Ελλαδα

«Κανείς εκτός κάδρου» - Ξέσπασε ο πατέρας του 19χρονου που πέθανε στο λούνα παρκ στο Πευκοχώρι

Σάπια παιχνίδια με σκουριασμένα σίδερα βρήκε ο πραγματογνώμονας

62224-137655.jpg
Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
«Κανείς εκτός κάδρου» - Ξέσπασε ο πατέρας του 19χρονου που πέθανε στο λούνα παρκ στο Πευκοχώρι
«Κανείς εκτός κάδρου» - Ξέσπασε ο πατέρας του 19χρονου που πέθανε στο λούνα παρκ στο Πευκοχώρι © EUROKINISSI

Λούνα παρκ και Πευκοχώρι: Κανείς εκτός κάδρου λέει ο πατέρας - Σάπια παιχνίδια με σκουριασμένα σίδερα βρήκε ο πραγματογνώμονας

Νέες καταγγελίες έρχονται στο φως για το λούνα παρκ στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής, όπου έχασε τη ζωή του ο 19χρονος Γιάννης.

Ένας εργαζόμενος που δούλεψε στο λούνα παρκ στη Χαλκιδική, αποκάλυψε όσα γινόντουσαν στην επιχείρηση. Όπως είπε στο Mega ο πρώην εργαζόμενος στο λούνα παρκ, «τα μηχανήματα όλα του Κ. τα 9 στα 10 είναι άχαρτα πρώτον, κάποια είναι κλεμμένα από την Βουλγαρία, ασυντήρητα σε πολύ άθλια κατάσταση. Ήτανε να πάνε σε σκραπ και πήγε και τα βούτηξε έξω από την σκραπ, τα έβαψε και τα λειτουργεί. Και όχι τώρα, εδώ και πολλά χρόνια».

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-d3n2xyp1q7u9)

«Κανείς εκτός κάδρου» - Ξέσπασε ο πατεράς του 19χρονου που πέθανε στο λούνα παρκ στο Πευκόχωρι

Το μεσημέρι ο πατέρας του παιδιού ξαναήρθε στον τόπο της τραγωδίας, μαζί με δικό του πραγματογνώμονα τονίζοντας ότι περιμένει να αποδοθεί δικαιοσύνη και ευθύνες κατά παντός υπευθύνου.

«Δεν θα μου ξεφύγουν από πάρα πολύ ψηλά μέχρι πάρα πολύ χαμηλά. Θα χάσουν τον ύπνο τους, όπως τον χάσαμε και εμείς μέχρι να πάμε κοντά του.Είναι ντροπή για τον κόσμο να χάνει τα παιδιά του. Πολύ μεγάλη ντροπή. Η υπόθεση αυτή θα πάρει μια συγκεκριμένη τροπή. Δεν θα μείνει κανένας εκτός από το κάδρο αυτής της ιστορίας» ξέσπασε ο πατέρας.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-d3nbpfo71jcx)

Χθες ο πατέρας του 19χρονου πήγε για πρώτη φορά στο λούνα παρκ και τράβηξε με το κινητό του φωτογραφίες του παιχνιδιού. Οξειδωμένο σίδερα και παξιμάδια, επικίνδυνες ενώσεις, σκουριασμένες βίδες, υλικά φθαρμένα από τον χρόνο και τη χρήση. Φαίνονται δια γυμνού οφθαλμού.

Ο πατέρας, μαζί με τους νομικούς συμβούλους και τον τεχνικό σύμβουλο που έχει ορίσει η οικογένεια, κατέθεσαν σήμερα στην Εισαγγελία και υπόμνημα ερωτημάτων, ενώ αργότερα βρέθηκαν και στο Αστυνομικό Τμήμα Κασσάνδρας, όπου ζήτησαν και έλαβαν την δικογραφία.

Τεχνικός σύμβουλος της οικογένειας: Όλα ήταν σάπια στο μηχάνημα

Αυτό που διαπίστωσε ο τεχνικός σύμβουλος της οικογένειας, όπως είπε σε δηλώσεις του, ήταν δεν βρήκε άρτιο το κατασκεύασμα, ότι όλες οι καρέκλες στα σημεία έδρασης και στήριξης στο συγκεκριμένο, επίμαχο μηχάνημα ήταν σάπια, «ήταν και είναι άκρως επικίνδυνες», είπε χαρακτηριστικά. «Δεν έπρεπε να δοθεί από κανέναν πιστοποίηση» συμπλήρωσε.

«Είδα μια απαράδεκτη κατάσταση. Δεν υπάρχει άρτια τεχνικό κατασκεύασμα. Τίποτα. Και πέραν αυτού, το συγκεκριμένο μηχάνημα και όλες οι καρέκλες οι οποίες υπάρχουν επάνω, γιατί υπάρχουν τέσσερα σετ από καρέκλες στα σημεία έδρασης, και στήριξης είναι όλα σάπια. Ήταν άκρως επικίνδυνες Και όχι, δεν γίνανε επικίνδυνες χθες» τόνισε.

Συνεχίζεται η έρευνα της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Χαλκιδικής προς πάσα κατεύθυνση και τις ευθύνες που αναλογούν στον ιδιοκτήτη, στον χειριστή, σε τεχνικούς, σε συμβούλους και σε διάφορους αρμόδιους ιδιώτες και υπηρεσίες.

Με πληροφορίες από ΕΡΤ

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.