Ελλαδα

Η Αθήνα γεμίζει ξανά: Επιστρέφουν οι αδειούχοι από τις διακοπές

Αυξημένη κίνηση σε λιμάνια και δρόμους

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Επιστροφή εκδρομέων: Αυξημένη κίνηση σε λιμάνια και δρόμους - Επιστρέφουν οι αδειούχοι από τις διακοπές

Στο τέλος φτάνει σιγά σιγά το καλοκαίρι και μαζί με αυτό και οι άδειες των κατοίκων της Αθήνας που επιστρέφουν πίσω στη βάση τους. Τις τελευταίες ώρες όλο και περισσότερα είναι τα οχήματα που κινούνται στους δρόμους ενώ η επιβατική κίνηση είναι ιδιαίτερα αυξημένη και στα τρία μεγάλα λιμάνια της Αττικής. Οι εκδρομείς γυρίζουν στη βάση τους.

Επιστροφή εκδρομέων: Αυξημένη κίνηση σε λιμάνια και δρόμους

Το τελευταίο δρομολόγιο που «πιάνει» σήμερα Πειραιά είναι του Blue Star Δήλος, από Σαντορίνη, Νάξο και Πάρο, στις 23.15. Ταυτόχρονα, μεγάλος αριθμός εκδρομέων επιστρέφει στον Πειραιά από τα νησιά του Αργοσαρωνικού (Αίγινα, Ύδρα, Πόρο, Αγκίστρι, Σπέτσες, Σαλαμίνα).

Την ίδια στιγμή, με προορισμό το λιμάνι της Ραφήνας είχαν προγραμματιστεί για σήμερα 13 δρομολόγια. Το πρώτο (Εύβοια ΣΤΑΡ) έφτασε στις 9 το πρωί από το Μαρμάρι, ενώ το τελευταίο (ΣΟΥΠΕΡΦΕΡΡΥ) αναμένεται να φτάσει στις 11.30 το βράδυ, μεταφέροντας ταξιδιώτες απο την Άνδρο.

Αυξημένη, στο μεταξύ, ήταν και η επιβατική κίνηση στο λιμάνι του Λαυρίου, όπου για σήμερα είχαν προγραμματιστεί 9 δρομολόγια. Το πρώτο (Μαρμάρι ΕΞΠΡΕΣ) έφτασε στις 13.00 στο Λαύριο και είχε αφετηρία την Κύθνο, ενώ το τελευταίο θα φτάσει στις 22.15 μεταφέροντας ταξιδιώτες από τη Τζια.Κορυφώνεται η επιστροφή των εκδρομέων του Αυγούστου, με την επιβατική κίνηση να είναι ιδιαίτερα αυξημένη σήμερα στα τρία μεγάλα λιμάνια της Αττικής.

Αυξημένη η κίνηση και στις εθνικές οδούς

Από το μεσημέρι της Κυριακής, η κίνηση των οχημάτων είναι μερικώς αυξημένη σε σημεία πέριξ του λιμανιού του Πειραιά, στο οποίο σήμερα επιστρέφουν μαζικά επιβάτες με 25 προγραμματισμένα δρομολόγια.

Αυξημένη είναι επίσης και η κίνηση στα εθνικά οδικά δίκτυα. Ένα τροχαίο ατύχημα που σημειώθηκε στην Εθνική Οδό Αθηνών Κορίνθου το απόγευμα της Κυριακής δημιούργησε μεγαλύτερες καθυστερήσεις στον δρόμο.

Το ατύχημα έγινε όταν δύο οχήματα συγκρούστηκαν μεταξύ τους στο ύψος των Μεγάρων στο ρεύμα προς Αθήνα.