Ελλαδα

Έπληξε η κακοκαιρία εξπρές τη Δυτική Ελλάδα - Ειδική ομάδα της ΕΜΑΚ έφτασε στην Κέρκυρα

Η εξέλιξη της κακοκαιρίας

62224-137655.jpg
Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Έπληξε η κακοκαιρία εξπρές τη Δυτική Ελλάδα - Ειδική ομάδα της ΕΜΑΚ έφτασε στην Κέρκυρα
Φωτογραφία Αρχείου © EUROKINISSI

Κακοκαιρία: Στην Κέρκυρα η ΕΜΑΚ ενόψει της κακοκαιρίας - Η εξέλιξη τoυ φαινομένου

Σε επιφυλακή βρίσκονται οι Αρχές πολιτικής προστασίας για την κακοκαιρία που είναι σε εξέλιξη και αναμένεται να ενταθεί τις επόμενες ώρες. Λίγα λεπτά μετά τις 12 το μεσημέρι εστάλη 112 στους κατοίκους σε περιοχές της δυτικής Ελλάδας, προειδοποιώντας για έντονα καιρικά φαινόμενα.

Πλημμυρισμένα φρεάτια στο κέντρο της Κέρκυρας προκάλεσαν προβλήματα σε δρόμους, ενώ εστάλη μήνυμα από το 112, καλώντας τους κατοίκους να βρίσκονται σε ετοιμότητα για τα ακραία καιρικά φαινόμενα και την κακοκαιρία που αναμένεται να πλήξουν το νησί έως το πρωί της Τρίτης, όπως μετέδωσε νωρίτερα η ΕΡΤ.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-d3k0op2m91wp)

Την ίδια ώρα, ομάδα 3 ανδρών από την 5η ΕΜΑΚ έφτασε το απόγευμα εσπευσμένα στην Κέρκυρα, προκειμένου να ενισχύσει την τοπική Πυροσβεστική Υπηρεσία εν όψει των ακραίων καιρικών φαινομένων που αναμένονται.

Προβλήματα με την κακοκαιρία υπάρχουν και στο νησί των Οθωνών, το οποίο έχει μείνει χωρίς ρεύμα. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, τα συνεργεία της ΔΕΔΔΗΕ αναμένεται να μεταβούν την Τρίτη (20.08.2024) στο νησί αν το επιτρέψει ο καιρός.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-d3k1llvphdgp)

Το μεσημέρι της Δευτέρας, εξάλλου, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έστειλε μήνυμα 112 στους κατοίκους του νησιού, καλώντας τους να βρίσκονται σε ετοιμότητα για τα ακραία καιρικά φαινόμενα που αναμένεται να πλήξουν το νησί έως το πρωί της Τρίτης.

Η κακοκαιρία έκανε μια στάση και στην Πάτρα

Η κακοκαιρία που κατέφτασε από την Ιταλία, «φορτωμένη» με βροχές, καταιγίδες, χαλαζοπτώσεις και κεραυνούς, έκανε μια στάση και από την Πάτρα.

Βροχή ξέσπασε στα Βραχνέικα λίγο μετά τις 4 το απόγευμα της Δευτέρας.

Υπενθυμίζεται ότι λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι, οι κάτοικοι της Πάτρας έλαβαν μήνυμα από το 112 για έντονα καιρικά φαινόμενα, κι ενώ η θερμοκρασία άγγιζε εκείνη τη στιγμή τους 33 βαθμούς Κελσίου.

Νεροποντή και στα Ιωάννινα

Ακινητοποιημένα οχήματα σε κεντρικούς δρόμους, δεκάδες κλήσεις στην πυροσβεστική υπηρεσία για απάντληση υδάτων και κοπές δέντρων, πεσμένων από τους ισχυρούς ανέμους, ήταν το σκηνικό μιας φθινοπωρινής μπόρας, που ήρθε στα Ιωάννινα.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-d3jthj19y5i9)

Οι ριπές του ανέμου ξήλωσαν τμήμα της στέγης κτιρίου, στον Βοτανικό Ιωαννίνων. Η σιδηροκατασκευή αποκολλήθηκε, πέφτοντας πάνω σε παρκαρισμένα αυτοκίνητα, εξαιτίας των έντονων καιρικών φαινομένων που επικρατούσαν στην περιοχή.

Από το μπουρίνι σπίτια πλημμύρισαν στο Πέραμα, στο Νεοχωρόπουλο και σε άλλα προάστια της πόλης των Ιωαννίνων.

Καταιγίδες, χαλάζι και κεραυνοί - Ραγδαία επιδείνωση του καιρού

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία εξέδωσε έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού προειδοποιώντας για επιδείνωση του καιρού.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ΕΜΥ, η αλλαγή του καιρού αναμένεται στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια με τοπικές βροχές και καταιγίδες σήμερα Δευτέρα (19-08-24) και αύριο Τρίτη (20-08-24) οι οποίες θα συνοδεύονται τοπικά από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και από τοπικές χαλαζοπτώσεις.

Πιο αναλυτικά, ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:

Σήμερα Δευτέρα (19-08-24):

Στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Μακεδονία και πιθανόν στην κεντρική Μακεδονία και τη δυτική Θεσσαλία.

Την Τρίτη (20-08-24):

Στη Μακεδονία, τη Θράκη και πιθανόν στη Θεσσαλία.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.