Ελλαδα

Κολωνός: Πώς συνελήφθη ο 44χρονος για τον βιασμό της 16χρονης - Τα στοιχεία που «μίλησαν»

Την Τρίτη θα εμφανιστεί ενώπιον του ανακριτή ο 44χρονος

Γιώργος Σόμπολος
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
UPD

Κολωνός: Τα νέα στοιχεία για την υπόθεση βιασμού της 16χρονης - Την Τρίτη θα εμφανιστεί ενώπιον του ανακριτή ο 44χρονος

Ενεργός στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ήταν ο 44χρονος που κατηγορείται πως βίασε τουλάχιστον 10 φορές την 16χρονη φίλη του γιου του στον Κολωνό, με τα πρώτα ευρήματα των ερευνών στα εγκληματολογικά εργαστήρια να χαρακτηρίζονται ιδιαίτερα ενδιαφέροντα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στον υπολογιστή του, ο οποίος είχε βρεθεί στο σπίτι του 44χρονου στον Κολωνό και κατασχέθηκε, εντοπίστηκε ένας λογαριασμός σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης με τα στοιχεία της 16χρονης καθώς και φωτογραφίες της. Ο λογαριασμός είναι ψεύτικος και φαίνεται πως είχε φτιαχτεί για να στείλει με τη βοήθεια, πιθανόν ενός φίλου του, μηνύματα δήθεν από τη 16χρονη προς τον κατηγορούμενο, που του ζητούσε να έρθουν… κοντά.

Ήθελε δηλαδή να παραπλανήσει τις αρχές για να αποδείξει πως η 16χρονη τον προσέγγισε και πως ο ίδιος ουδέποτε τη βίασε, αλλά όλα έγιναν με τη συναίνεσή της. Αυτό υποστήριξε στους αστυνομικούς μέχρι που αποδείχθηκε, μέσω των ηλεκτρονικών διευθύνσεων των διακομιστών από τις έρευνες των εγκληματολογικών εργαστηρίων, πως ο συγκεκριμένος λογαριασμός δεν έχει την παραμικρή σχέση με την ίδια τη 16χρονη.

Τα στοιχεία που έχουν οι Αρχές για τον 44χρονο στον Κολωνό

Οι αστυνομικοί αναμένουν ακόμη τα αποτελέσματα των ερευνών για το κινητό του τηλέφωνο, αλλά και τις έρευνες στο όχημά του, όπου φαίνεται πως βίασε αρκετές φορές την ανήλικη μαθήτρια λυκείου. Η 16χρονη, σε άθλια ψυχολογική κατάσταση, ήδη βρίσκεται σε επαφή με ειδικούς παιδοψυχολόγους, στους οποίους ξεκίνησε να μιλά και να αποκαλύπτει πτυχές του δράματος που επί δύο μήνες ζούσε στα χέρια του 44χρονου.

Η σχέση της με τον γιο του 44χρονου μπορεί να τερματίστηκε, πλην όμως τα δύο παιδιά κράτησαν επαφές και συχνά η 16χρονη πήγαινε στο σπίτι του. Εκεί γνώρισε τον 44χρονο ο οποίος για να την προσεγγίσει της έταξε πως θα κάνει ό,τι μπορεί για να υπάρξει επανασύνδεση. Αντ’ αυτού όμως, ο 44χρονος άρχισε να την απειλεί πως θα κάνει κακό στην ίδια και τους κοντινούς της ανθρώπους, τον πατέρα της και άλλα πρόσωπα που η ίδια ένιωθε κοντινά της, και υπό το καθεστώς εκβιασμών, κατάφερε να τη βιάσει τουλάχιστον 10 φορές.

Οι μαρτυρίες του 16χρονου κοριτσιού έχουν συγκλονίσει τους ειδικούς που ήρθαν σε επαφή μαζί της. Ο πατέρας της είναι συγκλονισμένος και νιώθει τύψεις που δεν είχε αντιληφθεί κάτι όλο αυτόν τον καιρό, ενώ εξίσου συγκλονισμένος εμφανίζεται και ο γιος του 44χρονου, ο πρώην σύντροφος της 16χρονης. Αρνείται να πιστέψει πως ο πατέρας του βίαζε την νεαρή μαθήτρια και ζητά, εάν ισχύει η καταγγελία, την παραδειγματική του τιμωρία.

Αύριο, Τρίτη, το πρωί ο 44χρονος θα εμφανιστεί ενώπιον του Ανακριτή Αθηνών, προκειμένου να δώσει τις δικές του εξηγήσεις για τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει. Προς το παρόν, ο ίδιος επιμένει στην ίδια αρνητική στάση που έδειξε από τη στιγμή της σύλληψης. Παραμένει άγνωστο ποια θέση θα κρατήσει ενώπιον της απολογίας του, με τους αστυνομικούς να υποστηρίζουν πως στη δικογραφία υπάρχουν συντριπτικά στοιχεία σε βάρος του.