Ελλαδα

Πευκοχώρι Χαλκιδικής: «Η ασφάλεια των παιχνιδιών στο λούνα παρκ δεν ήταν η μέγιστη»

Βροχή» αρνητικών κριτικών για το μοιραίο λούνα παρκ - Τι έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση του 19χρονου

Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Πευκοχώρι Χαλκιδικής: Βροχή αρνητικών κριτικών για το λούνα παρκ - Τι έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση του 19χρονου

Σοκαρισμένοι είναι στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής από τον τραγικό θάνατο ενός 19χρονου σε λούνα παρκ με τους συγγενείς να αναζητούν ευθύνες. Ο άτυχος νεαρός παραθέριζε με τη μητέρα και τα δύο του αδέρφια στην Χαλκιδική και ανέβηκε σε παιχνίδι με περιστρεφόμενες καρέκλες χωρίς να ξέρει τι τον περιμένει.

Ειδικότερα, ο άτυχος 19χρονος σκοτώθηκε μπροστά στα μάτια της οικογένειάς του, όταν εκσφενδονίστηκε από το κάθισμα του φονικού παιχνιδιού, όπου είχε ανέβει στο λούνα παρκ στο Πευκοχώρι της Χαλκιδικής.

Πευκοχώρι Χαλκιδικής: Βροχή αρνητικών κριτικών για το λούνα παρκ

Ωστόσο, αίσθηση και προβληματισμό προκαλούν οι δεκάδες κριτικές στη google για το λούνα παρκ στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής. Αρκετοί επισκέπτες «έδωσαν» ένα αστέρι στην επιχείρηση και σχολίασαν ότι δεν αισθανόντουσαν ασφαλείς κατά τη παρουσία τους στον χώρο. «Η ασφάλεια των παιδιών δεν είναι η μέγιστη», «Πολύ κακό και εξαιρετικά επικίνδυνο. Νομίζω είναι θέμα τύχης που δεν πάθαμε κάτι», «Not safe» είναι μόνο μερικές από τις κριτικές που υπάρχουν στη γνωστή μηχανή αναζήτησης.

Πευκοχώρι: Ακαριαίος ο θάνατος του 19χρονου στο λούνα παρκ - Τι έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση

Ακαριαίος ήταν ο θάνατος του 19χρονου που σκοτώθηκε στο λούνα παρκ στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής σύμφωνα με το πόρισμα της ιατροδικαστικής εξέτασης.

Σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση η οποία ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Τρίτης, ο τραυματισμός του 19χρονου από την πτώση προκάλεσε ακαριαίο θάνατο, όπως μεταδίδει το thesstoday.gr, αφότου εκσφενδονίστηκε από το παιχνίδι, όπου είχε ανέβει μαζί με τον 16χρονο αδερφό του.

Πευκοχώρι: Παραδόθηκε ο χειριστής του παιχνιδιού του λούνα παρκ

Παραδόθηκε ο χειριστής του παιχνιδιού του λούνα παρκ στο Πευκοχώρι όπου σκοτώθηκε ο 19χρονος.

Πρόκειται για έναν 21χρονο, ο οποίος εμφανίστηκε μόνος του στο αστυνομικό τμήμα Κιλκίς.

Πευκοχώρι: Δεν είχε άδεια το λούνα παρκ που σκοτώθηκε ο 19χρονος

Χωρίς άδεια λειτουργούσε το λούνα παρκ στο Πευκοχώρι, όπου σκοτώθηκε ο 19χρονος όπως αποκάλυψε η δήμαρχος Κασσάνδρας Χαλκιδικής, Αναστασία Χαλκιά.

Συγκεκριμένα, η Αναστασία Χαλκιά, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα, υπογράμμισε η άδεια λειτουργίας για τα λούνα παρκ δεν δίνεται από τον δήμο αλλά «πρέπει να έχει πιστοποιημένα και αδειοδοτημένα τα μηχανήματά του από το υπουργείο Ανάπτυξης και κάνει μία γνωστοποίηση στο notifybusiness».

Μάλιστα, ξεκαθάρισε πως στη συγκεκριμένη περίπτωση «η γνωστοποίηση αυτή δεν είχε γίνει και ο δήμος είχε ήδη προβεί στη διαδικασία επιβολής χρηματικού προστίμου».

«Το υπουργείο Ανάπτυξης πιστοποιεί τα μηχανήματα», λέει η δήμαρχος Κασσάνδρας για το λούνα παρκ στο Πευκοχώρι

«Το υπουργείο Ανάπτυξης ελέγχει τις πιστοποιήσεις. Από εκεί παίρνουν άδειες τα μηχανήματα. Ο δήμος πού να ξέρει αν το μηχάνημα είναι καλό ή όχι, αν έχει τις προδιαγραφές που πρέπει; Παίρνουν πιστοποιήσεις ISO, Haccp, υπάρχουν κάποιες διαδικασίες. O δήμος απλά βλέπει αν έχει ανέβει η γνωστοποίηση. Η συγκεκριμένη γνωστοποίηση δεν έχει ανέβει, οπότε ήμασταν σε διαδικασία κυρώσεων χρηματικών. Είναι μια ΚΥΑ του 2022, η οποία λέει ακριβώς τι αρμοδιότητες έχει ο εκάστοτε δήμος», σημείωσε.

«Εφόσον μπουν τα πρόστιμα», συμπλήρωσε η Αναστασία Χαλκιά, «μετά προβλέπεται να κληθεί για εξηγήσεις ο επιχειρηματίας και ακολουθεί η σφράγιση του χώρου».

«Το θέμα είναι ότι αυτά πρέπει να είναι πιστοποιημένα.Ο δήμος τι μηχανισμό πρέπει να έχει για να ελέγξει αν αυτά τα μηχανήματα ήταν πιστοποιημένα; Το υπουργείο Ανάπτυξης ελέγχει αν πληρούνται οι προδιαγραφές της ΚΥΑ» κατέληξε.