Ελλαδα

Άνδρος: Αναστέλλονται τα δρομολόγια του πλοίου μετά τη σύλληψη του πλοιάρχου

Η ανακοίνωση της εταιρείας - Τι υποστηρίζει ο πλοίαρχος

Newsroom
6’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Άνδρος: Αναστέλλονται τα δρομολόγια του πλοίου - Η ανακοίνωση της εταιρείας - Τι υποστηρίζει ο πλοίαρχος

Ανακοίνωση εξέδωσε η πλοιοκτήτρια εταιρεία μετά το περιστατικό στο λιμάνι του Γαυρίου το βράδυ της Πέμπτης όταν ένα αυτοκίνητο βρέθηκε στον αέρα κατά τη διάρκεια επιβίβασης εν μέσω πολύ ισχυρών ανέμων στην Άνδρο.

Ένα βίντεο που αναρτήθηκε στο TikTok, αποτυπώνει τις δύσκολες συνθήκες, εξαιτίας της κακοκαιρίας, όπου επιβάτες και οχήματα επιχείρησαν να επιβιβαστούν στο πλοίο SAONISOS της Saos Ferries που είχε δέσει στο λιμάνι του Γαυρίου χθες το απόγευμα (15.08).

Η εταιρεία SAOS FERRIES, που διαχειρίζεται το πλοίο, εξέδωσε ανακοίνωση ενημερώνοντας ότι το πλοίο δεν θα συνεχίσει το ταξίδι του και οι επιβάτες που είχαν προμηθευτεί εισιτήρια καλούνται να τα αλλάξουν.

Η ανακοίνωση της εταιρείας

«Ενημερώνουμε το επιβατικό κοινό ότι, κατόπιν Εισαγγελικής εντολής για τη σύλληψη του Πλοιάρχου του ΕΓ-ΠΓ ΣΑΟΝΗΣΟΣ και την υποχρεωτική απόλυσή του, το πλοίο δεν μπορεί να συνεχίσει την εκτέλεση των δρομολογίων του.

Οι επιβάτες που έχουν εισιτήρια παρακαλούνται να απευθυνθούν στα πρακτορεία έκδοσης ή/και στα κατά τόπους κεντρικά πρακτορεία για την εξαργύρωσή τους».

Υπό κράτηση ο πλοίαρχος

Στο λιμεναρχείο Καρύστου κρατείται ο πλοίαρχος του πλοίου SAONISOS (Σαόνησος) μετά τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας και τις καταγγελίες επιβατών για επικίνδυνους χειρισμούς την ώρα που το πλοίο ήταν έτοιμο να αποπλεύσει από το λιμάνι της Άνδρου.

Αντιμετωπίζει κατηγορίες σύμφωνα με το άρθρο 291 του Ποινικού Κώδικα περί επικίνδυνων παρεμβάσεων στη συγκοινωνία πλοίων.

Οι λιμενικοί που έχουν αναλάβει την έρευνα λαμβάνουν καταθέσεις τόσο από τον ίδιο όσο και από τα μέλη του πληρώματος. Το Σαόνησος παραμένει δεμένο στην Κάρυστο έως ότου ολοκληρωθεί η προανάκριση.

Είχε προηγηθεί εντολή του εισαγγελέα Πρωτοδικών Σύρου για την σύλληψη του πλοιάρχου, για τις εικόνες με το αυτοκίνητο να φαίνεται να μη μπορεί να ανέβει στο πλοίο την ώρα που σηκωνόταν ο καταπέλτης και τους επιβάτες να το σπρώχνουν και να τρέχουν προκειμένου να επιβιβαστούν.