Ελλαδα

«Λουκέτο» στην κατασκήνωση της Χαλκιδικής όπου έχασε τη ζωή της η 8χρονη

Συνεχίζονται οι έρευνες για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες σημειώθηκε το τραγικό περιστατικό

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
«Λουκέτο» στην κατασκήνωση της Χαλκιδικής όπου έχασε τη ζωή της η 8χρονη
© Unsplash

Χαλκιδική: Λουκέτο στην κατασκήνωση που πνίγηκε η 8χρονη - Συνεχίζονται οι έρευνες κάτω από τις οποίες σημειώθηκε το τραγικό περιστατικό 

Με απόφαση της Περιφέρειας ανακλήθηκε η άδεια λειτουργίας της κατασκήνωσης στη Χαλκιδική, όπου έχασε τη ζωή του το 8χρονο κοριτσάκι την Τρίτη (13.8).

Υπενθυμίζεται πως η κατασκήνωση στη Χαλκιδίκη μέχρι πρότινος λειτουργούσε κανονικά ωστόσο από την πρώτη στιγμή είχαν «σφραγιστεί» οι δύο πισίνες, στη μία εκ των οποίων πνίγηκε η 8χρονη καθώς είχαν εντοπιστεί παραλήψεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατάθεση έχει δώσει και η αδερφή του άτυχου κοριτσιού ενώ οι έρευνες για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες σημειώθηκε το τραγικό περιστατικό συνεχίζονται.

Νέα ντοκουμέντα έρχονται στο «φως» της δημοσιότητας για την υπόθεση της 8χρονης που πνίγηκε σε πισίνα κατασκήνωσης στη Χαλκιδική.

Νέα ντοκουμέντα έφερε χθες στο φως το Star για την υπόθεση. Η κατασκήνωση, στην άδεια λειτουργίας για τις δύο πισίνες είχε συγκεκριμένες υποχρεώσεις, τις οποίες όμως δεν τήρησε, όπως διαπίστωσε ο διορισμένος πραγματογνώμονας από την Εισαγγελία Χαλκιδικής και έτσι ανακλήθηκε η άδεια.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-d3j87fgdxgn5)

Στην άδεια εμφανίζονται όλες οι προδιαγραφές - o όγκος νερού που παίρνει, ο μέγιστος αριθμός ατόμων που μπορούν να κολυμπούν - Βάσει αυτής της άδειας στην πρώτη πισίνα θα έπρεπε να υπάρχουν δύο σωσίβια και ένας γάντζος διάσωσης. Στη δεύτερη πισίνα θα έπρεπε να υπάρχουν δύο σωσίβια και ένα κοντάρι.

Πηγή: ΕΡΤ

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.