Ελλαδα

Ταχύπλοο με μετανάστες εμβόλισε σκάφος του Λιμενικού - Νεκρός ένας μετανάστης

Οι πληροφορίες από το υπουργείο Ναυτιλίας για το επεισόδιο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Σύμη: Ταχύπλοο με μετανάστες επιχείρησε να εμβολίσει σκάφος του Λιμενικού
Φωτογραφία Αρχείου © EUROKINISSI

Σύμη: Ταχύπλοο με μετανάστες εμβόλισε σκάφος του Λιμενικού - Ένας αλλοδαπός νεκρός

Επεισόδιο σημειώθηκε στη Σύμη ανάμεσα σε ταχύπλοο που μετέφερε μετανάστες από την Τουρκία και σκάφος του Λιμενικού, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ένας 39χρονος αλλοδαπός.

Το περιστατικό σημειώθηκε στη θαλάσσια περιοχή βορειοδυτικά της Σύμης, όταν περιπολικό σκάφος του Λιμενικού εντόπισε το ταχύπλοο.

Ο χειριστής του ταχύπλοου δεν συμμορφώθηκε στα οπτικά και ηχητικά σήματα του Λιμενικού, αλλά προχώρησε σε επικίνδυνους ελιγμούς, θέτοντας σε άμεσο κίνδυνο το πλήρωμα του περιπολικού σκάφους. 

Λίγο αργότερα, σύμφωνα με τις πληροφορίες που μετέδωσε η ΕΡΤ από το υπουργείο Ναυτιλίας, το σκάφος με τους μετανάστες εμβόλισε το σκάφος του λιμενικού στην αριστερή πλευρά, κοντά στη θέση του κυβερνήτη.

Από την πλευρά του σκάφους του Λιμενικού υπήρξαν προειδοποιητικά πυρά, αλλά ούτε αυτά στάθηκαν ικανά να σταματήσουν το ταχύπλοο με τους μετανάστες. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, εν συνεχεία οι άνδρες του Λιμενικού έριξαν στοχευμένες βολές κατά του κινητήρα του ταχύπλοου.

Όταν κατάφεραν να το σταματήσουν και να ανέβουν στο ταχύπλοο, οι άνδρες του Λιμενικού διαπίστωσαν ότι ο 39χρονος είχε χάσει τη ζωή του, πιθανότατα από βολίδα. 

Στο σκάφος επέβαιναν ακόμη 13 άτομα (8 άνδρες, 4 γυναίκες και ένα παιδί) που οδηγήθηκαν στο λιμάνι της Σύμης.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μετέδωσε η ΕΡΤ, δύο άτομα συνελήφθησαν καθώς αναγνωρίστηκαν από τους υπόλοιπους ως οι διακινητές.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.