Ελλαδα

Τι έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση για τον θάνατο της 8χρονης στην πισίνα της κατασκήνωσης

Ελεύθεροι οι δύο συλληφθέντες για τον πνιγμό του κοριτσιού

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
UPD

Κατασκήνωση Κρυοπηγή Χαλκιδικής: Τι έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση της 8χρονης - Δύο συλλήψεις για τον θάνατο του κοριτσιού - Γιατί αφέθηκαν ελεύθεροι

Από πνιγμό έχασε την ζωή της η 8χρονη, που εντοπίστηκε νεκρή μέσα σε πισίνα κατασκήνωσης, στην Κρυοπηγή Χαλκιδικής. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του ThessToday.gr λίγο πριν τις 10 το πρωί ολοκληρώθηκε η νεκροψία – νεκροτομή στην Ιατροδικαστική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης.

Όπως προκύπτει από τα ευρήματα, το παιδάκι πέθανε από πνιγμό, επιβεβαιώνοντας τις αρχικές πληροφορίες ότι εντοπίστηκε μόνο του μέσα στην πισίνα της κατασκήνωσης.

Mετά την σύλληψη της 19χρονης ομαδάρχισσας -που αφέθηκε ελεύθερη κατόπιν προφορικής εντολής του εισαγγελέα-, συνελήφθη και ο 34χρονος «αρχηγός» της κατασκήνωσης. Ο άνδρας οδηγήθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Κασσάνδρας, ενώ σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία από αμέλεια και λίγο αργότερα αφέθηκε ελέυθερος.

Όπως είχε γίνει γνωστό από χθες, η απουσία του κοριτσιού έγινε αντιληπτή, όταν η αρμόδια ομαδάρχισσα ξεκίνησε να κάνει καταμέτρηση των παιδιών από τα σπιτάκια. Τότε, σήμανε συναγερμός σε όλη την κατασκήνωση και ξεκίνησε επιχείρηση για τον εντοπισμό του παιδιού. Δυστυχώς, όμως, λίγο αργότερα εντοπίστηκε νεκρό μέσα στην πισίνα.

Η ανακοίνωση της κατασκήνωσης για τον πνιγμό της 8χρονης

Λίγες ώρες μετά το τραγικό συμβάν η κατασκήνωση εξέδωσε ανακοίνωση. Την κατασκήνωση, που είναι μία από τις πιο γνωστές της Βόρειας Ελλάδας στην Κρυοπηγή Χαλκιδικής, λειτουργεί η «Κατασκηνωτική Εκπαιδευτική Α.Ε.».

Ολόκληρη η ανακοίνωση της εταιρείας:

«Σήμερα Τρίτη 13 Αυγούστου αφού είχε ολοκληρωθεί το μεσημεριανό φαγητό και οι κατασκηνωτές βρισκόταν στα δωμάτια τους για την μεσημεριανή ανάπαυση διαπιστώθηκε ότι έλειπε μία κατασκηνώτρια. Αμέσως ειδοποιήθηκε το αρχηγείο της κατασκήνωσης και ομάδα στελεχών άρχισε να την αναζητά στους χώρους της κατασκήνωσης.

Η κατασκηνώτρια εντοπίστηκε στην πισίνα χωρίς να έχει τις αισθήσεις της. Στην κατασκηνώτρια παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες με τη μέθοδο της καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης (ΚΑΡΠΑ) και με τη χρήση απινιδωτή από το ιατρικό προσωπικό της κατασκήνωσης και το ΕΚΑΒ που καλέστηκε αμέσως στον χώρο.

Ασθενοφόρο μετέφερε την κατασκηνώτρια στο Κέντρο Υγείας Κασσάνδρας και κατόπιν στο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης ΑΧΕΠΑ όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατός της. Θα θέλαμε να εκφράσουμε την βαθιά μας οδύνη για την απώλεια της κατασκηνώτριας μας και θα συνδράμουμε με κάθε τρόπο τις αρχές για τη διερεύνηση των συνθηκών του ατυχήματος».

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του MEGA υπάρχει και η εκδοχή ότι το κορίτσι έφυγε από το δωμάτιο την ώρα της κατάκλισης και πήγε και βούτηξε μόνο του στην πισίνα, όταν ο ναυαγοσώστης δεν ήταν εκεί.