Ελλαδα

Συνελήφθη και ο υπεύθυνος της κατασκήνωσης στη Χαλκιδική όπου πνίγηκε η 8χρονη

Δεύτερη σύλληψη λίγες ώρες μετά τον πνιγμό του κοριτσιού

Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
UPD

Χαλκιδική: Συνελήφθη και ο επικεφαλής της κατασκήνωσης όπου που πνίγηκε η 8χρονη

Συνελήφθη σήμερα και ο επικεφαλής της κατασκήνωσης στη Χαλκιδική όπου πνίγηκε η 8χρονη. Να σημειωθεί ότι ήδη έχει συλληφθεί και αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον του εισαγγελέα  η 19χρονη ομαδάρχισσα της κατασκήνωσης στην Κρυοπηγή Χαλκιδικής που ήταν υπεύθυνη για την φύλαξη του μικρού κοριτσιού.

Η 19χρονη ήταν υπεύθυνη στο σπιτάκι όπου διέμενε το οκτάχρονο κορίτσι και συνελήφθη με βάση το άρθρο 306 του Ποινικού Κώδικα που αφορά στο αδίκημα της έκθεσης, όταν δηλαδή κάποιος αφήνει αβοήθητο ένα πρόσωπο που έχει υπό την προστασία του.

Σχεδόν 12 ώρες μετά το τραγικό συμβάν η κατασκήνωση εξέδωσε ανακοίνωση. Πρόκειται για την «Κατασκηνωτική Εκπαιδευτική Α.Ε.» που λειτουργεί μια από τις πιο γνωστές κατασκηνώσεις της Βόρειας Ελλάδας στην Κρυοπηγή Χαλκιδικής. Η Εταιρεία παρουσιάζει συνοπτικά όσα προηγήθηκαν και ακολούθησαν του μοιραίου συμβάντος.

Η ανακοίνωση της εταιρείας “Κατασκηνωτική Εκπαιδευτική Α.Ε.”:

«Σήμερα Τρίτη 13 Αυγούστου αφού είχε ολοκληρωθεί το μεσημεριανό φαγητό και οι κατασκηνωτές βρισκόταν στα δωμάτια τους για την μεσημεριανή ανάπαυση διαπιστώθηκε ότι έλειπε μία κατασκηνώτρια. Αμέσως ειδοποιήθηκε το αρχηγείο της κατασκήνωσης και ομάδα στελεχών άρχισε να την αναζητά στους χώρους της κατασκήνωσης.

Η κατασκηνώτρια εντοπίστηκε στην πισίνα χωρίς να έχει τις αισθήσεις της. Στην κατασκηνώτρια παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες με τη μέθοδο της καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης (ΚΑΡΠΑ) και με τη χρήση απινιδωτή από το ιατρικό προσωπικό της κατασκήνωσης και το ΕΚΑΒ που καλέστηκε αμέσως στον χώρο.

Ασθενοφόρο μετέφερε την κατασκηνώτρια στο Κέντρο Υγείας Κασσάνδρας και κατόπιν στο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης ΑΧΕΠΑ όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατός της. Θα θέλαμε να εκφράσουμε την βαθιά μας οδύνη για την απώλεια της κατασκηνώτριας μας και θα συνδράμουμε με κάθε τρόπο τις αρχές για τη διερεύνηση των συνθηκών του ατυχήματος.»

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του MEGA υπάρχει και η εκδοχή οτι το κορίτσι έφυγε από το δωμάτιο την ώρα της κατάκλισης και πήγε και βούτηξε μόνο του στην πισίνα, όταν ο ναυαγοσώστης δεν ήταν εκεί.


Σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ ο παππούς του 8χρονου κοριτσιού, Άγγελος Καζάζης, είπε: «Δεν είχαμε καμία ενημέρωση από την κατασκήνωση. Ρώτησα αν είχαν ναυαγοσώστη και είπαν ότι είχαν. Και πώς σας έφυγε το παιδί; Κανείς δεν απάντησε».

Από την πλευρά της η δήμαρχος Κασσάνδρας Αναστασία Χαλκιά ανέφερε: «Το ΕΚΑΒ έφτασε γρήγορα στο σημείο και προσπάθησαν με τα μέσα που είχαν να το σώσουν. Στη συνέχεια το μετέφεραν στο Κέντρο Υγείας, το διασωλήνωσαν και το έφεραν στο ΑΧΕΠΑ και απ΄ ότι άκουσα δεν είχε καλή κατάληξη. Θέλω να συλλυπηθώ τους γονείς».

Το χρονικό του τραγικού ατυχήματος στη Χαλκιδική

Το κορίτσι βρέθηκε νωρίς το μεσημέρι νεκρό, με το άψυχο σώμα της να επιπλέει στο νερό.

Αμέσως, σήμανε συναγερμός. Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, έφτασε στο σημείο, τη μετέφερε στο κέντρο υγείας της περιοχής, όπου απλώς διαπιστώθηκε ο θάνατος της. Εν συνεχεία μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ Θεσσαλονίκης και τέλος, στην ιατροδικαστική υπηρεσία Θεσσαλονίκης όπου το πρωί θα εξεταστεί.

Το 8χρονο κορίτσι αμέσως μετά το μεσημεριανό φαγητό, φαίνεται πως ξέφυγε της προσοχής της 19χρονης ομαδάρχισσας και πήγε στην πισίνα η οποία ήταν κλειστή. Οι αστυνομικοί έλαβαν καταθέσεις από όλους τους εργαζόμενους της κατασκήνωσης και έπειτα από συνεννόηση με τον εισαγγελέα υπηρεσίας, προχώρησαν στην σύλληψη της 19χρονης. Ωστόσο, δεν αποκλείεται να υπάρξουν και νέες συλλήψεις έως ότου η νεαρή οδηγηθεί στον εισαγγελέα για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου.

Ο θρήνος στην οικογένεια της 8χρονης είναι ανείπωτος. Οι γονείς της, που είχαν στείλει το παιδί τους στην κατασκήνωση, μια από τις πλέον γνωστές της Βορείου Ελλάδος, αδυνατούν να πιστέψουν ότι δεν θα ξαναδούν το χαμόγελο του παιδιού τους και περιμένουν τις απαντήσεις τις δικαιοσύνης για το τι τελικά συνέβη.