Ελλαδα

Νέες έρευνες για τον θάνατο του Γιάννη Καραμπάτση - Κλιμάκιο του Ανθρωποκτονιών στον Πτελεό

Δεν έχει αποκλειστεί το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας

Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Θάνατος Γιάννη Καραμπάτση: Το Ανθρωποκτονιών στον Πτελεό Μαγνησίας - Συνεχίζονται οι έρευνες - Δεν έχει αποκλειστεί η εγκληματική ενέργεια

Οι συνθήκες υπό τις οποίες έχασε τη ζωή του ο 49χρονος Γιάννης Καραμπάτσης ερευνώνται από τις αρχές. Σήμερα μεταβαίνει στον Πτελέο Μαγνησίας κλιμάκιο του Τμήματος Ανθρωποκτονιών από την Αθήνα. Τα αποτελέσματα των ιστολογικών και τοξικολογικών εξετάσεων ενδέχεται να δώσουν απαντήσεις στο πώς πέθανε ο 49χρονος, ωστόσο, ακόμη δεν έχει αποκλειστεί το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας. 

Σύμφωνα με το gegonota.news, οι νέες έρευνες διεξάγονται με αφορμή τη μήνυση που είχαν καταθέσει ο θείος και η θεία του πριν ακόμη τον εντοπισμό της σορού του, σε κατάσταση αποσύνθεσης, μέσα σε ρέμα. Σύμφωνα με τον θείο του, κοντά στο σημείο που εντοπίστηκε το πτώμα βρέθηκε μία μπλούζα του Γιάννη Καραμπάτση, με το σήμα του Παναθηναϊκού, πάνω σε ένα βραχάκι. Η μπλούζα έχει παραδοθεί στην αστυνομία, που έχει συγκεντρώσει και άλλα στοιχεία από τον τόπο που βρέθηκε νεκρός.

Θάνατος Γιάννης Καραμπάτσης: «Κάποιος ήθελε το κακό του», λέει η οικογένειά του

Ο δικηγόρος της οικογένειας, κ. Ντούγκας, επιβεβαίωσε ότι η αρχική ταυτοποίηση της σορού, που βρέθηκε πριν από μια εβδομάδα, έγινε από ένα τατουάζ που είχε στην πλάτη ο Γιάννης και τα παπούτσια που φορούσε. Παράλληλα, απορία προκαλεί ο τρόπος με τον οποίο ανακαλύφθηκε η σορός του εκλιπόντος, αφού αυτό έγινε τυχαία από έναν κάτοικο της περιοχής που χρειάστηκε να μεταβεί στο σημείο για να δει τι συνέβαινε με την υδροδότηση του χωραφιού του, καθώς στο μέρος αυτό υπάρχουν ποτιστικά. Μέσω του δικηγόρου της, η οικογένεια του εκλιπόντος εμμένει στο ότι «κάποιος ήθελε το κακό του Γιάννη». Κι αυτό γιατί είναι πολλά τα στοιχεία που εγείρουν ερωτήματα και στρέφουν τις υποψίες προς συγκεκριμένη κατεύθυνση, μολονότι ακόμα είναι θεωρητικά νωρίς για να δοθούν συγκεκριμένες απαντήσεις και θα πρέπει να έχουν πρώτα ολοκληρωθεί όλες οι ενέργειες που αφορούν στο διαδικαστικό κομμάτι της υπόθεσης.

Η οικογένεια, εξακολουθεί να απευθύνει δημόσια έκκληση σε όσους μπορεί να γνωρίζουν οτιδήποτε για την υπόθεση και να δώσουν πληροφορίες, είτε επώνυμα είτε ανώνυμα.

Τι λέει ο άνθρωπος που βρήκε νεκρό τον Γιάννη Καραμπάτση 

«Φτάνοντας εκεί αντίκρισα το πτώμα μπρούμυτα να επιπλέει και έπαθα σοκ. Η πλάτη του ήταν καμένη επειδή την χτυπούσε ο ήλιος. Δεν φαινόταν από μακριά, και έπρεπε να πλησιάσει αρκετά κάποιος για να τον εντοπίσει. Το σημείο είναι πολύ δύσβατο και ο γιος μου δεν με άφηνε να πάω εκεί λόγω της επικινδυνότητας που υπάρχει. Απορούμε όλοι πως ο Γιάννης που ήταν ταλαιπωρημένος τελευταία από προβλήματα υγείας κατάφερε να φτάσει σε αυτό το ρέμα. Μετά το πρώτο το σοκ κάλεσα τον αντιδήμαρχο και την Αστυνομία», περιέγραψε ο άνθρωπος που εντόπισε το πτώμα του 49χρονου στο Φως στο Τούνελ.

Ο φίλος του 49χρονου, Κώστας, που είχε συνομιλία μαζί του την ημέρα που εξαφανίσθηκε και έδωσε ήδη κατάθεση στο Αστυνομικό Τμήμα Αλμυρού, μίλησε επίσης στην εκπομπή για την ανεύρεση του πτώματος. «Οι αστυνομικοί μου έλεγαν ότι εγώ τον έσπρωξα και τον έριξα στο ρέμα. Αν είναι δυνατόν, δεν θα έκανα ποτέ κακό στον φίλο μου τον Γιάννη. Όλο αυτόν τον καιρό τον αναζητούσα. Το σπίτι μου είναι κοντά στο ρέμα που βρέθηκε το πτώμα αλλά το συγκεκριμένο σημείο είναι πάρα πολύ δύσβατο. Δεν πιστεύω ότι ο Γιάννης κατάφερε να φτάσει μέχρι εκεί, δεν ήξερε τη διαδρομή, κάποιοι τον έριξαν. Δεν ξέρω ποιοι αλλά θέλω να βρεθούν. Είχαν γίνει έρευνες στο ρέμα τότε που χάθηκε και με ειδικά εκπαιδευμένο σκύλο και δεν είχαν βρει τίποτα.

» Ο Γιάννης δεν είχε πρόβλημα με κανέναν, ήταν πολύ καλό παιδί. Όπως σας έχω ξαναπεί στην έρευνα που κάνατε, είχε κάποια χρήματα από κληρονομιά του πατέρα του. Όταν βγαίναμε έξω πάντα πλήρωνε εκείνος και λίγο πριν την εξαφάνιση του μού έλεγε αν χρειάζομαι χρήματα για γιατρό θα με βοηθήσει. Πρέπει να μάθουμε τι έχει συμβεί», είπε χαρακτηριστικά.

Λίγους μήνες πριν την ανεύρεση του πώματος στο ρέμα και συγκεκριμένα τον περασμένο Μάιο, άλλος κάτοικος της περιοχής βρήκε στον τόπο ένα ζευγάρι χρησιμοποιημένα γάντια κήπου. «Επειδή η εξαφάνιση του Γιάννη είχε συμβεί ένα μήνα πριν και στην περιοχή μένει ένας περίεργος φίλος του, θεώρησα σκόπιμο να ενημερώσω την Αστυνομία που ήρθε και περισυνέλλεξε τα γάντια. Δεν ξέρω τότε τι ενέργειες έγιναν. Το πτώμα του Γιάννη βρέθηκε τρεις μήνες μετά στο ίδιο σημείο. Κάπου άκουσα ότι πιθανότατα τα γάντια αυτά δεν συνδέονται με την υπόθεση αλλά οι αστυνομικοί ξέρουν», λέει στο Τούνελ ο κάτοικος που βρήκε και παρέδωσε τα γάντια.