- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
Η ακρίβεια «χτυπάει» τον καφέ - Πάνω από 4 ευρώ θα φτάσει η τιμή του
Σε ποια προϊόντα θα αυξηθούν οι τιμές από Σεπτέμβριο
Καφές: Πάνω από 4 ευρώ θα φτάσει η τιμή του - Σε ποια προϊόντα θα αυξηθούν οι τιμές από Σεπτέμβριο
Νέο κύμα αυξήσεων αναμένεται να χτυπήσει την πόρτα των καταναλωτών από τον προσεχή Σεπτέμβριο με τα προϊόντα στα ράφια των σούπερ μάρκετ να ακριβαίνουν εκ νέου. Να θυμίσουμε πως τις τελευταίες ημέρες έχει προαναγγελθεί η αύξηση στην τιμή του καφέ ενώ η άνοδος του κακάο επηρεάζει τις τιμές αρκετών προϊόντων στη βιομηχανία τροφίμων, την ίδια στιγμή που τυροκομικά, γάλα, χυμός πορτοκαλιού, τσάι και βούτυρο έχουν διψήφια ποσοστά αύξησης σε σχέση με πέρσι.
«Θα έχουμε αυξήσεις από Σεπτέμβριο της τάξης του 15 με 20%. Ειδικά οι επιχειρήσεις εστίασης που σερβίρουν καφέ, δηλώνουν οι εκπρόσωποί τους ότι δεν μπορούν να απορροφήσουν αυτές τις αυξήσεις στις πρώτες ύλες. Θα ξεπεράσει τα 4 ευρώ» λέει για τον καφέ ο εκπρόσωπος του νέου ΙΝΚΑ, Παναγιώτης Γεωργιάδης, μιλώντας πρόσφατα στο MEGA.
Πού αλλού θα «χτυπήσει» η ακρίβεια
«Σύμφωνα με στοιχεία που ανακοίνωσε η ΕΛΣΤΑΤ, για τον Ιούλιο του 2024 ο πληθωρισμός καταγράφεται αυξημένος 2,7% από 2,3% του Ιουνίου και 2,4% ο πληθωρισμός τροφίμων από 2,1%» λέει ο ίδιος.
«Και λόγω των πυρκαγιών και λόγω της ξηρασίας και της λειψυδρίας σε συνδυασμό με την επίδραση που έχει η αυξημένη τουριστική κίνηση στον πληθωρισμό, θα έχουμε ακόμη χειρότερα στοιχεία για τον Αύγουστο. (…) Έχουμε αυξήσεις. Για τον Ιούλιο είχαμε στο ελαιόλαδο» πρόσθεσε ο κ. Γεωργιάδης.
Σύμφωνα με τις νέες εκτιμήσεις άλλα είδη που καταγράφουν αυξήσεις είναι τα ψάρια, τα αναψυκτικά, ο καφές. «Οι καταναλωτές μόνο αν συντονίσουν τις ενέργειές τους, μόνο αν αποκτήσουν καταναλωτική συνείδηση θα μπορέσουν να πιέσουν» πρόσθεσε.
Πού κυμαίνεται η τιμή του καφέ
Ο καφές σήμερα, στις καφετέριες, κοστίζει:
Delivery ή take away: 1,90€-2,50€ ενώ ο σερβιριζόμενος: 4,50€-7€.
Να σημειωθεί πως οι τιμές αυτές είναι πριν από τις ανατιμήσεις που αναμένονται από το φθινόπωρο, ειδικά στον σερβιριζόμενο καφέ, ο οποίος εδώ και ένα μήνα επιβαρύνεται με μεγαλύτερο ΦΠΑ.
Ο καφές, ωστόσο, έχει ακριβύνει και στα ράφια του σούπερ μάρκετ, όπου σήμερα πωλείται:
- Ελληνικός: 19-21 ευρώ/κιλό,
- Στιγμιαίος: 42-50 ευρώ/κιλό,
- Φίλτρου: 19-22 ευρώ/κιλό.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σε δυο διαφορετικές επιχειρήσεις
Μεγάλα προβλήματα στην κυκλοφορία
Ο Όμιλος Fourlis γιόρτασε 75 χρόνια με μια παράσταση-αφήγηση της διαδρομής του
Συνελήφθησαν 12 άτομα, εκ των οποίων 6 ανήλικοι
Λόγω της διεξαγωγής του «Athens Santa Run 2025»
Το ερώτημα, τελικά, δεν είναι μόνο τι θα δείξει η διερεύνηση
Μέτρα κατά της δημογραφικής συρρίκνωσης λαμβάνει η δημοτική αρχή
Για την ασφαλή μετακίνηση των πολιτών κατά τη νυχτερινή διασκέδαση - Ποιες γραμμές λεωφορείων εντάσσονται στο μέτρο
Συννεφιασμένο σκηνικό σε όλη τη χώρα - Πού θα εκδηλωθούν καταιγίδες
Εκπαιδευτικές δράσεις για τις χριστουγεννιάτικες διακοπές στις 24 Δεκεμβρίου
Τι δείχνουν οι τάσεις για τον καιρό των γιορτών
Με κάρτες Mastercard, κινητό τηλέφωνο ή φορητή συσκευή
Αφορά τη μη προσκόμιση του βίντεο από τον Σιδηροδρομικό Σταθμό Θεσσαλονίκης
Απομακρύνονται τα ...«Πασχούγεννα»
Η πρέσβειρα των ΗΠΑ παρακολούθησε το παιχνίδι με τη Χάποελ από τις θέσεις δίπλα στο παρκέ
Ο καθηγητής Γλωσσολογίας θέτει το ερώτημα: «Μπορούμε να βλέπουμε μέσα από τις λέξεις;»
Ποια είναι η κατάσταση της υγείας του και που θα μεταφερθούν
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.