Ελλαδα

Πότε ξεκινούν τα έντονα καιρικά φαινόμενα - Πού θα «πέσουν» βροχές και καταιγίδες

Πότε θα βρέξει στην Αθήνα - Οι προγνώσεις για τις επόμενες μέρες

Newsroom
4’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
UPD

Καιρός: Πότε θα έχουμε βροχές και καταιγίδες - Πότε θα βρέξει στην Αθήνα - Οι προγνώσεις για τις επόμενες μέρες

Αλλάζει το σκηνικό του καιρού τις προσεχείς μέρες και ο Αύγουστος μας αποχαιρετά με αστάθεια που χαρακτηρίζεται από βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρά.

Σε ανάρτησή του, ο διευθυντής της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, Θοδωρής Κολυδάς, επιβεβαιώνει τον ερχομό βροχών και καταιγίδων στα μέσα της εβδομάδας σημειώνοντας ότι η αστάθεια του καιρού θα διαρκέσει μέχρι το προσεχές Σάββατο 31 Αυγούστου. Όπως τονίζει ο κ. Κολυδάς η ποσότητα της βροχής μέχρι την Πέμπτη, σε τοπικό επίπεδο, υπολογίζεται πως θα «φτάσει» 50 με 70 mm νερού.

Υπενθυμίζεται ότι οι μετεωρολόγοι κάνουν λόγο για πτώση της θερμοκρασίας αρχής γενομένης από σήμερα, ύστερα από ένα καυτό τρίμηνο με έντονα υψηλές θερμοκρασίες, ενώ βροχές και καταιγίδες αναμένονται σε αρκετές περιοχές της χώρας καθόλη τη διάρκεια της εβδομάδας με αποκορύφωμα το τριήμερο μεταξύ Πέμπτης και Σαββάτου.

 Η ανάρτηση Κολυδά για τον καιρό των επόμενων ημερών«Ευπρόδεκτες οι τοπικές μπόρες στα δυτικά και βόρεια με τα ύψη βροχής σήμερα να φτάνουν το πολύ τα 10 με 15 mm. Μέχρι την Πέμπτη πάντως τα "κουβαδάκια" σιγά σιγά θα μαζέψουν περί τα 50 με 70 mm βροχής σε τοπικό επίπεδο. Η αστάθεια θα κρατήσει μέχρι και το Σάββατο».

Πώς θα εξελιχθεί ο καιρός τις επόμενες ημέρες - Η πρόγνωση της ΕΜΥ

Ο καιρός την Τρίτη 26 Αυγούστου

Αίθριος θα είναι ο καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Τις απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά και το Ιόνιο και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά και τη Θράκη.

Οι άνεμοι θα είναι στα δυτικά μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει στα βόρεια ηπειρωτικά τους 33 με 34 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 35 με 36 και στη νησιωτική χώρα τους 30 με 33 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα ανατολικά τοπικά 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 24 έως 33 με 34 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις που το μεσημέρι - απόγευμα στα ηπειρωτικά πρόσκαιρα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι, κυρίως στα ορεινά.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 και πρόσκαιρα νότιοι 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 21 έως 32 βαθμούς Κελσίου.


ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις που το μεσημέρι-απόγευμα στα ηπειρωτικά πρόσκαιρα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι κυρίως στα ορεινά ενώ μεμονωμένες καταιγίδες πιθανόν να εκδηλωθούν στη Θράκη.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά θαλάσσια βορειοανατολικοί έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 34 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και από το μεσημέρι βόρειοι με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 34 βαθμούς και στα ηπειρωτικά κατά τόπους έως 35 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Γενικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα ανατολικά έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 35 με 36 βαθμούς Κελσίου.
ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Στις Κυκλάδες γενικά αίθριος. Στην Κρήτη τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα πρόσκαιρης βροχής.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5, τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 24 έως 30 και στη νότια Κρήτη έως 33 βαθμούς Κελσίου.
ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ - ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα βόρεια τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 24 έως 32 βαθμούς Κελσίου.
ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Καιρός: Γενικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οπότε είναι πιθανόν να σημειωθούν πρόσκαιροι όμβροι στα ορεινά.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 21 έως 35 με 36 βαθμούς και στις Σποράδες έως 31 με 32 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 28-08-2024

Γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις στα ηπειρωτικά και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά.
Οι άνεμοι αρχικά στο Ιόνιο και τα δυτικά θα είναι μεταβλητοί 3 μποφόρ ενώ από τις μεσημβρινές ώρες θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Στα βόρεια και δυτικά ηπειρωτικά θα φτάσει τους 32 με 35 και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 35 με 37 βαθμούς Κελσίου. Στη νησιωτική χώρα θα φτάσει τους 30 με 34 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 29-08-2024

Αρχικά γενικά αίθριος καιρός, βαθμαία από τις μεσημβρινές ώρες στο Ιόνιο, στα ηπειρωτικά και την Εύβοια θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και σποραδικές καταιγίδες, πιθανώς κατά τόπους ισχυρές. Βελτίωση αναμένεται από τις βραδινές ώρες.
Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και τοπικά στο ανατολικό Αιγαίο 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση. Θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 32 με 35 και τοπικά τους 36 βαθμούς και στη νησιωτική χώρα τους 30 με 34 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 30-08-2024

Αρχικά γενικά αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις στο Ιόνιο, τις Σποράδες και την Κρήτη με την εκδήλωση τοπικών βροχών. Βαθμιαία νεφώσεις θα αναπτυχθούν και στα ηπειρωτικά και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και σποραδικές καταιγίδες, κυρίως στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά καθώς και στη κεντρική και ανατολική Μακεδονία. Βελτίωση αναμένεται τις βραδινές ώρες.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και τοπικά στο ανατολικό Αιγαίο 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 31-08-2024

Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν στις Σποράδες, την Εύβοια και τα ηπειρωτικά και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και όμβροι κυρίως στην Εύβοια, στα κεντρικά και τα νότια ηπειρωτικά. Βελτίωση αναμένεται τις βραδινές ώρες.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρεις διευθύνσεις 3 με 5, τοπικά στο βόρειο Ιόνιο, το κεντρικό και ανατολικό Αιγαίο 6, πρόσκαιρα 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.