Ελλαδα

Πόλη «φάντασμα» η Αθήνα ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου - Άδειοι οι δρόμοι της πρωτεύουσας

Οι εικόνες από την καρδιά της Αθήνας είναι ενδεικτικές, αποτυπώνοντας το έρημο τοπίο

Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
UPD

Δεκαπενταύγουστος: Έρημη πόλη η Αθήνα - Εικόνες από την καρδιά της Αθήνας 

Όπως κάθε καλοκαίρι, η Αθήνα θυμίζει... πόλη-φάντασμα ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου.

H κίνηση στους δρόμους της Αθήνας τον Δεκαπενταύγουστο είναι ελάχιστη έως ανύπαρκτη και μόνο λεωφορεία, τουριστικά πούλμαν και ταξί κυκλοφορούν.

Η πρωτεύουσα έχει αδειάσει μετά τη μεγάλη έξοδο των αδειούχων τις προηγούμενες μέρες ενώ οι εναπομείναντες θα έχουν την ευκαιρία να απολάυσουν μια πιο ήρεμη και συνάμα πιο μοναχική βόλτα στους δρόμους και στα στενά της Αθήνας.

Οι εικόνες από την καρδιά της Αθήνας είναι ενδεικτικές, αποτυπώνοντας το έρημο τοπίο, όπου πολλοί απαθανατίστηκαν να περπατάνε με άνεση μάλιστα στις κεντρικές λεωφόρους.

Από το λιμάνι του Πειραιά, παραμονή της 15ης Αυγούστου ,αναχώρησαν συνολικά για τα νησιά του Αιγαίου 21.834 επιβάτες, ενώ και σήμερα τα πλοία για μια ακόμη ημέρα αναχωρούν με υψηλές πληρότητες, ενώ λιγότερο αυξημένη είναι η κίνηση στα διόδια, καθώς οι περισσότεροι έχουν ήδη φύγει εκτός πρωτεύουσας.

Φωτογραφίες από την καρδιά της Αθήνας τον Δεκαπενταύγουστο

Φωτογραφίες: ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI

Πόσοι έφυγαν για διακοπές τον Ιούλιο

Σύμφωνα με το υπουργείο Ναυτιλίας και νησιωτικής Πολιτικής, η ακτοπλοϊκή κίνηση τον Ιούλιο του 2024, (σύμφωνα με τους ακτοπλόους οι τιμές των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων στα συμβατικά πλοία παραμένουν στα ίδια επίπεδα με πέρυσι) κινήθηκε καθοδικά κατά 10% σε σχέση με τον Ιούλιο του 2023.

Συγκεκριμένα, τον Ιούλιο του 2024 διακινήθηκαν συνολικά 3,9 εκατ. επιβάτες και 534.611 οχήματα, έναντι 4,3 εκατ. επιβατών και 922.000 οχημάτων τον Ιούλιο του 2023, πτώση 10% σε επιβάτες.