Ελλαδα

«Βιάστηκε» να τηλεφωνήσει στις αρχές ο 36χρονος που σκότωσε την θεία του στα Ιωάννινα

Πώς συνέβη το έγκλημα - Οι οικονομικές διαφορές μεταξύ θύτη και θύματος

Γιώργος Σόμπολος
Γιώργος Σόμπολος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Περιπολικό της Αστυνομίας
Περιπολικό της Αστυνομίας (φωτ. αρχείου) © EUROKINISSI/ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ

Ιωάννινα: Βιάστηκε να τηλεφωνήσει στις αρχές ο 36χρονος που σκότωσε την θεία του

Με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας σπό δόλο και παραβάσεις του νόμου «Περί Όπλων» αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον του Εισαγγελέα Ιωαννίνων μέσα στις επόμενες ώρες ο 36χρονος που ομολόγησε ότι σκότωσε τη θεία του στο σπίτι της στον Περίβλεπτο Ιωαννίνων.

Ο δράστης εάν και προσπάθησε να απαλλαγεί από τις υποψίες ελπίζοντας πως κάποιος συγχωριανός του θα την έβρισκε νεκρή, ...βιάστηκε και τηλεφώνησε στις αρχές υποστηρίζοντας πώς κάποιος είχε πυροβολήσει τη θεία του μέσα στο σπίτι της στο μικρό χωριό που βρίσκεται βόρεια της πόλης των Ιωαννίνων.

Η 62χρονη Παρασκευή Βλάχου ήταν πεσμένη στο σαλόνι του σπιτιού της. Έφερε τραύματα στο κεφάλι, τον λαιμό και τον θώρακα. Το σπίτι δεν φαινόταν αναστατωμένο ούτε έφερε σημάδια παραβίασης. Συνεπώς, η άτυχη Παρασκευή ή Βούλα όπως την φώναζαν αρκετοί συγχωριανοί της, γνώριζε τον δολοφόνο της, εκτίμησαν από την πρώτη στιγμή οι αστυνομικοί. Τα ενδεχόμενα της ληστείας ή της διάρρηξης αποκλειστικά σχεδόν από την πρώτη στιγμή.

Ο 36χρονος ανιψιός της, φαινόταν νευρικός και κίνησε αμέσως την περιέργεια των αστυνομικών. Εξάλλου ήταν αυτός που την βρήκε νεκρή. Μεταφέρθηκε στα γραφεία της Ασφάλειας, όπου κατά την διάρκεια της εξέτασης, υπέπεσε σε αντιφάσεις και οι έμπειροι αστυνομικοί κατάφεραν να του αποσπάσουν την ομολογία.

Η 62χρονη γυναίκα, ζούσε στην Αθήνα, πλην όμως συχνά ερχόταν στην γενέτειρα της, τον Περίβλεπτο. Ο 36χρονος ήταν ο άνθρωπος που τη βοηθούσε σε ο,τι χρειαζόταν. Εάν και ο ίδιος βρίσκεται σε καλή οικονομική κατάσταση, στους αστυνομικούς ανέφερε πώς είχαν οικονομικές διάφορες ενώ απέδωσε τη δολοφονία στη συμπεριφορά της 62χρονης. Συχνά, όπως φέρεται να υποστήριξε, η 62χρονη του μιλούσε άσχημα και τον μείωνε. Το ίδιο συνέβη τα μεσάνυχτα 14ης προς 15 Αυγούστου. Τότε άρπαξε την κυνηγετική του καραμπίνα και την πυροβόλησε από κοντινή απόσταση.

Σύμφωνα πάντα με τα όσα υποστήριξε ο 36χρονος, έφυγε αμέσως από το σπίτι της θείας του, το οποίο βρίσκεται στο κέντρο του χωριού ελπίζοντας πως κάποιος θα την βρει και θα καταγγείλει την δολοφονία, προκειμένου να μην τραβήξει ο ίδιος τυχόν υποψίες. Το κυνηγετικό όπλο, το πέταξε σε μια δεξαμενή νερού και πήγε σπίτι του.

Η ημέρα πέρασε, όμως κανείς δεν αναζήτησε την 62χρονη και σήμερα το πρωί πήγε ξανά στο σπίτι της Παρασκευής και δήθεν έντρομος, κάλεσε το «100» καταγγέλοντας πως βρήκε νεκρή τη θεία του.

Οι αστυνομικοί πέρασαν χειροπέδες στον 36χρονο ο οποίος τις επόμενες ώρες θα οδηγηθεί ενώπιον του εισαγγελέα όπου αφού του ασκηθούν οι διώξεις, λογικά θα ζητήσει προθεσμία για να προετοιμάσει την απολογία του.

Στον Περίβλεπτο, όλοι μιλούν για ένα αγαθό παιδί, αναφερόμενοι στον 36χρονο, που δεν είχε δημιουργήσει ποτέ πρόβλημα. Η 62χρονη Βούλα, τα τελευταία χρόνια επισκεπτόταν όλο και πιο συχνά το χωριό της. Μάλιστα πριν λίγες ημέρες ήρθε για μια ακόμη φορά, η πόποία όμως αποδείχτηκε και η τελευταία.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.