Ελλαδα

Κολωνός: «Δεν έχω πολύ χρόνο ζωής ακόμα»: Τα ψέματα και οι απειλές του 44χρονου στη 16χρονη

Το ψεύτικο προφίλ που δημιούργησε ο ίδιος, οι φωτογραφίες και η σεξουαλική κακοκοποίηση

Γιώργος Σόμπολος
Γιώργος Σόμπολος
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Βιασμός στον Κολωνό: Ψέματα και απειλές του 44χρονου στη 16χρονη
Βιασμός στον Κολωνό: Ψέματα και απειλές του 44χρονου στη 16χρονη © Nadine Shaabana/ Unsplash

Βιασμός στον Κολωνό: Ψέματα και απειλές του 44χρονου στη 16χρονη - Το ψεύτικο προφίλ που δημιούργησε ο ίδιος, οι φωτογραφίες και η σεξουαλική κακοκοποίηση

Νέα στοιχεία από την κατάθεση της 16χρονης που βιάστηκε κατ’ εξακολούθηση από τον 44χρονο πατέρα φίλου της στον Κολωνό προέκυψαν μετά τη συνομιλία της με την παιδοψυχολόγο της ΕΛ.ΑΣ.

«Με έπιασε κάποια στιγμή στο σπίτι και μου λέει ότι έχει καρκίνο. Ήξερε ότι και εγώ είχα με τη μαμά μου που είχε φύγει από αυτό και με ευαισθητοποιούσε. Είχα γίνει πιο ευάλωτη και αυτό ήθελε και εκείνος για να προχωρήσει σε ότι έγινε μετά. Μου είπε «θέλω να κάνουμε έρωτα γιατί δεν ξέρω πόσο θα ζήσω και θέλω να γίνει μαζί σου»», υποστήριξε μεταξύ άλλων η 16χρονη μαθήτρια λυκείου για τον 44χρονο.

Ο τρόπος που ο 44χρονος άνδρας προσέγγισε την ανήλικη σύντροφο του γιου του στον Κολωνό, είναι ιδιαίτερος, αναφέρουν οι αστυνομικοί. Στην αρχή προσπάθησε να της ασκήσει ψυχολογική πίεση και αργότερα πέρασε σε πιο δραστικό τρόπο: «Θα βάλω ανθρώπους να κάνουν κακό στον πατέρα σου και σε σένα», κατήγγειλε η ανήλικη πως της είπε ο 44χρονος. Μέσα σε δύο μήνες, από τον Ιούνιο και μέχρι την περασμένη εβδομάδα, ο κατηγορούμενος φέρεται να βίασε τουλάχιστον 10 φορές τη νεαρή μαθήτρια λυκείου.

Η ίδια έδινε έναν απίστευτο αγώνα ώστε κανείς να μην καταλάβει τίποτε για το δράμα που ζούσε, ώστε να μην θέσει σε κίνδυνο τη ζωή του πατέρα της. Όμως, την περασμένη εβδομάδα δεν άντεξε και του αποκάλυψε το μαρτύριο που ζούσε στα χέρια του πατέρα του συντρόφου της: «Είχα γίνει πιο ευάλωτη και αυτό ήθελε και εκείνος για να προχωρήσει σε ό,τι έγινε μετά. Έτσι το ερμηνεύω. Τότε με πήρε αγκαλιά και μου είπε «δεν ξέρω πόσο θα ζήσω, δεν έχω πολύ προθεσμία και διάφορα τέτοια…. Μου είπε «θέλω να κάνουμε έρωτα γιατί δεν ξέρω πόσο θα ζήσω και θέλω να γίνει μαζί σου», ανέφερε στην παιδοψυχολόγο η 16χρονη, εξιστορώντας με λεπτομέρειες τους βιασμούς που υπέστη μέσα στο αυτοκίνητο του αλλά και σε εγκαταλελειμένο οικόπεδο στον Κολωνό.

Επιμένει πως είχε σχέση μαζί της ο 44χρονος - Το ψεύτικο προφίλ και οι φωτογραφίες

Ο κατηγορούμενος από την πλευρά του, μέχρι και αυτή τη στιγμή επιμένει πως είχε σχέση με την 16χρονη και πως αυτή ήταν που τον προσέγγισε. «Είχαμε μια σχέση, ήταν φανερή. Εξαιτίας της, χώρισα τη γυναίκα μου, ήμαστε μαζί εδώ και αρκετό καιρό», υποστήριξε στους αστυνομικούς, λίγο μετά την προσαγωγή του. Μάλιστα, εμφάνισε ένα προφίλ με τα στοιχεία της ανήλικης μαθήτριας λυκείου που περιελάμβανε και φωτογραφίες της, μέσω του οποίου είχαν αναπτύξει επαφή και η 16χρονη ζητούσε επιμόνως να είναι μαζί. Μόνο που έπειτα από έρευνες των αστυνομικών, διαπιστώθηκε πως το προφίλ ήταν ψεύτικο και είχε φτιαχτεί επίτηδες ώστε να …δικαιολογεί τις απάνθρωπες πράξεις του ο 44χρονος.

Όπως προκύπτει από τις καταθέσεις τόσο του 44χρονου, όσο και της 16χρονης, η ανήλικη είχε αναπτύξει σχέσεις με τον κατηγορούμενο αρκετό καιρό πριν τους βιασμούς. Η συχνή της παρουσία στο σπίτι λόγω της σχέσης της με τον γιο του κατηγορουμένου, είχε ως αποτέλεσμα να μένουν συχνά για αρκετή ώρα μόνοι τους.

Για την υπόθεση, δηλώσεις έκανε νωρίτερα σήμερα και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοίδης ο οποίος μιλώντας τόνισε «είμαι ευτυχής που όλες αυτές οι υποθέσεις βγαίνουν στον αέρα και εξιχνιάζονται από την δικαιοσύνη. Είναι μια πρόοδος για την κοινωνία μας». Δεν παρέλειψε μάλιστα να τονίσει πως σε εξέλιξη βρίσκονται έρευνες των διωκτικών υπηρεσιών καθώς δεν αποκλείεται ο κατηγορούμενος, να έχει προσπαθήσει να βιάσει ξανά και άλλα νεαρά κορίτσια. Για αυτό τον λόγο, οι αστυνομικοί έχουν έρθει σε επαφή με τις εισαγγελικές αρχές ώστε να δοθούν τα στοιχεία του και η φωτογραφία του στη δημοσιότητα μήπως και έτσι εντοπιστούν άλλα θύματα του και προσέλθουν να τον καταγγείλουν.

Τις επόμενες ώρες, αναμένονται τα υπόλοιπα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων στο κινητό του τηλέφωνο, τον υπολογιστή αλλά και το αυτοκίνητό του. Τα ευρήματα θα συμπληρώσουν την υπάρχουσα δικογραφία. Πάντως, με ενδιαφέρον αναμένουν αύριο, Τρίτη, οι αστυνομικοί την απολογία του 44χρονου στον Ανακριτή Αθηνών που χειρίζεται την υπόθεση, καθώς περιμένουν να δουν ποια στάση θα κρατήσει. Εάν θα επιμείνει στα όσα υποστήριξε στην αστυνομία για την δήθεν σχέση τους ή εάν θα παραθέσει άλλες εξηγήσεις, μιας και αύριο θα αποφασιστεί εάν θα αφεθεί ελεύθερος ή εάν θα κριθεί προφυλακιστέος.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.