Ελλαδα

Τήλος: «Η μόνη μου έννοια ήταν το μωρό, δεν θα το άφηνα σε κανέναν»

Τι δήλωσε ο λιμενικός που έσωσε το βρέφος στην Athens Voice

Ελένη Βαρδάκη
Ελένη Βαρδάκη
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Τήλος: Συγκίνηση για τον λιμενικό που συμμετείχε στη διάσωση βρέφους μεταναστών
Τήλος: Συγκίνηση για τον λιμενικό που συμμετείχε στη διάσωση βρέφους μεταναστών

Ο Γιάννης Κουφάκης,  μέλος του λιμενικού που έσωσε το 50 ημερών βρέφος μίλησε αποκλειστικά στην Athens Voice

Τον γύρο του διαδικτύου κάνει η διάσωση ενός βρέφους μεταναστών, μόλις 50 ημερών, πριν λίγες ημέρες στην Τήλο.

Την διάσωση του βρέφους στην Τήλο έκανε γνωστή με ανάρτησή της η δήμαρχος του νησιού Μαρία Καμμά.

Το μόλις 50 ημερών βρέφος ήταν εγκλωβισμένο τρεις ημέρες σε απόκρημνη περιοχή και οι γονείς του έφτιαχναν το γάλα του με θαλασσινό νερό.

«Η μόνη μου έννοια ήταν το μωρό, δεν θα το άφηνα σε κανέναν» - Τι δήλωσε ο λιμενικός που έσωσε το βρέφος στην Athens Voice

H Athens Voice επιχείρησε να έρθει σε επαφή με  το μέλος του λιμενικού Γιάννη Κουφάκη που έσωσε το βρέφος και με όλο το νησί να συζητά για αυτή την αγωνιώδη διάσωση.

«Δεν μπορώ να περιγράψω τον φόβο μας στη μεταφορά του μωρού αλλά από εκείνη τη στιγμή ήταν πια ασφαλες και στην αγκαλιά μου. Δεν θα το άφηνα σε κανένα γιατί ήταν η μόνη μου έννοια απ' όταν έμαθα ότι είναι εκεί 2 μέρες μωρό ενός μήνα. Όλοι ήταν σε κατάσταση εξαθλίωσης και το μωρό σχεδόν δεν ανταποκρινόταν σε τίποτα όσο το κρατούσα μέχρι να βγούμε έξω και μόνο στο ταρακουνημα ίσα που άνοιγε τα μάτια. Εν τέλει τους παρέλαβε το ΕΚΑΒ και όταν περάσαμε αργότερα απ' το κέντρο υγείας μας είπαν ότι είναι καλά. Το μωρό έκανε δύσκολο βράδυ λόγω μάλλον θαλασσινού νερού που είχε πιει για το γάλα».

Αξίζει να σημειωθεί ότι όλο αυτό συμβαίνει από τους ανθρώπους του λιμενικού με όρους αυτοθυσίας και ενώ πολλές φορές κάποιοι τους συγχέουν με εθελοντές που σπεύδουν να βοηθήσουν σε αντίστοιχα περιστατικά. Ο κ. Κουφάκης σε ανάρτησή του για το περιστατικό έγραψε και στην προσωπική του σελίδα στο Facebook τα εξής: 

Όσον αφορά τη φωτό με τη διάσωση του μωρού που απ' ότι βλέπω κυκλοφορεί με μεγάλη ταχύτητα να πω δύο πράγματα και από...

Posted by Giannis Koufakis on Monday, August 19, 2024

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.