τα περιφερειακά λούνα παρκ είναι «ένα μπάχαλο». Εξήγησε δε, πως κανείς δεν έχει άδεια και διαπίστευση από κατασκευάστρια εταιρεία ενώ στους επαγγελματίες του χώρου είναι γνωστό πως με ένα τηλεφώνημα και 250 ευρώ μπορεί να βρεθεί μηχανικός για να υπογράψει ό,τι του υπαγορευθεί χωρίς να μπει καν στον κόπο να ελέγξει τα μηχανήματα. Περαιτέρω, θέτει ζήτημα για τους κανόνες ασφαλείας εξηγώντας πως κανένας δήμος δεν έχει την τεχνογνωσία ή το προσωπικό για να επιβεβαιώσει πως εφαρμόζονται και τηρούνται οι κανόνες.

Πειθαρχική δίωξη στη δήμαρχο Κασσάνδρας και σε έναν αντιδήμαρχο για το λούνα παρκ

Ο γραμματέας της αποκεντρωμένης διοίκησης Γιάννης Σάββας, σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, κίνησε πειθαρχικές διώξεις σε βάρος τόσο της δημάρχου Κασσάνδρας, Αναστασίας Χαλκιά, όσο και ενός αντιδημάρχου που εμπλέκεται στην υπόθεση αδειοδότησης και ελέγχου του συγκεκριμένου λούνα παρκ στη Χαλκδική.

Αυτό σημαίνει ότι και οι δύο παραπέμπονται στο πειθαρχικό συμβούλιο αιρετών, το οποίο θα συνεδριάσει τις επόμενες ημέρες. Εκεί θα δώσουν εξηγήσεις και θα αποφασιστεί αν θα ληφθούν πειθαρχικά μέτρα σε βάρος τους.

Τι αποκαλύπτει πρώην εργαζόμενος στο λούνα παρκ όπου έχασε τη ζωή του ο 19χρονος

Ένας εργαζόμενος που δούλεψε στο λούνα παρκ στη Χαλκιδική, αποκάλυψε όσα γινόντουσαν στην επιχείρηση. Όπως είπε στο Mega ο πρώην εργαζόμενος στο λούνα παρκ, «τα μηχανήματα όλα του Κ. τα 9 στα 10 είναι άχαρτα πρώτον, κάποια είναι κλεμμένα από την Βουλγαρία, ασυντήρητα σε πολύ άθλια κατάσταση. Ήτανε να πάνε σε σκραπ και πήγε και τα βούτηξε έξω από την σκραπ, τα έβαψε και τα λειτουργεί. Και όχι τώρα, εδώ και πολλά χρόνια».

 

Πριν από λίγες ημέρες ο πατέρας του παιδιού βρέθηκε στον τόπο της τραγωδίας, μαζί με δικό του πραγματογνώμονα τονίζοντας ότι περιμένει να αποδοθεί δικαιοσύνη και ευθύνες κατά παντός υπευθύνου. «Δεν θα μου ξεφύγουν από πάρα πολύ ψηλά μέχρι πάρα πολύ χαμηλά. Θα χάσουν τον ύπνο τους, όπως τον χάσαμε και εμείς μέχρι να πάμε κοντά του.Είναι ντροπή για τον κόσμο να χάνει τα παιδιά του. Πολύ μεγάλη ντροπή. Η υπόθεση αυτή θα πάρει μια συγκεκριμένη τροπή. Δεν θα μείνει κανένας εκτός από το κάδρο αυτής της ιστορίας» ξέσπασε ο πατέρας.

Ο πατέρας, μαζί με τους νομικούς συμβούλους και τον τεχνικό σύμβουλο που έχει ορίσει η οικογένεια, κατέθεσαν σήμερα στην Εισαγγελία και υπόμνημα ερωτημάτων, ενώ αργότερα βρέθηκαν και στο Αστυνομικό Τμήμα Κασσάνδρας, όπου ζήτησαν και έλαβαν τη δικογραφία. Αυτό που διαπίστωσε ο τεχνικός σύμβουλος της οικογένειας, όπως είπε σε δηλώσεις του, ήταν δεν βρήκε άρτιο το κατασκεύασμα, ότι όλες οι καρέκλες στα σημεία έδρασης και στήριξης στο συγκεκριμένο, επίμαχο μηχάνημα ήταν σάπια, «ήταν και είναι άκρως επικίνδυνες», είπε χαρακτηριστικά. «Δεν έπρεπε να δοθεί από κανέναν πιστοποίηση» συμπλήρωσε.

«Είδα μια απαράδεκτη κατάσταση. Δεν υπάρχει άρτια τεχνικό κατασκεύασμα. Τίποτα. Και πέραν αυτού, το συγκεκριμένο μηχάνημα και όλες οι καρέκλες οι οποίες υπάρχουν επάνω, γιατί υπάρχουν τέσσερα σετ από καρέκλες στα σημεία έδρασης, και στήριξης είναι όλα σάπια. Ήταν άκρως επικίνδυνες Και όχι, δεν γίνανε επικίνδυνες χθες» τόνισε.