Ελλαδα

Καιρός: Απότομη αλλαγή με βροχές και καταιγίδες τη Δευτέρα - Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν

Στροφή 180 μοιρών ο καιρός τις επόμενες ημέρες

62224-137655.jpg
Newsroom
4’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Καιρός: Απότομη αλλαγή με βροχές και καταιγίδες τη Δευτέρα - Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν
Καιρός: Απότομη αλλαγή με βροχές και καταιγίδες τη Δευτέρα - Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν © EUROKINISSI

Καιρός: Αλλάζει από τη Δευτέρα με βροχές και καταιγίδες - Στροφή 180 μοιρών ο καιρός τις επόμενες ημέρες

Ποδαρικό με βροχές, καταιγίδες αλλά και υψηλές θερμοκρασίες θα κάνει ο καιρός από τη νέα εβδομάδα.

Ο Θεόδωρος Κολυδάς προειδοποιεί για έντονα καιρικά φαινόμενα στα βορειοδυτικά τμήματα της χώρας και σύμφωνα με τα έως τώρα δεδομένα Θα επηρεαστούν με καταιγίδες: Ιόνιο, την Ήπειρο, τη Μακεδονία, τη Θεσσαλία, την Δυτική Στερεά.

Ο καιρός τη Δευτέρα 19 Αυγούστου - Η πρόγνωση της ΕΜΥ

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ
Σποραδικές καταιγίδες πιθανώς τοπικά ισχυρές προβλέπονται στο βόρειο Ιόνιο (περιοχή Κέρκυρας - Παξών) και στα δυτικά τμήματα της Ηπείρου.

Καιρός: Απότομη αλλαγή με βροχές και καταιγίδες τη Δευτέρα - Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν


ΓΕΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
Αρχικά στο βόρειο Ιόνιο και βαθμιαία και στα υπόλοιπα δυτικά, κεντρικά και βόρεια προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν αρχικά στο Ιόνιο και βαθμιαία στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά (πλην της Θράκης). Τα φαινόμενα, τα οποία στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο πιθανώς να είναι πρόσκαιρα κατά τόπους έντονα, το βράδυ θα περιοριστούν στη δυτική Ελλάδα.

Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά

Οι άνεμοι θα πνέουν στο ανατολικό Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ, στην υπόλοιπη χώρα μεταβλητοί 3 με 4 και βαθμιαία από νότιες διευθύνσεις έως 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα φτάσει στα βορειοδυτικά τους 30 με 32 βαθμούς, στην υπόλοιπη χώρα τους 34 με 36 και τοπικά στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά τους 37 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Στη Μακεδονία αρχικά γενικά αίθριος, όμως βαθμιαία θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στη δυτική και κεντρική Μακεδονία. Τη νύχτα ο καιρός θα βελτιωθεί. Στη Θράκη γενικά αίθριος, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Ανεμοι: Μεταβλητοί και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ, βαθμιαία από νότιες διευθύνσεις με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 35 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Αρχικά στο βόρειο Ιόνιο και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες στο βόρειο Ιόνιο (περιοχή Κέρκυρας - Παξών) και στα δυτικά τμήματα της Ηπείρου πιθανώς να είναι τοπικά ισχυρές.
Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 και πρόσκαιρα τοπικά 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 36 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου η ελάχιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά της κεντρικής Στερεάς και της Πελοποννήσου.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, βαθμιαία από νότιες διευθύνσεις με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 21 έως 36 και τοπικά 37 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 και πρόσκαιρα έως 5 μποφόρ, βαθμιαία στα δυτικά νοτιοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 23 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ - ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Καιρός: Αρχικά γενικά αίθριος, όμως βαθμιαία θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα δυτικά και βόρεια ορεινά τμήματα. Τη νύχτα ο καιρός θα βελτιωθεί.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, βαθμιαία νοτιοανατολικοί με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 και το απόγευμα νότιοι έως 4 μποφόρ
Θερμοκρασία: Από 25 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Αρχικά γενικά αίθριος, όμως βαθμιαία θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα γύρω ορεινά. Τη νύχτα ο καιρός θα βελτιωθεί.
Ανεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 23 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός τη Δευτέρα 19 Αυγούστου - Η πρόγνωση του Meteo

Βροχές και καταιγίδες στο Βόρειο Ιόνιο και στα ηπειρωτικά. Τοπικά έντονα φαινόμενα και χαλαζοπτώσεις κυρίως στα βορειοδυτικά και βόρεια τμήματα. Εξασθενημένοι άνεμοι στα πελάγη. Υψηλές κατά τόπους θερμοκρασίες.
Πιο αναλυτικά, τη Δευτέρα 19 Αυγούστου 2024 στο Βόρειο Ιόνιο αναμένεται άστατος καιρός με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται λίγες νεφώσεις οι οποίες τις θερμές ώρες της ημέρας στα ηπειρωτικά θα πυκνώσουν. Βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν σε αρκετά ηπειρωτικά τμήματα. Τοπικά έντονα θα είναι τα φαινόμενα στα κεντρικά και βόρεια, όπου θα εκδηλωθούν και χαλαζοπτώσεις.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 15 έως 32 βαθμούς, στην υπόλοιπη βόρεια Ελλάδα από 16 έως 35, στη Θεσσαλία από 17 έως 36-38, στην Ήπειρο από 18 έως 35 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τμήματα από 20 έως 36-38 βαθμούς, στα Επτάνησα από 22 έως 34 βαθμούς, στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη από 22 έως 33-35 βαθμούς, ενώ στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου οι μέγιστες θα φτάσουν τοπικά στους 36-37 βαθμούς Κελσίου.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-d3j0dqhvjiex)

Στα περισσότερα τμήματα του Αιγαίου θα πνέουν άνεμοι βορείων διευθύνσεων με εντάσεις 3-4 και τοπικά 5 μποφόρ, ενώ στο βορειοδυτικό Αιγαίο θα πνέουν νοτιοανατολικοί άνεμοι με εντάσεις έως 4 μποφόρ. Νοτιοδυτικοί άνεμοι με εντάσεις 3-4 μποφόρ θα πνέουν στο Ιόνιο.

Στην Αττική περιμένουμε λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες μετά το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις με εντάσεις 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 27 έως 35 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε νεφώσεις, κυρίως από το μεσημέρι και μετά, με αυξημένη να εκδηλωθούν βροχές ή καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις με εντάσεις 2-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25 έως 33 βαθμούς.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.