Ελλαδα

Κρήτη: Βρέφος και 10χρονο παιδί στην Εντατική με σαλμονέλα

Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
EKAB
EKAB © Eurokinissi/Τατιάνα Μπόλαρη

Κρήτη: Βρέφος και 10χρονο παιδί στην Εντατική με σαλμονέλα - Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες

Ένα βρέφος και ένα παιδί 10 ετών νοσηλεύονται την ΜΕΘ Παίδων του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου Κρήτης, αφού προσβλήθηκαν από το μικρόβιο της σαλμονέλας.

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο επόπτης της Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Κρήτης, Αντώνης Παπαδάκης η περίπτωση του 5 μηνών βρέφους δείχνει ότι είναι πολύ πιθανό, το μικρόβιο να μεταδόθηκε στο βρέφος «από μία λάθος κίνηση των γονέων οι οποίοι ενδεχομένως να άγγιξαν με γυμνά χέρια ωμό κρέας ή κάποιο άλλο ωμό φαγητό και στη συνέχεια αντικείμενα του βρέφους».

Όπως υπογράμμισε «η νόσηση από σαλμονέλα είναι πιο σοβαρή από τη νόσηση με νοροϊό και για τον λόγο αυτό τα παιδιά κρίθηκε απαραίτητο να νοσηλευτούν στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας».

Εξήγησε στη συνέχεια πως «τα συμπτώματα της σαλμονέλλωσης είναι η γαστρεντερίτιδα, οι εμετοί, οι διάρροιες και η αδυναμία σίτισης» ενώ επέστησε την προσοχή στους γονείς σχετικά με το μικρόβιο της σαλμονέλας επισημαίνοντας ότι «οι κινήσεις μέσα στο σπίτι ειδικά όταν έχουμε μικρά παιδιά θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικές».

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.