Ελλαδα

Ηλεία: Νέα δεδομένα «βλέπει» η ιατροδικαστής γύρω από την αιτία θανάτου του 48χρονου

Τι αναφέρουν τοπικά Μέσα και πηγές από ιατρικούς κύκλους

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Ηλεία: Νέα δεδομένα στα αίτια θανάτου του 48χρονου «βλέπει» η ιατροδικαστής - Φέρεται να κατέληξε από διεισδυτικό στρεπτόκοκκο και όχι από τσίμπημα αράχνης.

Ανατροπή στην υπόθεση θανάτου 48χρονου στην Ηλεία, καθώς σε στρεπτόκοκκο και όχι τσίμπημα αράχνης φέρεται να αποδίδει τον θάνατό του η ιατροδικαστής.

Όπως είχε αρχικά γίνει γνωστό, ο θάνατος του 48χρονου στην Ηλεία προήλθε από το τσίμπημα της δηλητηριώδους αράχνης «ερημίτης» και λόγω της τοξικότητας του δηλητηρίου υπέκυψε από σηψαιμικό σοκ.

Ηλεία: Τι αναφέρει η ιατροδικαστής για τα αίτια θανάτου του 48χρονου

Σύμφωνα με πηγές της τοπικής εφημερίδας «Γνώμη», η ενδελεχής νεκροψία-νεκροτομή που διενήργησε η ιατροδικαστής Αγγελική Τσιόλα για τα αίτια θανάτου του 48χρονου που παραθέριζε στην περιοχή του Κατάκολου επιβεβαιώνουν τις υποψίες για θάνατο από στρεπτόκοκκο.

Και για το δεύτερο περιστατικό θανάτου από την Αρχαία Ολυμπία υπάρχουν στοιχεία που οδήγησαν σε διερεύνηση και δόθηκαν δείγματα που βρίσκονται προς ανάλυση στο Μικροβιολογικό Εργαστήριο του ΠΓΝΠ. Αναμένεται δε να επιβεβαιωθεί αν ο δεύτερος άνδρας κατέληξε από διεισδυτικό στρεπτόκοκκο (iGAS).

Όσον αφορά στο θέμα του 48χρονου παραθεριστή, σύμφωνα με πηγές της εφημερίδας «Γνώμη» από ιατρικούς κύκλους, μέσω της επισταμένης της εξέτασης, η ιατροδικαστής Τσιόλα που διεξήγαγε την νεκροψία παρατήρησε στοιχεία που παρέπεμπαν σε σοβαρή λοίμωξη και έστειλε δείγματα στο Μικροβιολογικό Εργαστήριο του Πανεπιστημιακού νοσοκομείου, το οποίο επιβεβαίωσε ότι αιτία θανάτου του παραθεριστή ήταν ο διεισδυτικός στρεπτόκοκκος (iGAS).

Εν τω μεταξύ νοσηλεύεται και τρίτος άνδρας από την περιοχή της Ηλείας στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο πάσχων από διεισδυτικό στρεπτόκοκκο, ο οποίος όπως αναφέρει η «Γνώμη» βρίσκεται σε σοβαρή κατάσταση, αλλά έχει διαφύγει του κινδύνου.

Στο πλαίσιο αυτό εξηγείται απολύτως και συνάγεται σαφώς το συμπέρασμα πως η ταχύτατη έλευση Κλιμακίου του ΕΟΔΥ στο Νοσοκομείο Πύργου σχετίζεται προφανώς με άμεση ειδοποίηση από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών για να προβεί σε συνεργασία με το Μικροβιολογικό Εργαστήριο σε αιματολογικούς ελέγχους όχι ρουτίνας, αλλά διερεύνησης σε ευρύ φάσμα στον πληθυσμό της περιοχής, σε σχέση με τα περιστατικά εμφάνισης στρεπτόκοκκου.

(Πηγή: iliaoikonomia)