Ελλαδα

«Είδα πολλά καμμένα ζώα» είπε ο εθελοντής που έσωσε ένα γατάκι από τη φωτιά στην Αττική

Πώς έσωσε το μικρό ζωάκι που τώρα δίνεται για υιοθεσία

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
UPD

Φωτιά στην Αττική: Ο εθελοντής που έσωσε ένα γατάκι περιγράφει τις στιγμές στην πρώτη γραμμή - «Είδα πολλά καμμένα ζώα»

Η παρουσία πυροσβεστών, αστυνομικών, κατοίκων και εθελοντών στην πρώτη γραμμή της φωτιάς στην Αττική αποδείχτηκε σωτήρια, αφού με αυταπάρνηση και υπό αντίξοες συνθήκες έσωσαν ζωές και περιουσίες.

Ένας από τους εθελοντές ήταν ο Νίκος Κωνσταντακόπουλος, έφεδρος αξιωματικός, ο οποίος καταγράφηκε να σώζει ένα μικρό νεογέννητο γατάκι από τις φλόγες της φωτιάς στην Αττική και έγινε viral.

Μαζί με τη βοήθεια μιας κοπέλας, της Βιβής, που βρισκόταν εκεί και είχε γνώσεις πρώτων βοηθειών, έκαναν κάρπα στο γατάκι, το οποίο σώθηκε και έζησε και αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε φιλοζωική οργάνωση και δίνεται για υιοθεσία.

«Είδα πολλά καμμένα ζώα» είπε ο εθελοντής που βρέθηκε στην πρώτη γραμμή της φωτιάς

Ο εθελοντής Νίκος Κωνσταντακόπουλος μίλησε για το περιστατικό και τις στιγμές που έζησε στην πρώτη γραμμή της φωτιάς στην Αττική.

«Εγώ είμαι εθελοντής. Με δικά μας έξοδα πηγαίνουμε, όπου μπορούμε τρέχουμε. Ήταν ένα στρατιωτικό όχημα και έσβηνε ένα κτίριο. Άκουσα νιαουρίσματα και έτρεξα αμέσως να δω μέσα που είναι το γατάκι. Δεν το έβρισκα από τους καπνούς αλλά με το που έγινε κατάσβεση και έφυγε ο καπνός, το βρήκα, το έβρεξα λίγο να δροσιστεί και του έδωσα λίγο να μπορεί να αναπνεύσει. Με βοήθησε και η Βιβή απέξω που είχε λίγο παραπάνω εμπειρία. Κάνουμε ότι καλύτερα μπορούμε. Είδα πολλά καμμένα ζώα, πολλά σκυλάκια και γατάκια, πολλές περιουσίες, πολλά σπίτια καμμένα. Το κράτος δεν κάνει τίποτα και δεν πιστεύω ότι από αυτούς τους πολιτικούς όποιος και να ναι πάνω θα κάνει κάτι. Γιατί δεν αγαπάνε την Ελλάδα, την Ελλάδα θέλουν να την καταστρέψουν» είπε.