Ελλαδα

Υπό έλεγχο η φωτιά στον Ασπρόπυργο: 4 πυροσβέστες με αναπνευστικά προβλήματα στο «Αττικόν»

Έσπευσε ισχυρή δύναμη της πυροσβεστικής και ειδική ομάδα χημικών της 1ης ΕΜΑΚ

Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Φωτιά στον Ασπρόπυργο: 4 πυροσβέστες με αναπνευστικά στο «Αττικόν» - Έσπευσε ισχυρή δύναμη της πυροσβεστικής και ειδική ομάδα χημικών της 1ης ΕΜΑΚ 

Στο νοσοκομείο Αττικόν διακομίστηκε και τέταρτος πυροσβέστης ο οποίος αντιμετώπισε αναπνευστικά προβλήματα από τους καπνούς της φωτιάς που ξέσπασε νωρίς το μεσημέρι σε προαύλιο χώρο εργοστασίου λιπασμάτων επί της οδού Αγίου Ιωάννη Στεφάνη, στα Νεόκτιστα Ασπρόπυργος Αττικής. Καίγεται δεξαμενή με νιτρικό οξύ με αποτέλεσμα η ατμόσφαιρα στην περιοχή να είναι αποπνικτική.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Πυροσβεστική η δεξαμενή περιέχει 1,5 τόνο της συγκεκριμένης τοξικής ουσίας. Όπως αναφέρουν από την Πυροσβεστική η φωτιά είναι επικίνδυνη για αυτό και απομακρύνθηκαν οι εργαζόμενοι τόσο από το συγκεκριμένο εργοστάσιο αλλά και από άλλα κοντινά εργοστάσια.

Σημειώνεται ότι εκδόθηκε μήνυμα μέσω του 112 προκειμένου όσοι βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή να κλείσουν πόρτες και παράθυρα. Ειδικότερα το μήνυμα αναφέρει: «Σε εξέλιξη πυρκαγιά σε εργοστάσιο στην περιοχή Νεόκτιστα Ασπρόπυργου. Καπνός στην ευρύτερη περιοχή. Κλείστε πόρτες και παράθυρα. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών».

Στην περιοχή διενεργούνται εκτροπές κυκλοφορίας των αυτοκινήτων στην οδό Παναγιάς Φανερωμένης από την οδό Δημοκρατίας και στην οδό Παναγιάς Προυσιώτισσας από την οδό Αγίου Ιωάννου Στεφανή.

Πηγή: ΕΡΤ