Ελλαδα

Γαύδος: Συναγερμός για τα δεκάδες κρούσματα γαστρεντερίτιδας στο νησί

Στο νησί αναμένεται κλιμάκιο της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας για να κάνει τους απαραίτητους ελέγχους

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Γαύδος: Συναγερμός για τα κρούσματα γαστρεντερίτιδας στο νησί - Στο νησί αναμένεται κλιμάκιο της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας για να κάνει τους απαραίτητους ελέγχους

Μεγάλη ανησυχία έχουν προκαλέσει τα κρούσματα γαστρεντερίτιδας που καταγράφονται τις τελευταίες 10 μέρες στο νησί της Γαύδου.

Ο γιατρός του περιφερειακού ιατρείου Γαύδου, Β. Αμβροσιάδης, δήλωσε στον ΣΚΑΪ ότι καθημερινά νοσούν περίπου 20 με 30 άνθρωποι.

Γαύδος: Συναγερμός για τα δεκάδες κρούσματα γαστρεντερίτιδας στο νησί 

Σύμφωνα με τον κύριο Αμβροσιάδη, πρόπερσι δεν υπήρχε κανένα τέτοιο πρόβλημα και πέρσι κρούσματα είχαν καταγραφεί νωρίτερα, τον Ιούλιο, χωρίς ωστόσο να προκαλούν ανησυχία. Ωστόσο, φέτος η εμφάνιση της γαστρεντερίτιδας τον Αύγουστο είναι πολύ πιο σοβαρή και με μεγαλύτερη ένταση.

Κλιμάκιο της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας αναμένεται να μεταβεί άμεσα στο νησί για να κάνει τους απαραίτητους ελέγχους, ώστε να εντοπιστούν τα αίτια και να περιοριστούν τα κρούσματα. Όμως ο μεγαλύτερος φόβος είναι πως υπάρχει επιμόλυνση στο σύστημα ύδρευσης, από το «αποχετευτικό σύστημα» του νησιού.

Όσοι νοσούν φέρουν ελαφριά συμπτωματολογία ως επί το πλείστον, χωρίς όμως να εκλείπουν και πιο βαριά περιστατικά. Σε κάθε περίπτωση, το ζήτημα είναι η δημόσια υγεία ντόπιων και παραθεριστών και τα κρούσματα λαμβάνουν διαστάσεις επιδημίας σε σχέση με τον πληθυσμό του νησιού.