Ελλαδα

Πραγματογνωμοσύνη στην κατασκήνωση που πνίγηκε η 8χρονη ζήτησε ο εισαγγελέας

Τι θέλει να διαπιστώσει και τι θα συμβεί αν εντοπιστούν παραλείψεις

Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Κατασκήνωση στη Χαλκιδική: Πραγματογνωμοσύνη για τον πνιγμό της 8χρονης ζήτησε ο εισαγγελέας - Τι θέλει να διαπιστώσει και τι θα συμβεί αν εντοπιστούν παραλείψεις

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις μετά τον θάνατο του 8χρονης σε πισίνα κατασκήνωσης, στην Κρυοπηγή Χαλκιδικής. Η Ελληνική Αστυνομία αναζητά τον νόμιμο εκπρόσωπο της κατασκήνωσης ώστε να του περάσει χειροπέδες στο πλαίσιο του αυτοφώρου, ενώ η ομαδάρχισσα και ο αρχηγός της κατασκήνωσης αφέθηκαν ελεύθεροι.

Σύμφωνα με το ThessToday.gr ο εισαγγελέας έχει διατάξει πραγματογνωμοσύνη στην πισίνα της κατασκήνωσης, στον χώρο δηλαδή όπου το παιδί εντοπίστηκε χωρίς τις αισθήσεις του. Θέλει να διαπιστώσει εάν είναι κατάλληλες οι συνθήκες για την ασφάλεια και τη φύλαξη παιδιών, ενώ ίδιο έλεγχο έχει διατάξει και συνολικά στην κατασκήνωση, καθώς εάν εντοπιστούν παραλείψεις, ενδέχεται ακόμη και το σφράγισμά της.

Στις 15.00 θα τελεστεί η κηδεία του οκτάχρονου κοριτσιού στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου, στην Ξηροκρήνη, όπου σε κλίμα οδύνης συγγενείς και φίλοι θα πουν το τελευταίο αντίο. Σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση ο θάνατος της οκτάχρονης προήλθε από πνιγμό.

Η ανακοίνωση της κατασκήνωσης για τον πνιγμό της 8χρονης

Λίγες ώρες μετά το τραγικό συμβάν η κατασκήνωση εξέδωσε ανακοίνωση. Την κατασκήνωση, που είναι μία από τις πιο γνωστές της Βόρειας Ελλάδας στην Κρυοπηγή Χαλκιδικής, λειτουργεί η «Κατασκηνωτική Εκπαιδευτική Α.Ε.».

Ολόκληρη η ανακοίνωση της εταιρείας:

«Σήμερα Τρίτη 13 Αυγούστου αφού είχε ολοκληρωθεί το μεσημεριανό φαγητό και οι κατασκηνωτές βρισκόταν στα δωμάτια τους για την μεσημεριανή ανάπαυση διαπιστώθηκε ότι έλειπε μία κατασκηνώτρια. Αμέσως ειδοποιήθηκε το αρχηγείο της κατασκήνωσης και ομάδα στελεχών άρχισε να την αναζητά στους χώρους της κατασκήνωσης.

Η κατασκηνώτρια εντοπίστηκε στην πισίνα χωρίς να έχει τις αισθήσεις της. Στην κατασκηνώτρια παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες με τη μέθοδο της καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης (ΚΑΡΠΑ) και με τη χρήση απινιδωτή από το ιατρικό προσωπικό της κατασκήνωσης και το ΕΚΑΒ που καλέστηκε αμέσως στον χώρο.

Ασθενοφόρο μετέφερε την κατασκηνώτρια στο Κέντρο Υγείας Κασσάνδρας και κατόπιν στο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης ΑΧΕΠΑ όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατός της. Θα θέλαμε να εκφράσουμε την βαθιά μας οδύνη για την απώλεια της κατασκηνώτριας μας και θα συνδράμουμε με κάθε τρόπο τις αρχές για τη διερεύνηση των συνθηκών του ατυχήματος».

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του MEGA υπάρχει και η εκδοχή ότι το κορίτσι έφυγε από το δωμάτιο την ώρα της κατάκλισης και πήγε και βούτηξε μόνο του στην πισίνα, όταν ο ναυαγοσώστης δεν ήταν εκεί.