Ελλαδα

Κολυδάς: Μέχρι πότε θα κρατήσει η καιρική αστάθεια

Η ανάρτηση του διευθυντή της ΕΜΥ για τις «καιρικές προσαρμογές»

62224-137655.jpg
Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πολίτες με ομπρέλες προστατεύονται από τη βροχή
Καιρός: Μέχρι πότε θα κρατήσει η αστάθεια σύμφωνα με τον Θ. Κολυδά © ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ EUROKINISSI

Καιρός: Ο Θοδωρής Κολυδάς για την καιρική αστάθεια των επόμενων ημερών - Μέχρι πότε θα έχουμε «καιρικές προσαρμογές»

Βροχές και καταιγίδες αναμένονται από την Πέμπτη (29.8) στη χώρα. Ο διευθυντής της ΕΜΥ, Θοδωρής Κολυδάς, σε ανάρτησή του στο Χ αναφέρεται σε «καιρικές προσαρμογές» και κάνει την εκτίμησή του για το μέχρι πότε θα έχουμε αστάθεια του καιρού.

Όπως αναφέρει ο κ. Κολυδάς, σήμερα Τρίτη (27.8) και αύριο Τετάρτη (28.8) η αστάθεια του καιρού θα είναι περιορισμένη στα ηπειρωτικά, ενώ από την Πέμπτη και μετά τα φαινόμενα θα είναι περισσότερα και δεν αποκλείεται τοπικά να είναι έντονα. 

«Η αστάθεια θα κρατήσει μέχρι και το Σάββατο και η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε επίπεδα κοντά στα κανονικά για την εποχή. Οι άνεμοι θα είναι γενικά εξασθενημένοι στα πελάγη με μέγιστη ένταση ως την Κυριακή τα 6 μποφόρ στο Αιγαίο», σημειώνει στην ανάρτησή του ο διευθυντής της ΕΜΥ. 

Καιρός: Πότε έρχονται βροχές και καταιγίδες

Αλλάζει τις τελευταίες ημέρες του Αυγούστου ο καιρός, με το σκηνικό να θυμίζει πλέον έντονα Φθινόπωρο, αφού από την Πέμπτη (29.8) αναμένουμε βροχές και καταιγίδες στο μεγαλύτερο μέρος της Ελλάδας. 

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του Open, Κλέαρχο Μαρουσάκη, ψυχρές αέριες μάζες κατηφορίζουν προς την περιοχή μας από την Ουκρανία, με τις θερμότερες να εκτοπίζονται πιο δυτικά και βόρεια με αποτέλεσμα να έχουμε αυτόν τον άστατο καιρό. Το τριήμερο Πέμπτη με Σάββατο αναμένεται να δούμε αρκετές βροχές και καταιγίδες και στην Αττική.  Το μεσημέρι και το απόγευμα της Τρίτης αναμένεται να συναντήσουμε αστάθεια στα ηπειρωτικά της χώρας και στο νότιο νοτιοανατολικό Αιγαίο με βροχές και μπόρες.

Στη σημερινή του πρόγνωση, ο Κλέαρχος Μαρουσάκης τόνισε ότι έχουμε ανάγκη τις βροχοπτώσεις, καθώς υπάρχουν προβλήματα λειψυδρίας στη χώρα, αλλά και στον νομό Αττικής. Ο βοριάς θα επιμείνει στο Αιγαίο και στα ανατολικά ηπειρωτικά με ισχυρές εντάσεις, ενώ ο υδράργυρος θα ανέλθει μέχρι τους 36 βαθμούς στα δυτικά και στους 32-34 °C στα ανατολικά και τα βόρεια.

Ηλιοφάνεια θα κυριαρχήσει σήμερα στον νομό Αττικής, με λίγες τοπικές συννεφιές στα ανατολικά και βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι με ισχυρές εντάσεις και ο υδράργυρος θα φτάσει του 34 βαθμούς αργά το μεσημέρι. Στη Θεσσαλονίκη η ημέρα θα ξεκινήσει με καλές καιρικές συνθήκες, με κάποιες μπόρες να κάνουν την εμφάνισή τους αργά το απόγευμα, ιδιαίτερα σε περιοχές που βρέχονται από τον Θερμαϊκό. Οι άνεμοι δεν θα προβληματίσουν, με τη θερμοκρασία να ανέρχεται στους 33 βαθμούς Κελσίου. Σύμφωνα με τον κ. Μαρουσάκη, αύριο Τετάρτη (28.8) κάποιες μπόρες θα σημειωθούν στον ηπειρωτικό κορμό, και στα ανοιχτά του Ιονίου με τον υδράργυρο να φτάνει μέχρι τους 36 βαθμούς Κελσίου. Την Πέμπτη στο Ιόνιο και στα ηπειρωτικά θα σημειωθούν μπόρες, τοπικές καταιγίδες με έντονη κεραυνική δραστηριότητα και χαλαζοπτώσεις, με την αστάθεια να παραμένει μέχρι και το Σάββατο. Την Πέμπτη ο υδράργυρος θα σημειώσει πτώση στους 32-34 βαθμούς Κελσίου. Ο καιρός θα θυμίζει έντονα προχωρημένο φθινόπωρο σύμφωνα με τον μετεωρολόγο. Οι βοριάδες θα επιμείνουν στο Αιγαίο με 5-6 μποφόρ τις επόμενες ημέρες, ενώ οι άνεμοι θα ενισχυθούν στο Ιόνιο.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-d3qf8t196pu1)

Καιρός: Η πρόγνωση για τις επόμενες ημέρες

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΤΕΤΑΡΤΗ 28-08-2024

Γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις στα ηπειρωτικά και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά.
Οι άνεμοι αρχικά στο Ιόνιο και τα δυτικά θα είναι μεταβλητοί 3 μποφόρ ενώ από τις μεσημβρινές ώρες θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Στα βόρεια και δυτικά ηπειρωτικά θα φτάσει τους 32 με 35 και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 35 με 37 βαθμούς Κελσίου. Στη νησιωτική χώρα θα φτάσει τους 30 με 34 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 29-08-2024

Αρχικά γενικά αίθριος καιρός, βαθμαία από τις μεσημβρινές ώρες στο Ιόνιο, στα ηπειρωτικά και την Εύβοια θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και σποραδικές καταιγίδες, πιθανώς κατά τόπους ισχυρές. Βελτίωση αναμένεται από τις βραδινές ώρες.
Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και τοπικά στο ανατολικό Αιγαίο 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση. Θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 32 με 35 και τοπικά τους 36 βαθμούς και στη νησιωτική χώρα τους 30 με 34 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 30-08-2024

Αρχικά γενικά αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις στο Ιόνιο, τις Σποράδες και την Κρήτη με την εκδήλωση τοπικών βροχών. Βαθμιαία νεφώσεις θα αναπτυχθούν και στα ηπειρωτικά και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και σποραδικές καταιγίδες, κυρίως στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά καθώς και στη κεντρική και ανατολική Μακεδονία. Βελτίωση αναμένεται τις βραδινές ώρες.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και τοπικά στο ανατολικό Αιγαίο 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 31-08-2024

Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν στις Σποράδες, την Εύβοια και τα ηπειρωτικά και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και όμβροι κυρίως στην Εύβοια, στα κεντρικά και τα νότια ηπειρωτικά. Βελτίωση αναμένεται τις βραδινές ώρες.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρεις διευθύνσεις 3 με 5, τοπικά στο βόρειο Ιόνιο, το κεντρικό και ανατολικό Αιγαίο 6, πρόσκαιρα 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.