Ελλαδα

Άνδρος: Επιβάτες έσπρωξαν αυτοκίνητο από πλοίο που δεν μπορούσε να δέσει και έτρεξαν να επιβιβαστούν (βίντεο)

Ο κίνδυνος να πέσουν στη θάλασσα και ο χειρισμός του καπετάνιου

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Άνδρος: Επιβάτες έσπρωξαν αυτοκίνητο από πλοίο που δεν μπορούσε να δέσει
Άνδρος: Επιβάτες έσπρωξαν αυτοκίνητο από πλοίο που δεν μπορούσε να δέσει © TikTok

Άνδρος: Επιβάτες έσπρωξαν αυτοκίνητο από πλοίο που δεν μπορούσε να δέσει - Ο κίνδυνος να πέσουν στη θάλασσα και ο χειρισμός του καπετάνιου

Ένα περιστατικό που θα μπορούσε να εξελιχθεί σε τραγωδία συνέβη ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου, στο λιμάνι του Γαυρίου στην Άνδρο, αργά το απόγευμα.

Ένα βίντεο που αναρτήθηκε στο TikTok, αποτυπώνει τις δύσκολες συνθήκες, εξαιτίας της κακοκαιρίας, όπου επιβάτες και οχήματα επιχείρησαν να επιβιβαστούν στο πλοίο SAONISOS της Saos Ferries που είχε δέσει στο λιμάνι του Γαυρίου χθες το απόγευμα (15.08).

Μετά την εκφόρτωση στην Άνδρο η κακοκαιρία «χτύπησε» το πλοίο με αποτέλεσμα ένα αυτοκίνητο να αδυνατεί να ανέβει, με τους επιβάτες και μέλη του πληρώματος να προσπαθούν μάταια να το σπρώξουν ενώ και οι ίδιοι φαίνονται να τρέχουν να επιβιβαστούν, με κίνδυνο να πέσουν στη θάλασσα.

@nikos_nk

Παραλίγο οι επιβάτες του οχήματος να βρεθουν στην θαλασσα! Για ενα πλοίο που δεν μπορούσε να δέσει στο λιμάνι της Άνδρου αλλά προτίμησε το λιμενικό και ο πλοίαρχος να βάλει ανεξέλεγκτα τους επιβάτες μέσα με αποτέλεσμα να βρεθούν οι οδηγοί να αιωρούνται πανω στον καταπέλτη και πιο συγκεκριμένα πάνω απο την θάλασσα!!! Σε αυτή την χώρα για άλλη μια φορά ζούμε από τύχη!!! #viral #greece #greeceport #andros

♬ πρωτότυπος ήχος - Νίκος ΝΚ

Άνδρος: Επιβάτες και οχήματα δεν κατάφεραν να επιβιβαστούν στο πλοίο

Ο καπετάνιος έκρινε πως επειδή εκείνη την ώρα στην περιοχή έπνεαν άνεμοι έντασης 7-8 μποφόρ, το πλοίο έπρεπε να ξεκινήσει. Μόλις λύθηκαν οι κάβοι, ο καπετάνιος θεώρησε ότι η καλύτερη λύση θα ήταν να ξεκινήσει το δρομολόγιό του πλοίου προς Κάρυστο.

Εκείνη τη στιγμή ένα αυτοκίνητο βρισκόταν στο χείλος της προβλήτας πριν τη μπουκαπόρτα και επειδή δεν μπορούσε να προχωρήσει, επιβάτες και εργαζόμενοι στο πλοίο προσπάθησαν να το σπρώξουν προς τα πίσω, παρά το γεγονός πως το πλοίο αναχωρούσε. Εκείνη τη στιγμή, όπως φαίνεται και στο βίντεο, έτρεξαν να επιβιβαστούν ρισκάροντας τις ζωές τους.

Τελικά, δεν κατάφεραν να επιβιβαστούν τρία οχήματα και επτά επιβάτες, ενώ σχετική έρευνα θα πραγματοποιήσει η λιμενική αρχή για το περιστατικό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, για τους επιβάτες μερίμνησε η εταιρεία ώστε να διανυκτερεύσουν, ενώ ευτυχώς δεν σημειώθηκαν τραυματισμοί. Το πρωί αναμένεται να αναχωρήσουν για τον προορισμό τους με το πρώτο δρομολόγιο.

Ο καπετάνιος έκρινε για την ασφάλεια όλων, ότι έπρεπε να συνεχίσει το δρομολόγιο, καθώς δεν μπορούσε να επιστρέψει και να δέσει ξανά ούτως ώστε να επιβιβαστούν τόσο το αυτοκίνητο όσο και κάποιοι επιβάτες που δεν είχαν προλάβει.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.